Radi se o humanitarnim akcijama koje provodi Fakultetski odbor svih studenata Medicinskoga fakulteta u Rijeci. Oba projekta uključuju akcije darivanja krvi, s ciljem podizanja svijesti o važnosti darivanja krvi te poticanje studenata, ali i svih građana na kontinuirano darivanje krvi.

Također, u sklopu oba projekata studenti volonterskim radom pridonose prevenciji razvoja kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa, mjereći građanima krvni tlak te razinu glukoze u krvi. Sudjelovanjem u projektu studenti uče ostvariti kontakt s pacijentom kako bi stekli njihovo povjerenje, a uz prisutnost starijih kolega vježbaju stručne usluge u području zdravstva i tumačenje rezultata.

Humanitarna akcija “Kapi života”, pokrenuta 1995. godine, održava se u pravilu u prosincu, dok se “Dani zdravlja” održavaju od 2007. godine u povodu Svjetskog dana zdravlja.

 

Srijeda, 10. ožujak 2021.

Akcija darivanja krvi u subotu 13. ožujka u prostorijama OŠ Srdoči

Pozivaju se darivatelji krvi na akciju darivanja krvi koja će se održati ovu subotu 13.03.2021. godine od 9 do 13 sati  u prostorijama OŠ Srdoči, Ante Modrušana 33. Ovo je prva ovogodišnja akcija koju organizira Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi Srdoči. Mole se darivatelji da se odazovu u što većem broju.

Više informacija