Radi se o humanitarnim akcijama koje provodi Fakultetski odbor svih studenata Medicinskoga fakulteta u Rijeci. Oba projekta uključuju akcije darivanja krvi, s ciljem podizanja svijesti o važnosti darivanja krvi te poticanje studenata, ali i svih građana na kontinuirano darivanje krvi.

Također, u sklopu oba projekata studenti volonterskim radom pridonose prevenciji razvoja kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa, mjereći građanima krvni tlak te razinu glukoze u krvi. Sudjelovanjem u projektu studenti uče ostvariti kontakt s pacijentom kako bi stekli njihovo povjerenje, a uz prisutnost starijih kolega vježbaju stručne usluge u području zdravstva i tumačenje rezultata.

Humanitarna akcija “Kapi života”, pokrenuta 1995. godine, održava se u pravilu u prosincu, dok se “Dani zdravlja” održavaju od 2007. godine u povodu Svjetskog dana zdravlja.

 

Ponedjeljak, 30. prosinac 2019.

Gradonačelnik Obersnel darovao krv

U prostorijama Policijskog doma Policijske uprave Primorsko-goranske održana je akcija prikupljanja krvi kojoj se kao dobrovoljni davatelj odazvao i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Više informacija

Petak, 27. prosinac 2019.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

U ponedjeljak, 30. prosinca 2019. godine od 9.00 do 12.00 sati, u Policijskom domu, Trinajstićeva 13, Odsjek darivatelja krvi Crvenoga križa Rijeka organizira posljednju ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Više informacija

Četvrtak, 12. prosinac 2019.

Poziv na darivanje krvi

Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi poziva vas na zadnju ovogodišnju akciju darivanja krvi,  u subotu 14. prosinca, u atriju OŠ Srdoči, od 9 do 13 sati.

Više informacija

Skip to content