Aukcija slika2.jpg

Treća humanitarna aukcija slika

Rijeka, 30. studenog 2015.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Metis d.d treću godinu za redom organiziraju humanitarnu aukciju slika koja će se održati u četvrtak, 3. prosinca 2015., s početkom u 19 sati, u Mystique baru. Ove se godine na aukciji prikupljaju sredstva za Centar za rehabilitaciju Rijeka, Kliniku za pedijatriju KBC-a Rijeka i Zakladu sveučilišta u Rijeci.

više

Izabrani članovi novog Savjeta mladih Grada Rijeke

Rijeka, 30. studenog 2015.
Gradsko vijeće Grada Rijeke pokrenulo je postupak izbora članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Rijeke, radi isteka dvogodišnjeg mandata članovima tekućeg saziva Savjeta. Nakon provedenog javnog poziva, na 21. sjednici održanoj 26. studenoga 2015. anonimnim je glasovanjem izabran novi Savjet mladih.

više

13. festival stvaralaštva.jpg

13. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i mladih osoba s invaliditetom

Rijeka, 30. studenog 2015.
U četvrtak, 3. prosinca u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Strossmayerova 1, održat će se 13. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i mladih osoba s invaliditetom. S obzirom na dužinu programa i broj učesnika, i ove godine Festival će se odvijati u dva dijela: naši najmlađi sugrađani nastupaju u 11 sati, a oni "nešto stariji" svoj program započinju u 18 sati.

više

Prva svijeća Adventa u Rijeci.jpg

Prva svijeća na Adventskom vijencu označila početak Došašća

Rijeka, 29. studenoga 2015.
U povodu početka došašća, nadbiskup riječki i metropolit mons. dr. Ivan Devčić upalio je prvu svijeću na adventskom vijencu postavljenom oko fontane na Koblerovom trgu. Obilježavanje početka Došašća zajednički su organizirali Turistička zajednica grada Rijeke, Riječka nadbiskupija i Grad Rijeka u suradnji s KD Čistoća i Dječjim vrtićem Rastočine.

više

Proslava obljetnice nadbiskupije.jpg

Svečano euharistijsko slavlje s apostolskim blagoslovom u katedrali Sv. Vida

Rijeka, 28. studenog 2015.
U sklopu obilježavanja 90 godina uspostave Riječke biskupije, 45 godina Riječke metropolije, 15 godina Riječke nadbiskupije te 40 godina misništva i 15 godina biskupstva riječkog nadbiskupa i metropolita mons. dr. Ivana Devčića, u katedrali Sv. Vida u Rijeci proslavljeno je Svečano euharistijsko slavlje s apostolskim blagoslovom kojeg je predvodio riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić, a propovijedao porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan.

više

Sporazum Strategija UA 1.jpg

Potpisan Sporazum o suradnji na izradi i provedbi Strategije razvoja Urbane aglomeracije Rijeka

Rijeka, 27. studenog 2015.
Gradonačelnici i načelnici gradova i općina – članica Urbane aglomeracije Rijeka u Općini Klana potpisali su Sporazum o suradnji na izradi i provedbi Strategije razvoja Urbane aglomeracije Rijeka. Strategija predstavlja temelj za izbor urbanih područja koja će moći koristiti EU sredstva putem mehanizma teritorijalnih integriranih ulaganja (ITU).

više

Inovatori1.jpg

Svečano obilježeno 20 godina inovatorstva u Primorsko-goranskoj županiji

Rijeka, 27. studenog 2015.
U Pomorskom i Povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Guvernerovoj palači, održana je  svečanost obilježavanja 20 godina inovatorstva u Primorsko-goranskoj županiji. Promicanje inovacija u funkciji poticanja gospodarskog razvoja županije započelo je 1995. godine odabirom najboljih inovacija te dodjelom bespovratnih poticajnih sredstava za razvoj inovacija temeljem javnog natječaja.

više

21. Gradsko vijeće 1.jpg

Ustrojena Riznica Grada Rijeke i prihvaćen rebalans Proračuna za 2015.g.

Rijeka, 26. studenog 2015.
Riječko Gradsko vijeće prihvatilo je predloženi rebalans Proračuna Grada Rijeke za 2015.g. kojim se proračun smanjuje za 51.300.000 kuna, odnosno 6,4%, u odnosu na prvotno planirani proračun. Usvojena je i Odluka o uspostavi Riznice Grada Rijeke koja će biti u funkciji već od siječnja iduće godine, a na sjednici su imenovani novi članovi Kazališnih vijeća te novi Savjet mladih.

više

Urbana aglomeracija Rijeka.jpg

Gradsko vijeće usvojilo informaciju o ustrojavanju Urbane aglomeracije Rijeka

Rijeka, 26. studenog 2015.
Gradsko vijeće Grada Rijeke na današnjoj je sjednici usvojilo informaciju o Urbanoj aglomeraciji Rijeka, koja je ustrojena u rujnu odlukom ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Od početka godine proveden je niz aktivnosti, u prvom redu sastanci sa zainteresiranim općinama i gradovima, a potom je započela i izrada Nacrta Strategije Urbane aglomeracije Rijeka, koja će biti i temelj za povlačenje sredstava iz fondova Europske unije putem mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU).

više

Obilježavanje blagdana Svetog Nikole.jpg

Obilježavanje blagdana sv. Nikole

Rijeka, 26. studenog 2015.
Ovogodišnje obilježavanje blagdana sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, putnika, ribara i djece, obuhvaća bogat program koji počinje već u subotu, 28. studenog i traje do ponedjeljka, 7. prosinca. Obilježavanje blagdana sv. Nikole organizira Apostolat mora Riječke nadbiskupije.

više

UA Radni tim Kostrena 1.jpg

Održana treća radionica Radne grupe za izradu Strategije razvoja Urbane aglomeracije Rijeka

Rijeka, 26. studenog 2015.
U sklopu izrade Strategije razvoja Urbane aglomeracije Rijeka jučer je u Općini Kostrena održana je treća radionica radne grupe općina i gradova, na kojoj se raspravljalo o dosadašnjem tijeku strateškog planiranja, Nacrtu Strategije, selekcijskim kriterijima Europske unije za izbor četiri urbana područja koja će se financirati putem ITU mehanizma  te su dogovorene naredne aktivnosti.

više

Nagrada za Startup 1.jpg

Riječkom timu Fiziotech inovacijska nagrada za StartUp Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore

Rijeka, 26. studenog 2015.
Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora iz Zagreba održala je svoju drugu regionalnu konferenciju u Rijeci na kojoj su sudjelovali članovi komore i partneri. Program je obuhvatio panel diskusiji na temu: Iskustva i investicijski potencijali u Primorsko-goranskoj županiji, koja je održana u Hrvatskoj gospodarskoj komori, posjet Industrijskoj zoni Kukuljanovo te dodjelu inovacijskih nagrada u Znanstveno-tehnologijskom parku STePRi.

više

Ri Advent.jpg

Program Rijeka Advent ove godine traje dulje

Rijeka, 25. studenog 2015.
Ovogodišnji program Rijeka Advent započinje 29. studenog, paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu, na Koblerovom trgu, a traje sve do 3. siječnja. Uz vlakić Djeda Mraza, niti ove godine neće izostati prigodna raznolika i bogata ponuda Božićnog sajma kao i bogat glazbeni program. Na dočeku Nove godine na nastupit će Moskva, Grad, Neno Belan i Fiumens te Hladno Pivo.

više

Utvrđene rang-liste za dodjelu stipendija za darovite učenike i studente,  studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja te učenike i studente prema socijalnim kriterijima Grada Rijeke

Rijeka, 25. studenog 2015.
Gradonačelnik Grada Rijeke donio je Zaključke kojim se utvrđuju rang-liste pristupnika koji su udovoljili uvjetima Natječaja za dodjelu stipendija za darovite učenike i studente, studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja te učenike i studente prema socijalnim kriterijima Grada Rijeke za školsku, odnosno akademsku 2015./2016. godinu. Rang liste, koje se mogu pronaći u prilogu ovog članka, objavljene su i na oglasnoj ploči Grada, Titov trg 3, u srijedu 25. studenog 2015. godine.

više

Dječji vrtić Rijeka.jpg

Poziv na upis u obvezni program predškole

Rijeka, 25. studenog 2015.
Dječji vrtić Rijeka je na svojim web stranicama objavio poziv na upis u obvezni program predškole  za djecu koja nisu obuhvaćena redovitim programom predškolskog odgoja i obrazovanja, a nalaze se u godini prije polaska u osnovnu školu, odnosno rođena su do 31. ožujka 2010. godine. Prijave za upis zaprimat će se od 1. do 18. prosinca 2015. g.

više

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata za trajanja božićno – novogodišnjih blagadana

Rijeka, 25. studenoga 2015.
Riječki ugostitelji će za trajanja božićnih i novogodišnjih blagdana moći produžiti svoje radno vrijeme radi organiziranja prigodnih proslava. Petkom, subotom i dan uoči blagdana tijekom prosinca 2015.g. i prvog tjedna siječnja 2016. g. ugostitelji će moći raditi od 0.00 do 24.00 sata.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora na adresi Ivana Grohovca 1/A

Rijeka, 22. studenoga 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje Javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora na adresi Ivana Grohovca 1/A u Rijeci. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora u zgradi HNK Ivana pl. Zajca

Rijeka, 22. studenoga 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje Javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, na adresi Ivana Zajca 1 u Rijeci. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Klizalište.jpg

Otvoreno klizalište Morska pahuljica

Rijeka, 20. studenog 2015.
Danom besplatnog klizanja za sve posjetitelje otvoreno je tradicionalno riječko klizalište „Morska pahuljica“ smješteno na Gatu Karoline Riječke. Klizati će se moći sve do 17. siječnja 2016. godine. Organizator klizališta je tvrtka “Forum ugostiteljstvo” u suradnji s Gradom Rijeka.

više

Sv.Nikola.jpg

Djeca daruju djecu za Svetog Nikolu

Rijeka, 20. studenog 2015.
Humanitarna akcija „Djeca daruju djecu za Svetog Nikolu“  inicijativa je kojom se želi darivati djecu koja potječu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Prikupljanje igračaka već je u tijeku, a građane se poziva da se priključe akciji od 1. prosinca na štandu na Korzu.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 15. studenoga 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljeno 36 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Savjetovanje_javne površine.jpg

Otvoreno savjetovanje s javnošću o odluci o davanju na korištenje javnih površina i drugih nekretnina, privremenih objekata te reklamnih i oglasnih predmeta u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 6. studenog 2015.
Grad Rijeka objavio je na stranici ekonzultacije.rijeka.hr (http://ekonzultacije.rijeka.hr/savjetovanje-o-nacrtu-odluke-o-davanju-na-koristenje-javnih-povrsina-i-drugih-nekretnina-privremenih-objekata-te-reklamnih-i-oglasnih-predmeta-u-vlasnistvu-grada-rijeke/Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Odluke o davanju na korištenje javnih površina i drugih nekretnina, privremenih objekata te reklamnih i oglasnih predmeta u vlasništvu Grada Rijeke.

više

Otvoreno Savjetovanje s javnošću o novoj odluci o radnom vremenu u ugostiteljskoj djelatnosti

Rijeka, 5. studenog 2015.
Grad Rijeka objavio je na stranici ekonzultacije.rijeka.hr, (http://ekonzultacije.rijeka.hr/savjetovanje-o-nacrtu-odluke-o-radnom-vremenu-u-ugostiteljskoj-djelatnosti-na-podrucju-grada-rijeke) Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Odluke o radnom vremenu u ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Rijeke.

više

ruke lokjalno.jpg

Natječaj - zaprimanje prijedloga projekata Riječkog programa lokalnog partnerstva za 2016. godinu

Rijeka, 2. studenoga 2015.
Grad Rijeka, Odjel za gradsku samoupravu i upravu, objavljuje natječaj za prijavu prijedloga projekata za "Riječki program lokalnog partnerstva" za 2016. godinu. Natječaj omogućuje neposredno sudjelovanje mjesnih odbora i grupa građana na manjim zahvatima (uređenju) u komunalnoj infrastukturi (parkovi, dječja igrališta, šetnice, neuređene zelene površine, manjih divlji deponiji neopasnog komunalnog otpada i sl.), u cilju zadovoljenja dijela potreba koje građani imaju u svojoj lokalnoj zajednici.

više

Studija utjecaja na okoliš sustava javne odvodnje Grad, aglomeracija Rijeka ‒ Početak Javne rasprave

Rijeka, 13. listopada 2015.
Primorsko-goranska županija, Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, na temelju Uredbe o informiranju javnosti i sudjelovanju javnosti i zainteresirane javnosti u pitanjima zaštite okoliša i Odluke Ministarstva zaštite okoliša i prirode objavljuje početak Javne rasprave o Studiji o utjecaju na okoliš sustava javne odvodnje "Grad", aglomeracija Rijeka.

više

Urbana aglomeracija Rijeka.jpg

Ustrojena Urbana aglomeracija Rijeka

Rijeka, 7. listopada 2015.
Ustrojena je urbana aglomeracija Rijeka koju uz Grad Rijeku čine i gradovi Kastav, Kraljevica te Opatija i općine Čavle, Klana, Kostrena, Lovran, Mošćenička Draga te Viškovo. Urbana aglomeracija je formirana s ciljem učinkovitijeg planiranja, usklađivanja i provedbe politike regionalnog razvoja, a odluku o njezinom ustrojavanju donio je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i to temeljem Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske.

više

Obavijest o produljenju roka važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam

Rijeka, 5. listopada 2015.
Zaključkom Gradonačelnika od 29. rujna 2015. godine produžen je rok važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam za razdoblje od dvije godine, tako da Lista sada vrijedi od 1. siječnja 2012. do 31. prosinca 2017. godine.  S obzirom na produženje roka važenja Liste prioriteta Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom objavit će neobvezujući javni poziv građanima koji ispunjavaju uvjete utvrđene odredbama Odluke o najmu stanova i koji su zainteresirani za najam gradskih stanova, a ne nalaze se na Listi.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 30. lipnja 2015.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2016. godine.

više

Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više