Caritas nadbiskupije Rijeka osnovao je ustanovu za palijativnu skrb, jedinstvenu na našim prostorima. Hospicij “Marija K. Kozulić” uređen je na adresi Tizianova 15 na riječkom Belvederu. Hospicij osigurava najbolje uvijete u kojima čovjek svoje posljednje dane može provesti dostojanstveno, okružen ljubavlju, pažnjom i stručnim osobljem. Potpuna skrb u domu obuhvaća olakšavanje fizičke boli, liječenje pratećih zdravstvenih problema te pružanje psihičke, socijalne i duhovne pomoći oboljeloj osobi i njezinoj obitelji.

Na 1200 četvornih metara na Belvederu nalaze se prostori za stacionar za palijativnu skrb kapaciteta 14 kreveta sa svim pratećim sadržajima, prostori za pokretne timove palijativne skrbi, prostor za obitelji štićenika, kao i dio za edukativnu djelatnost i volontere.

Kriteriji za primanje bolesnika su medicinski i socijalni kako bi i najpotrebnijima bilo omogućeno dostojanstveno provesti posljednje dane života.

Inicijativu za osnivanje hospicija dali su Riječka nadbiskupija, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka te financirali uređenje zgrade i opremanje prostorija.