Gunja svečanost.jpg

Obilježen završetak radova na obnovi u Općini Gunja

Rijeka, 4. rujna 2015.
Zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović prisustvovao je svečanosti obilježavanja završetka radova na obnovi u Općini Gunja, koja je, uz mnoga druga slavonska mjesta i gradove, prošle godine stradala u poplavama.

više

Potpisivanje ugovora.jpg

Potpisan ugovor za organizaciju međunarodne konferencije o izvrsnosti u obrazovanju

Rijeka, 4. rujna 2015.
Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci potpisan je Ugovor o održavanju Međunarodne  konferencije o izvrsnosti i inovacijama u obrazovanju i psihologiji koja će se sljedeće godine održati u Rijeci. Ugovor su potpisali generalni direktor ICIE  prof. dr. Taisir Subhi Yamin, rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin, zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

više

Ženska alternativa i Vještine.jpg

Posjet organizacije "Ženska alternativa" iz Samobora u okviru projekta "Živjeti zajedno"

Rijeka, 4. rujna 2015.
Projekt „Živjeti zajedno“, rezultat suradnje ženske organizacije „Ženska alternativa“ iz Sombora i udruge „Vještine“ iz Opatije, predstavljen je danas u Informativnom centru Grada Rijeke. Cilj projekta je potaknuti aktivizam žena u lokalnoj zajednici, a ovaj put će u fokusu biti žene pripadnice nacionalnih manjina.

više

Marko Filipović prima ugovor.jpg

U Ministarstvu potpisani ugovori za pomoćnike u nastavi

Rijeka, 3. rujna 2015.
U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta potpisani su ugovori kojima će se omogućiti svi učenici osnovnih i srednjih škola teškoćama u razvoju dobiju pomoćnike u nastavi, za što je osigurano više od 72 milijuna kuna iz Europskog socijalnoga fonda. Među potpisnicima je i Grad Rijeka koji se je također javio na natječaj u sklopu Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.– 2020."

više

Željko Jurić Emanuel Blagonić Zoran Ugrina.jpg

Prvi Wordcamp Hrvatska održava se ovaj vikend u Rijeci

Rijeka, 3. rujna 2015.
U Rijeci se 5. i 6. rujna održava prvi WordCamp Hrvatska, specijalizirana konferencija posvećena WordPress platformi u Hrvatskoj, kojoj će prethoditi besplatne početničke i napredne radionice, u petak, 4. rujna. Ova najvažnija hrvatska konferencija o WordPressu namijenjena je svima, od povremenih blogera koji koriste WordPress za objavu članaka na svom blogu, do onih koji se profesionalno bave web dizajnom, a žele raditi na najpopularnijem CMS-u koji koristi gotovo četvrtina svih svjetskih stranica.

više

Luka Rijeka.jpg

Odlični turistički rezultati Rijeke

Rijeka, 3. rujna 2015.
Prema podacima dobivenim iz Turističke zajednice grada Rijeke, ova je godina do sada rezultirala s 18% više dolazaka i 26% više noćenja pa je u razdoblju od 1. siječnja do 31. kolovoza 2015. godine zabilježeno 76.226 dolazaka, što je 18% više u odnosu na isto razdoblje 2014. godine. Od toga su strani turisti ostvarili 60.913 dolazaka (povećanje od 20%), a domaći turisti 15.313 dolazaka (povećanje od 11%).

više

70.obljetnica Radio Rijeke.jpg

Proslava 70. obljetnice Radio Rijeke

Rijeka, 3. rujna 2015.
Na balkonu s najljepšim pogledom na Korzo, najavljen je program obilježavanja 70. obljetnice Radio Rijeke. Povodom rođendana, koji Radio Rijeka obilježava tijekom čitave 2015. godine, 10. i 11. rujna održat će se dva koncerta na Korzu na kojima će nastupiti najznačajnija imena riječke glazbene scene, ali i niz drugih događanja do konca godine.

više

Debbie Rawlings Ivan Verunica Mateo Brajek.jpg

Međunarodna dramska škola na engleskom jeziku TRY theatre

Rijeka, 3. rujna 2015.
Međunarodna dramska škola na engleskom jeziku, TRY theatre nastavlja s politikom društvene inkluzije te za svoj edukacijski program - Gluma na engleskom, engleski kroz glumu - nudi pune stipendije u svih pet uzrasnih kategorija. U Try theatru djeca osim glume uče i engleski jezik te kroz igre i razne aktivnosti rade na vlastitom samopouzdanju.

više

Prof. Taisir Subhi Yamin.jpg

Predavanje prof.dr.sc.Taisir Subhi Yamina o edukaciji darovitih

Rijeka, 3. rujna 2015.
U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održano je predavanje prof.dr.sc. Taisir Subhi Yamina o novostima u edukaciji darovitih. Prof. Taisir Subhi Yamina govorio je pitanjima ranog otkrivanja darovite djece te načinima unaprjeđenja njihove edukacije. Predavanja su održana na engleskom jeziku.

više

Prve Riječke mažoretkinje.jpg

Prve riječke mažoretkinje treći najbolji seniorski tim u Europi

Rijeka, 2. rujna 2015.
Nakon dvije državne bronce i zlata koje su osvojile u svim seniorskim kategorijama u svibnju ove godine u Zadru, Prve riječke mažoretkinje ostvarile su povijesni uspjeh i po prvi put se popele na europsko postolje osvojivši na europskom prvenstvu u Francuskoj ekipnu broncu, što ih je plasiralo među top tri seniorska tima u Europi.

više

Vojak.jpg

Obavijest o početku radova na obnovi toplovoda u naselju Vojak

Rijeka, 1. rujna 2015. god.
U sklopu obnove cjelokupnog sustava distribucije toplinske energije toplane na Vojaku, u srijedu, 2. rujna 2015. godine započinju radovi obnove toplovoda iz postojeće toplane Vojak prema stambenim zgradama koje se nalaze na distribucijskoj mreži. Planirani datum završetka radova je predviđen do početka sezone grijanja.

više

Jadranske igre- najava na Korzu.jpg

Međunarodno polufinale Jadranskih igara u Rijeci

Rijeka, 1. rujna 2015.
Sportsko-zabavna manifestacija Jadranske igre gostuje u Rijeci na Bazenima Kantrida, gdje će se u petak 4. i u nedjelju 6. rujna održati međunarodna polufinala šeste sezone natjecanja.

više

Tić logo.jpg

Počinje novi ciklus "Škole za razvedene roditelje"

Rijeka, 1. rujna 2015.
U utorak, 29. rujna u Dječjem domu "Tić" započinje novi ciklus "Škole za razvedene roditelje" – programa psihološke podrške razvedenim roditeljima. Program će se održavati u periodu od 29. rujna do 27. listopada tijekom pet susreta, svakog četvrtka od 17.00 do 18.30 sati.

više

Radovi u ulici Riva 1.jpg

Radovi na rekonstrukciji kolnika Ulice Riva

Rijeka, 31. kolovoza 2015.
Danas su započeli radovi na rekonstrukciji kolnika Ulice Riva. Radovi se izvode od Trga Žabica do raskrižja sa Henckeovom ulicom i ulicom Riva boduli, u tri faze.  Za svo vrijeme izvođenja radova u Ulici Riva u funkciji će biti dva prometna traka.

više

Garaža Zagrad B ulaz.jpg

Početak naplate parkiranja u garaži Zagrad B

Rijeka, 31. kolovoza 2015.
Rijeka plus d.o.o obavještava sve korisnike usluge parkiranja, da od utorka, 1. rujna 2015. g. počinje naplata parkiranja u novootvorenoj garaži Zagrad B, i to po akcijskim cijenama. Do konca godine parkiranje će se radnim danom i subotom od 7 do 18 sati plaćati 7 kuna po satu, a u navedeno vrijeme svaki treći i idući sat naplaćivat će se po cijeni od 4 kune. U vremenu od 18 do 7 sati cijena parkinga iznosit će 3 kune po satu, a ista cijena vrijedit će nedjeljom i blagdanom i to u vremenu od 0 do 24 sata.

više

Prijem novog talijanskog konzula.jpg

Prijam za novog Generalnog konzula Republike Italije

Rijeka, 28. kolovoza 2015.
U Salonu Grada Rijeke održan je prijam za novog generalnog konzula Republike Italije u Rijeci, Paola Palminterija koji je na dužnost stupio 24. kolovoza 2015. godine. Generalnog konzula primili su gradonačelnik Vojko Obersnel, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Dorotea Pešić Bukovac.

više

Preregulacija prometa.jpg

Preregulacija prometa u dijelu ul. Erazma Barčića – I. faza

Rijeka, 27. kolovoza 2015.
Tijekom petka, 28. kolovoza 2015. godine izvršit će se preregulacija prometa u dijelu ul. Erazma Barčića, a sve u cilju omogućavanja što bržeg i što kraćeg dolaska vozilima iz smjera Jadranskog trga do garažnih objekata „ZAGRAD A“ i „ZAGRAD B“. Promet će se preregulirati iz jednosmjernog u dvosmjerni pravac kretanja, na dijelu ulice Erazma Barčića, i to od kbr. 10 do raskrižja s ulicom Ivana Pavla II i Ivana Dežmana.

više

Natječaj za privremeni zakup zemljišta u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 24. kolovoza 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, temeljem Odluka Gradonačelnika od  22.07.2015 godine objavljuje natječaj za privremeni zakup zemljišta u vlasništvu Grada Rijeke za sljedeće lokacije: Plase, Srdoči, Trsat-Sušak, Kozala, Baredice, Draga, Soldanac, Mario Gennari, Rujevica, Smućeni Breg, Mihačeva Draga, Vežica, Kostabela, Zamet, Kantrida, Krnjnevo, Pehlin, Turnić, Podmurvice, Škurinjska Draga, Banderovo, Rastočine, Grbaste.

više

Ulica M.Lovraka Srdoči- radovi.jpg

U tijeku veliki komunalni radovi u Rijeci

Rijeka, 13. kolovoza 2015.
U sklopu velikog investicijskog ciklusa Vodovoda i kanalizacije, trenutno se u Rijeci provodi niz radova na izgradnji kanalizacije i obnovi vodovoda. Komunalni radovi aktualni su na Srdočima, Drenovi, Brašćinama i Pulcu, Škurinjama, Pehlinu, Zametu, Gornjem Zametu i Kostabeli.

više

Problem dostave uplatnica za otplatu stanova - obavijest građanima o načinu obračuna zateznih kamata

Rijeka, 29. srpnja 2015.
Odjel gradske uprave za financije Grada Rijeke obavještava građane da će, zbog problema s poštanskim operatorom i neurednom dostavom redovnih mjesečnih uplatnica, dužnicima temeljem sklopljenih ugovora o prodaji stanova za plaćanja izvršena do 31. kolovoza 2015. godine zatezne kamate se neće obračunavati.

više

Nova regulacija prometa.jpg

Od 1. rujna nova regulacija prometa u ulicama Dolac, Barčićeva, Strohalova i Frana Kurelca

Rijeka, 22. srpnja 2015.
U cilju olakšavanja pristupa javnim garažama u ulici Ivana Pavla II. iz smjera glavnih prometnih koridora, Adamićeve ulice i ulica Fiorello la Guardia i Pomerio te s ciljem poboljšanja protoka vozila, od 1. rujna uvodi se nova regulacija prometa u ulicama Dolac, Barčićeva, Strohalova i Frana Kurelca.

više

Raskršće Mate Lovraka.jpg

Izvođenje radova na gradnji kanalizacije na području MO Srdoči

Rijeka, 14. srpnja 2015.
U srijedu, 15. srpnja 2015. g. započinje gradnja 3.030 metara kanalizacije za oko 90-tak građevina na području Mjesnog odbora Srdoči, u ulicama Markovići, Kurirski put, Diraki, Tonžino i Mate Lovraka. Istovremeno će se u ovim ulicama izvoditi i prateći radovi na 830 metara vodovoda. Završetak radova predviđen je u svibnju 2016. godine. Radovi će se izvoditi po dionicama. Izvođenje građevinskih radova najprije će započeti u Ulici Mate Lovraka.

više

Grobnička_cesta.jpg

Radovi na uređenju bankine u Ulici Grobnička cesta

Rijeka, 13. srpnja 2015.
U utorak 14. srpnja 2015. g. započet će radovi na uređenju bankine u Ulici Grobnička cesta. Riječ je o zahvatu iz Programa prioriteta MO Orehovica. Radovi će se odvijati sa sjeverne strane prometnice i pratiti pravcem dijelove postojeće bankine u dužini od 355 m. Izvođač radova je tvrtka Kvarner graditeljstvo d.o.o. iz Rijeke. Vozače upozoravamo da se u zoni gradilišta kreću smanjenom brzinom uz pojačane mjere opreza te da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju.

više

Rijeka plus.jpg

Informacije o parkiralištima i drugim uslugama Rijeka plus-a

Rijeka, 13. srpnja 2015.
Došli ste u Rijeku i želite parkirati vozilo, kupiti kartu za javni gradski prijevoz? Želite razgledati Rijeku i Opatiju na turističkim autobusom ili unajmiti gradski bicikl i upoznati Rijeku iz nove perspektive? Organizirate izlet ili putovanje i potreban vam autobus ili kombi vozilo? Vaše vozilo nije ispravno i tražite pouzdan servis? Sve navedene usluge kao i još mnoge druge pruža RIJEKA plus d.o.o.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 30. lipnja 2015.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2016. godine.

više

EPSA logo.jpg

E-savjetnik Socijalni program Grada Rijeke među najboljim europskim projektima

Rijeka, 29. lipnja 2015.
Projekt E-savjetnik Socijalni program Grada Rijeke prepoznat je kao jedan od najboljih europskih projekata na natječaju pod nazivom European Public Sector Award, čija je ovogodišnja tema bila partnerstvo javnog sektora u stvaranju boljeg društva (‘The Public Sector as Partner for a Better Society’).

više

EBRD Podmurvice i Pehlin.jpg

Početak radova na kanalizaciji i vodovodu na Pehlinu i Podmurvicama

Rijeka, 19. lipnja 2015.
U utorak, 23. lipnja 2015. godine započet će na području mjesnih odbora Pehlin i Podmurvice prva grupa radova na gradnji ukupno 6.405 metara kanalizacije te rekonstrukciji i gradnji 4.310 metara vodovoda za više od 180 građevina. Završetak svih radova, koji se odvijaju u sklopu projekta EBRD, predviđen je u srpnju 2016. godine.

više

Poklon-bon za nabavu knjiga za OŠ u 2015./2016.

Rijeka, 17. lipnja 2015.
Grad Rijeka dodjeljuje socijalno ugroženim građanima čija su djeca polaznici osnovne škole poklon-bon za nabavu knjiga za osnovnu školu u vrijednosti od 250 do 1000 kuna, ovisno o razredu koji dijete pohađa i uvjetu Socijalnog programa Grada Rijeke koji kućanstvo ili dijete zadovoljava. Korisnici su dužni čuvati dobivene školske knjige i vratiti ih Gradu Rijeci po završetku školske godine 2015./2016. kako bi se mogle koristiti i sljedeće školske godine. Građani putem e-Savjetnika Socijalni program Grada Rijeke mogu saznati mogu li postati korisnici ove pomoći i kako podnijeti zahtjev.

više

Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više

ID_PPU_2013.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Rijeke

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Rijeke

više

ID_GUP_2013.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Rijeke

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Rijeke

više

E30_Slicica.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Sveučilišnog kampusa i Kliničkog bolničkog centra na Trsatu

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Sveučilišnog kampusa i Kliničkog bolničkog centra na Trsatu.

više

ID_DPU_Srdoci_orto.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja dijela naselja Srdoči

Rijeka, 26. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja dijela naselja Srdoči.

više

MO Škurinje.jpg

Radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Škurinje i Drenova

Rijeka, 15. svibnja 2015.
U ponedjeljak, 18. svibnja 2015. godine započet će radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Škurinje i Drenova. Na području Mjesnog odbora Škurinje radovi će se izvoditi u ulicama Tibljaška cesta, Škurinjska cesta, Škurinjskih boraca i Put Lovrankini. Radovi na području Mjesnog odbora Drenova izvodit će se u ulicama Braće Hlača, Drenovski put, Severinska, Ive Lole Ribara, Orlanda Kučića, Ivana Žorža, Škurinjskih žrtava, Kučićki put, Goranska, Kampanja i Paškinovac. Završetak radova predviđen je u lipnju 2016. g.

više

Zamet 1.jpg

Gradnja kanalizacije te rekonstrukcija i dogradnja vodovoda na području Gornjeg Zameta

Rijeka, 24. travnja 2015.
U ponedjeljak, 27. travnja 2015.  započinje gradnja 2.040 metara kanalizacije te rekonstrukcija i dogradnja 590 metara vodovoda u ulicama Bilogorska, Zametskog korena, Vladivoja i Milivoja Lenca, Čavalsko, Maria Gennaria i Škrobotovac. Završetak ovih radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Pehlin, Zamet i Gornji Zamet u Gradu Rijeci predviđen je u travnju 2016. godine.

više

Brašćine Pulac.jpg

Gradnja i rekonstrukcija vodoopskrbe i odvodnje na području MO Brašćine - Pulac

Rijeka, 16. travnja 2015.
U ponedjeljak, 20. travnja 2015. godine na području Mjesnog odbora Brašćine-Pulac započinju pripremni radovi na gradnji i rekonstrukciji komunalnih vodnih građevina vodoopskrbe i odvodnje. Predviđena je izgradnja i rekonstrukcija ukupno 4,4 kilometara kanalizacijskih cjevovoda i 3,4 kilometara vodovoda za oko 140 građevina. Radovi će trajati oko 14 mjeseci, a izvodit će se u ulicama Pulac i Internacionalnih brigada, i to na odvojku Drenovskog puta te u ulicama Zeleni put, Kozala, Brašćine i Lukovići. U Ulici Lukovići izgradit će se i kanalizacijska crpna stanica.

više

Mapa radovi Ante Mandića.jpg

Početak radova na kanalizaciji i vodovodu u Ulici Ante Mandića

Rijeka, 1. travnja 2015.
U utorak, 7. travnja 2015. godine u Ulici Ante Mandića, na području mjesnog odbora Zamet, započet će gradnja 1.120 metara sanitarne odvodnje s jednom novom kanalizacijskom crpnom stanicom i rekonstrukcijom vodovoda. Radovi će se izvoditi po dionicama, a završetak radova predviđen je u prosincu 2015. godine. Ova investicija dio je 23,1 milijuna kuna vrijednog projekta EIB/CEB.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više