U Rijeci djeluje Udruga oboljelih od celijakije Primorsko-goranske županije, Rijeka koja se primarno bavi edukacijom oboljelih, te pružanjem potpore oboljelima i njihovim obiteljima u dosljednoj i doživotnoj primjeni bezglutenske dijetoterapije i prihvaćanju bolesti i neminovne promjene životnog stila. Također, aktivnosti udruge usmjerene su i na senzibiliziranje šire javnosti za tu bolest i probleme s kojima se suočavaju oboljeli od celijakije.

Udruga u svom radu surađuje s odgojno-obrazovnim ustanovama na području grada, Medicinskom školom u Rijeci, Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, te Kliničkim bolničkim centrom Rijeka.

Grad Rijeka podupro je izdavanje drugog naslova edukativnog serijala na temu celijakije i bezglutenske prehrane “Lana tinejdžerica – odrastanje bez glutena”, autorice Marine Milinović. Glavni lik u knjizi je tinejdžerica Lana koja boluje od celijakije i cijeli život mora provoditi bezglutensku dijetu kako bi sačuvala svoje zdravlje. U tome joj pomaže obitelj, ali i njezini prijatelji. Slikovnica prilagođena predškolskom i školskom uzrastu na zanimljiv i zabavan način prikazuje kako se prilagoditi životu bez glutena.