U utorak, 26. kolovoza započinju radovi u Strossmayerovoj ulici

Rijeka, 22. kolovoza 2014.
U sklopu radova na sanaciji kolnika državnih cesta koje prolaze kroz grad Rijeku, a u cilju što skorijeg dovršetka radova na jednom od najprometnijih dijelova grada, u utorak, 26. kolovoza započinju radovi na sanaciji ispuha oko 200 metara kolnika u Strossmayerovoj ulici, i to od Piramide pa do ulaza u Hrvatski kulturni dom (HKD). Predviđeni rok trajanja radova je 15-tak dana, odnosno do 8. rujna, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će se produžiti.

više

Prijatelji mora 1.jpg

Izložba projekta Prijatelji mora "Crno-bijelo 60-ih" na Korzu

Rijeka, 22. kolovoza 2014.
Od 22. do 29. kolovoza na Korzu se može razgledati izložba "Crno-bijelo 60-ih", postavljena u sklopu projekta "Prijatelji mora". Cilj ove izložbe je pokazati domaćim i stranim posjetiteljima zavidnu kulturu hrvatske fotografije 60-ih godina, a tijekom ljeta, u 13 hrvatskih destinacija, izložbu će vidjeti preko milijun posjetitelja.

više

Ljeto u Starom gradu Bonaca.jpg

Duško Jeličić i grupa Bonaca na "Ljetu u Starom gradu"

Rijeka, 22. kolovoza 2014.
U sklopu manifestacije "Ljetu u Starom gradu" u petak, 22. kolovoza s početkom u 21 sat na Pavlinskom trgu na rasporedu je večer ča-vala i nastup Duška Jeličića i grupe Bonaca.  "Ljeto u Starom gradu" organizira Mjesni odbor Školjić u suradnji s Odjelom za kulturu Grada Rijeke i Turističkom zajednicom grada Rijeke. Ulaz na koncert je slobodan.

više

Veslačka regata Bakar.jpg

Veslačke regate u Bakru

Rijeka, 22. kolovoza 2014.
U subotu, 30. kolovoza u Bakarskom akvatoriju održat će se kup regata Sjeverozapadne Hrvatske i međunarodna Kvarnerska regata. Organizator i domaćin ovih regata je Veslački klub "Jadran" Rijeka u suradnji s Veslačkim savezom Zagreba.

više

City Light HNK.jpg

City Lightovi u novom ruhu pričaju riječke priče

Rijeka, 21. kolovoza 2014.
Nakon nove turističke signalizacije i City lightovi (osvijetljeni informativni panoi), koji već niz godina upoznaju Riječane i njihove posjetitelje s pričama riječkih znamenitosti, dobili su ovih dana svoje novo ruho.

više

City 45 20.jpg

"City 45 20 – Festival mode"

Rijeka, 20. kolovoza 2014.
U sklopu Ljeta na Gradini, u subotu, 23. kolovoza na Trsatskoj gradini održat će se manifestacija  "City 45 20 – Festival mode", koja će Gradinu pretvoriti u prostor za prezentaciju različitih segmenata modnog svijeta.

više

Javni poziv za predlaganje dva člana Kulturnog vijeća za knjigu i nakladništvo Grada Rijeke

Rijeka, 19. kolovoza 2014.
Odjel gradske uprave za kulturu upućuje javni poziv za predlaganje dva člana Kulturnog vijeća za knjigu i nakladništvo Grada Rijeke.

više

Javni poziv za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi u riječkim osnovnim školama

Rijeka, 18. kolovoza 2014.
Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke raspisao je javni poziv u svrhu osiguranja pomoćnika u nastavi za neposredan odgojno-obrazovni rad s učenicima s teškoćama u osnovnim školama čiji je osnivač Grad Rijeka.

više

Vela Gospa 1.jpg

U Trsatskom svetištu proslavljen blagdan Velike Gospe

Rijeka, 16. kolovoza 2014.
Tijekom cijeloga jučerašnjeg dana tisuće vjernika hodočastilo je Svetište Majke Božje Trsatske, jedno od najstarijih marijanskih svetišta u zemlji, proslavivši na taj način blagdan Velike Gospe. Središnje misno slavlje i procesiju s likom Gospe Trsatske predvodio je riječki nadbiskup msgr. Ivan Devčić.

više

Liburnijska_Shema izvođenja radova.jpg

U ponedjeljak, 18. kolovoza počinju radovi u Liburnijskoj ulici

Rijeka, 14. kolovoza 2014.
U sklopu radova na sanaciji kolnika državnih cesta koje prolaze kroz grad Rijeku u ponedjeljak, 18. kolovoza započinju radovi na iskopima ispuha kolnika na dionici Liburnijska ulice, i to iza podvožnjaka do raskrižja sa Pionirskom ulicom. Predviđeni rok trajanja radova na navedenoj dionici je oko 30-tak dana, odnosno do 18. rujna 2014. godine. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će se produžiti.

više

Studentski debatni turnir 1.jpg

Završen međunarodni studentski debatni turnir Rijeka Open 2014

Rijeka, 12. kolovoza 2014.
Finalnom debatom na Trsatskoj gradini završio je međunarodni studentski debatni turnir Rijeka Open 2014, kojeg je organizirala studentska udruga Riječka debatna unija. Na turniru, koji je započeo 9. kolovoza, sudjelovalo je stotinjak debatnata, sudaca i volontera iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske, Austrije, Njemačke, Bugarske, Rumunjske, Švedske i Finske.

više

Wi Fi instalacija 2.jpg

Ministarstvo turizma dodijelilo Gradu Rijeci sredstva za proširenje područja besplatnog bežičnog interneta

Rijeka, 1. kolovoza 2014.
Temeljem Programa poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama, Ministarstvo turizma dodijelilo je Gradu Rijeci sredstva za proširenje područja pokrivenosti signalom besplatnog bežičnog interneta. Prostor proširenja odnosi se na Trg Jurja Klovića, prostor Arheološkog parka na Trgu Principij te Titov trg. Riječ je o projektu kojeg Ministarstvo turizma sufinancira s 50% ukupnog iznosa. U sklopu proširenja postavljena je i Wi-Fi interpretacija (instalacije) na lokaciji pomorskog putničkog terminala.

više

Turistička signalizacija 1.jpg

Turistima omogućeno bolje snalaženje po Rijeci

Rijeka, 31. srpnja 2014.
Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s Rijeka prometom d.d., Odjelom za komunalni sustav Grada Rijeke te Hrvatskim cestama d.d. postavila je dodatnih 68 znakova turističke signalizacije kako bi turistima i domicilnom stanovništvu olakšali snalaženje u prometu prilikom pronalaženja kulturno-povijesnih i sportskih sadržaja koje nudi naš grad.

više

Potpis ugovora za arTVision.jpg

Potpisan ugovor o suradnji na projektu arTVision

Rijeka, 28. srpnja 2014.
Predstavnici Primorsko-goranske županije i Kanala Ri kao punopravni partneri projekta artTVision i predstavnici - Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka te Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka, ustanova suradnica na projektu potpisali su u sjedištu Primorsko- goranske županije ugovor o zajedničkoj suradnji na projektu artTVision.

više

Igralište na Hostima 1.jpg

Uređeno i opremljeno dječje igralište u Ćićarijskoj ulici

Rijeka, 25. srpnja 2014.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel obišao je danas novo dječje igralište na Pehlinu, u Ćićarijskoj ulici, u Rijeci, koje je netom dovršeno i opremljeno. Uređeno dječje igralište smješteno na mirnoj lokaciji opremljeno je spravama za igru i klupama, a na ulazu u igralište je postavljena i fontana s pitkom vodom. Za uređenje i opremanje dječjeg igrališta Grad Rijeka osigurao je 320.000,00 kuna.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 20. srpnja 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju su objavljena 42 slobodna poslovna prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni natječaj možete pogledati u nastavku članka.

više

Mobilna aplikacija Rijeka Connect 1.jpg

Nova turistička mobilna aplikacija Rijeka Connect

Rijeka, 18. srpnja 2014.
Aplikacija "Rijeka Connect: riječka proširena stvarnost" nova je aplikacija za pametne telefone, namijenjena turistima, koju je Turistička zajednica grada Rijeke realizirala uz pomoć Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke i Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a u sklopu Programa poticanja inovacija u turizmu u 2013. godine "Inovativni turizam".

više

EUčinkovitost.jpg

Javni natječaj "Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci"

Rijeka, 16. srpnja 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisuje javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za sufinanciranje programa "Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci".

više

Javni poziv zakupnicima koji nisu u sustavu PDV-a na podnošenje zahtjeva za umanjenjem zakupnine za 2014. godinu.

Rijeka, 27. lipnja 2014.
Grad Rijeka, Odjel  gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, upućuje javni poziv svim zakupnicima gradskih poslovnih prostora koji nisu u sustavu PDV-a na podnošenje pismenog zahtjeva u svezi umanjenja zakupnine.

više