U projekt edukacije djece o oralnoj higijeni i važnosti odlazaka na pregled liječniku dentalne medicine uključeni su učenici trećih razreda svih osnovnih škola kojima studenti završnih godina Studija dentalne medicine u školama pregledavaju usnu šupljinu, odnosno zube te ih podučavaju adekvatnim načinima održavanja oralne higijene.

Cilj projekta je da se djecu motivira za redovitu i pravilnu oralnu higijenu te redovito posjećivanje liječnika dentalne medicine. Razred čiji učenici pri prvom pregledu imaju najviše zdravih i saniranih zuba, odnosno razred čiji su učenici za vrijeme ove akcije popravili najviše zuba nagrađuju se jednodnevnim izletom.

 

Četvrtak, 17. ožujak 2016.

Javnozdravstvenom tribinom obilježen Svjetski dan oralnog zdravlja

Povodom obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja na Medicinskom fakultetu u Rijeci, , održana je javnozdravstvena tribina, namijenjena učenicima osnovnih škola.Tribinom u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije djeci je na zanimljiv i edukativan način, kroz igrokaz prezentirana važnost brige o oralnom zdravlju.

Više informacija

Utorak, 4. ožujak 2014.

Dobro organiziran prijevoz osoba s invaliditetom

Grad Rijeka već 15 godina u suradnji s Autotrolejem osigurava javni prijevoz osobama s invaliditetom, za što će se u ovoj godini izdvojiti 530 tisuća kuna, s time da je ovaj oblik prijevoza tek dio dobro organizirane mreže prijevoza za osobe s invaliditetom u Rijeci, rečeno je na gradonačelnikovom kolegiju. Donesene su i odluke o potpori kampanjama očuvanja oralnog zdravlja najmlađih te ispravne upotrebe antibiotika.

Više informacija