Glavni cilj projekta “Volim grad koji donira” je prikazati pozitivnu strane darivanja organa, dati odgovore na razne nejasnoće u vezi samog postupka doniranja te na taj način podignu svijest o istom, posebice među mladima. Osim nedovoljne informiranosti građana, glavni problem je što raste broj bolesnika kojima je potrebna transplantacija, a nedostatak organa za transplantaciju je u porastu. Tako je poznato kako godišnje 10 do 30 posto bolesnika na listama čekanja umire nedočekavši potreban organ.

Više na internetskim stranicama Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatska – CroMSIC.

 

Četvrtak, 20. lipanj 2024.

Upozorenje na toplinske valove

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije izdano je upozorenje građanima na moguću opasnost od toplinskog vala u Rijeci od četvrtka, 20. lipnja do subote, 22. lipnja.

Više informacija

Petak, 14. lipanj 2024.

Informativni letak ‘Odgovorno ljetovanje’

U namjeri što boljeg preventivnog informiranja građana i turista o odgovornom ponašanju te pravilnim reakcijama u ljetnom razdoblju za vrijeme turističke sezone, Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske izradilo je letak „Odgovorno ljetovanje“ na hrvatskom i engleskom jeziku.

Više informacija