“Trening životnih vještina” je program primarne prevencije ovisnosti (pušenja, konzumacije alkohola i zlouporabe droga) i drugih rizičnih ponašanja kao npr. nasilje.

U sklopu programa provode se radionice za učenike 3.,4., 5., 6. i 7. razreda osnovnih škola. Radi se na razvijanju samopoštovanja, samopouzdanja, samokontrole, komunikacijskih i socijalnih vještina, razvijaju se vještine suočavanja s pritiskom vršnjaka i dr. Program provode razrednici i/ili stručni suradnici na satu razredne zajednice, koji su prošli posebnu edukaciju za provedbu programa.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije osigurava radne materijale, edukaciju voditelja programa, superviziju i evaluaciju pod vodstvom Odsjeka za prevenciju ovisnosti.

 

Srijeda, 31. svibanj 2023.

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ na Korzu obilježio Svjetski dan nepušenja i završetak ciklusa radionica „Trening životnih vještina“

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije na Korzu je obilježio Svjetski dan nepušenja i završetak provođenja ciklusa radionica „Trening životnih vještina“ koji se od 2005. godine provodi u više od 50 osnovnih škola Primorsko-goranske županije, od toga u 23 osnovne škole u gradu Rijeci.

Više informacija