Prijam za irskog veleposlanika 1.jpg

Irsku i Rijeku veže zajednička povijest

Rijeka, 8. veljače 2016.
Irski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Nj.E. Timothy Harrington u sklopu svog prvog službenog posjeta Rijeci sastao se danas s predsjednicom Gradskoga vijeća Grada Rijeke Doroteom Pešić Bukovac. Veleposlanik Harrington tom je prilikom izrazio oduševljenje Riječkim karnevalom čiji je bio gost, ali i interes za suradnju i razmjenu iskustava između Rijeke i irskih gradova na područjima kulture, obrazovanja, gospodarstva i turizma.

više

Riječki karneval 2016 1.jpg

Veliko finale Riječkog karnevala- 33. Međunarodna karnevalska povorka

Rijeka, 7. veljače 2016.
Peto godišnje doba, doba karnevala, završilo je velikom senzacionalnom 33. Međunarodnom karnevalskom povorkom, paljenjem pusta na Adamićevom gatu i vraćanjem ključa grada. Rijekom je ove godine ludovalo više od 10.000 maškara u 110 karnevalskih grupa i 73 alegorijskih kola.

više

Prijem uzvanika1.jpg

Gradonačelnik održao prijem za uzvanike 33. Međunarodne karnevalske povorke

Rijeka, 7. veljače 2016.
Gradonačelnik Vojko Obersnel sa zamjenicima, direktor TZ-a Petar Škarpa, meštar Toni i kraljica Karnevala Sandra Ložnik Videčak, održali su svečani prijem za uzvanike Riječkog karnevala.

više

Bal1.jpg

Održan humanitarni karnevalski bal

Rijeka, 7. veljače 2016.
U sklopu 33. Riječkog karnevala, u palači Povijesnog i pomorskog muzeja Hrvatskog primorja održan je 17. po redu, tradicionalni Humanitarni karnevalski bal. Sakupljene donacije ove su godine namijenjene Centru za autizam za daljnje razvijanje projekta „Senzorni park za naš osmjeh“.

više

Javni poziv za odabir projekata/programa u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi u 2016. godini

Rijeka, 1. veljače 2016.
Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb objavljuje Javni poziv za odabir projekata/programa u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi u 2016. godini. Predmet javnog poziva je odabir projekata/programa u zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj skrbi koje će Grad Rijeka financirati iz proračuna za 2016. godinu u razdjelu Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb.

više

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 22. siječnja 2016.
Na temelju odredbe članka 11. Odluke o javnim priznanjima Grada Rijeke ("Službene novine Primorsko-goranske županije" broj 14/13) Odbor za javna priznanja Grada Rijeke, na sjednici održanoj 15. siječnja 2016. godine, donio je odluku o raspisivanju uvjeta i rokova za podnošenja prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Rijeke u 2016. godini te objavljuje Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Rijeke u 2016. godini.

više

Prijem prvi1.jpg

Održan prijem gradonačelnika Obersnela s predstavnicima gostujućih karnevalskih skupina

Rijeka, 7. veljače 2016.
U Salonu Grad Rijeke gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa dogradonačelnicima, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, Meštar Toni i kraljica Riječkog karnevala Sandra Ložnik Videčak, susreli su se s predstavnicima karnevalskih grupa koje gostuju u Rijeci.

više

Sa prijema u Županiji 2.jpg

Delegacija Grada Čačka u posjetu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji

Rijeka, 6. veljače 2016.
U sjedištu Primorsko-goranske županije održano je zajedničko primanje Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke za članove delegacije Grada Čačka, čiji je posjet gospodarske i kulturne naravi. Primanju su prisustvovali predstavnici Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Rijeka, Turističke zajednice grada Rijeke i Udruge hrvatsko-srpskog prijateljstva iz Rijeke.

više

Maškarana jota 2.jpg

Deseta jubilarna „Maškarana jota“ Udruženja obrtnika iz Rijeke

Rijeka, 6. veljače 2016.
Deseta jubilarna „Maškarana jota“ Udruženja obrtnika iz Rijeke održana je danas od 11,00 do 13,00 sati na Trgu Republike Hrvatske. Ukusna jota prodavala se po cijeni od samo 10 kuna, a sav prihod od prodaje jote u cijelosti je namijenjen Udruzi za beskućnike i socijalno ugrožene osobe "Oaza" iz Rijeke.

više

Prijam za veleposlanicu Julietu Valls Noyes.jpg

Prijam za novu veleposlanicu Sjedinjenih američkih država u Republici Hrvatskoj

Rijeka, 5. veljače 2016.
U Salonu Grada Rijeke održan je zajednički prijem Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije za novu veleposlanicu Sjedinjenih američkih država u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Julieta Valls Noyes. Veleposlanica Noyes prvi je put u službenom posjetu Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji.

više

Skulptura Kamova u Barceloni.jpg

Replika skulpture Janka Polić Kamova postavljena u Barceloni

Rijeka, 28. siječnja 2016.
U Barceloni, u Španjolskoj, u parku bolnice Hospital de la Santa Creu i Sant Pau postavljena je replika skulpture Janko Polić Kamov. Riječ je o replici skulpture koja se od 2000. godine nalazi u Rijeci, na mostu preko Rječine. Ta brončana skulptura rad je akademskog kipara Zvonimira Kamenara i predstavlja književnika u punoj veličini. Skulptura postavljena u Barceloni je poklon Grada Rijeke Barceloni u kojoj je pisac proveo posljednje godine svog života.

više

Potpisivanje ugovora Erste.jpg

Sporazum o sponzorskoj suradnji za 2016. godinu između Erste banke i Grada Rijeke

Rijeka, 2. veljače 2016.
Grad Rijeka i Erste&Steiermärkische banka potpisali su u Salonu Grada Rijeke Sporazum o sponzorskoj suradnji Međunarodnog riječkog karnevala, Međunarodnog festivala malih scena, manifestacija Homo si teć i Fiumanke, te nastavku sponzorske suradnje s Vaterpolo klubom Primorje koji nosi ime banke, za što će se u 2016. godini izdvojiti oko 2,5 milijuna kuna. U ime Grada Rijeke Sporazum su potpisali gradonačelnik Vojko Obersnel, a u ime ESB-a predsjednik Uprave Christoph Schoefboeck, te član Uprave Boris Centner.

više

66. kolegij 1.jpg

Dva europska juniorska prvenstva u lipnju na bazenima Kantrida

Rijeka, 2- veljače 2016.
Zahvaljujući Odluci o socijalnoj skrbi kojom su uvjeti prihoda određeni znatno iznad zakonskog minimuma, od ukupnog broja korisnika raznih oblika socijalne pomoći samo 11% se odnosi na korisnike kojima Grad sukladno zakonskoj obvezi osigurava  podmirenje troškova stanovanja i obrok u pučkoj kuhinji, a ostalih 89% korisnika ostvaruje prava koja predstavljaju viši standard zaštite građana, rečeno je na gradonačelnikovom kolegiju, na kojem je iznesena informacija o nacrtu Akcijskog plana za smanjenje onečišćenja prizemnim ozonom i informacija o domaćinstvu Europskog juniorskog prvenstva u sinkroniziranom plivanju i Europskog juniorskog prvenstva u skokovima u vodu.

više

Obavijest o javnom uvidu u Nacrt Akcijskog plana za smanjenje onečišćenja prizemnim ozonom za grad Rijeku

Rijeka, 2. veljače 2016.
Sukladno članku 16. Zakona o zaštiti zraka ("Narodne novine" br. 130/11 i 47/14) Grad Rijeka, OGU za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, objavljuje Nacrt Akcijskog plana za smanjenje onečišćenja prizemnim ozonom za grad Rijeku (u daljnjem tekstu: Akcijski plan) i stavlja na javni uvid od 03. veljače do 03. ožujka 2016. godine.

više

Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Rijeku koje provode udruge

Rijeka, 1. veljače 2016.
U svrhu ujednačavanja postojeće prakse dodjele sredstava udrugama iz javnih izvora, kako na nacionalnom tako i na nivou jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, a sukladno odredbama Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ("Narodne novine" broj 26/15), gradonačelnik Grada Rijeke donio je 1. 2. 2016. godine „Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Rijeku koje provode udruge“ koji se nalazi u privitku ove objave.

više

UNWTO award.jpg

Veliko priznanje Rijeci – projekt Bike Rijeka osvojio drugo mjesto na dodjeli UNWTO nagrada

Rijeka, 21. siječnja 2016.
Projekt Bike Turističke zajednice grada Rijeke osvojio je drugo mjesto na dodjeli nagrada Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih naroda (UNWTO) održanoj u Madridu. Riječ je o prestižnoj nagradi za izvrsnost i inovacije u turizmu. U ime Turističke zajednice grada Rijeke, turističkih zajednica Riječkog prstena, kreativne agencija Molekula i agencija Promotiv, nagradu su preuzeli Jasmina Hatežić iz kreativne agencije Molekula i Dominik Damiš iz riječke turističke zajednice.

više

Javni poziv za sve nezaposlene osobe na prijavu za intervju i sudjelovanje u edukacijama

Rijeka, 20. siječnja 2016.
U sklopu provedbe EU projekta INOVA – Inovativne inicijative za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba Učilište Studium s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Vukovar, Diopter-otvoreno učilište iz Pule, Narodnim učilištem iz Rijeke i Adriatic Educatiom iz Splita poziva sve nezaposlene osobe na prijavu za intervju i sudjelovanje u slijedećim edukacijama: specijalist/ica za moderne trendove u kuharstvu,&specijalist/ica za poslove u baru i specijalist/ica za eno-gastro poslove.

više

Za svako novorođeno dijete jednokratna novčana pomoć u visini 1.500 kuna, a za one koji udovoljavaju uvjetima Odluke o socijalnoj skrbi dodatnih 2.000 kuna.

Rijeka, 14. siječnja 2016.
S ciljem provođenja mjera populacijske politike Grada Rijeke, u ovoj će se godini svakom roditelju, hrvatskom državljaninu s prebivalištem na području grada Rijeke i stranom državljaninu sa stalnim boravkom u Rijeci za svako novorođeno dijete isplatiti jednokratna novčana potpora za opremu novorođenog djeteta u visini 1.500,00 kuna. Nadalje, sukladno Odluci o socijalnoj skrbi, ukoliko roditelj ispunjava jedan od tri socijalna uvjeta: pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, uvjet prihoda ili je riječ o djetetu HRVI iz Domovinskog rata ili djetetu civilnog invalida iz Domovinskog rata, moguće je ostvariti i pravo na pomoć za nabavu opreme novorođenčeta u visini 2.000,00 kuna.

više

Program javnih potreba u kulturi za 2016. godinu

Rijeka, 23. prosinca 2016.
Gradsko vijeće Grada Rijeke usvojilo je Program javnih potreba u kulturi za 2016. godinu prema kojem će se u 2016. g. iz proračuna Grada Rijeke izdvojiti 5.166.020,00 kuna. Tim će se sredstvima podupirati zaštita i očuvanje kulturnih dobara, potom muzejske, knjižnične, kazališne, glazbene i glazbeno-scenske, dramske umjetnosti, plesa i pokreta, izložbene djelatnosti te likovne umjetnosti, kao i knjižne i nakladničke djelatnosti, filmske djelatnosti i nove medijske kulture te namiriti preuzete obveze iz prošle godine.

više

Program Javnih potreba u sportu Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 23. prosinca 2015.
Za financiranje Programa javnih potreba u sportu grada Rijeke u 2016. g. u Proračunu Grada Rijeke predviđeno je 13.136.000 kuna. Sukladno odredbama Zakona o sportu, Program javnih potreba u sportu predložila je Zajednica sportskih udruga grada Rijeke "Riječki sportski savez", koja i sudjeluje u njegovu ostvarivanju.

više

Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 23. prosinca 2015.
Za sufinanciranje Programa Javnih potreba u tehničkoj kulturi u 2016. godini iz proračuna Grada Rijeke izdvojit će se 2.328.000,00 kuna. Programe za sufinanciranje predložile su stručno-savjetodavne komisije sastavljene u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Rijeka.

više

Novčana pomoć za umirovljenike u 2016. godini

Rijeka, 15. prosinca 2015.
U srijedu, 16. prosinca 2015. godine Grad Rijeka započet će sa zaprimanjem zahtjeva umirovljenika za novčanu pomoć u 2016. godini. Akciju provodi Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, a zahtjevi će se zaprimati do 29. siječnja 2016. godine. Zahtjevi se podnose radnim danom od 8.30 do 15.30 sati, u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3, šalter br. 5.

više

NEFORMALNI JAVNI POZIV ZA ISKAZIVANJE ZAINTERESIRANOSTI ZA NAJAM STANOVA GRADA RIJEKE OSOBAMA KOJE SE NE NALAZE NA VAŽEĆOJ LISTI PRIORITETA ZA DAVANJE STANOVA U NAJAM

Rijeka, 6. prosinca 2015.
U svrhu daljnje realizacije programa stambenog zbrinjavanja građana Rijeke, Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima stambene namjene, objavljuje neformalni javni poziv građanima koji ispunjavaju uvjete utvrđene odredbama Odluke o najmu stanova i koji su zainteresirani za najam gradskih stanova, a ne nalaze se na Listi prioriteta za davanje stanova u najam.

više

Urbana aglomeracija Rijeka.jpg

Ustrojena Urbana aglomeracija Rijeka

Rijeka, 7. listopada 2015.
Ustrojena je urbana aglomeracija Rijeka koju uz Grad Rijeku čine i gradovi Kastav, Kraljevica te Opatija i općine Čavle, Klana, Kostrena, Lovran, Mošćenička Draga te Viškovo. Urbana aglomeracija je formirana s ciljem učinkovitijeg planiranja, usklađivanja i provedbe politike regionalnog razvoja, a odluku o njezinom ustrojavanju donio je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i to temeljem Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske.

više

Obavijest o produljenju roka važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam

Rijeka, 5. listopada 2015.
Zaključkom Gradonačelnika od 29. rujna 2015. godine produžen je rok važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam za razdoblje od dvije godine, tako da Lista sada vrijedi od 1. siječnja 2012. do 31. prosinca 2017. godine.  S obzirom na produženje roka važenja Liste prioriteta Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom objavit će neobvezujući javni poziv građanima koji ispunjavaju uvjete utvrđene odredbama Odluke o najmu stanova i koji su zainteresirani za najam gradskih stanova, a ne nalaze se na Listi.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 30. lipnja 2015.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2016. godine.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više

Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više