Program je usmjeren k smanjenju marginalizacije i socijalne neprihvaćenosti ovisnika i ostalih skupina rizičnog ponašanja. Nastoje se smanjiti zdravstvene i socijalne posljedice uzimanja droga, unaprijediti motivaciju intravenoznih ovisnika i razviti povjerenje glede korištenja zdravstvenih i socijalnih usluge koje pružaju institucije u Rijeci, kroz terenski rad obuhvatiti što veći broj korisnika i uključiti ih u program, smanjiti rizik i razinu HIV-a, hepatitisa B i C i drugih krvno/spolno prenosivih infekcija, ponuditi nove sadržaje u svrhu animacije i širenja interesa korisnika, pružati korisnicima pomoć u traženju zaposlenja te ponuditi mogućnost za održavanje osobne higijene i pripreme obroka.

Osnovne aktivnosti su: zamjena igala, čišćenje javnih gradskih površina od odbačenog pribora za injiciranje droga, podjela kondoma, edukativnih i informativnih letaka i brošura; edukacija i druženje, upoznavanje korisnika s postojećim institucionalnim oblicima pomoći i savjetovanje, pomoć pri zapošljavanju, informatičko opismenjivanje, omogućavanje održavanja osobne higijene za ovisnike beskućnike, korištenje tuša, perilice i sušilice rublja.

Više na internetskim stranicama Udruge Terra.

 

Srijeda, 31. svibanj 2023.

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ na Korzu obilježio Svjetski dan nepušenja i završetak ciklusa radionica „Trening životnih vještina“

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije na Korzu je obilježio Svjetski dan nepušenja i završetak provođenja ciklusa radionica „Trening životnih vještina“ koji se od 2005. godine provodi u više od 50 osnovnih škola Primorsko-goranske županije, od toga u 23 osnovne škole u gradu Rijeci.

Više informacija