Redovna travanj.jpg

Razvojni zahvati u vodoopskrbu i odvodnju vrijedni 2,2 milijarde kuna

Rijeka, 21. travnja 2015.
Posljednjih godina na području grada Rijeke izvršena su velika ulaganja u gradnju komunalnih vodnih građevina, a investicijski ciklus, koji se prvenstveno odnosi na sustav javne odvodnje, nastavit će se i u narednom razdoblju, rekao je na svojoj redovnoj konferenciji za novinare riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Vrijednost ulaganja koja su trenutno u realizaciji te pripremi procjenjuje se na oko 2,216 milijarde kuna ili 288 milijuna eura.

više

Natječaj Drago Gervais najava.jpg

Novi ciklus Književne nagrade Drago Gervais

Rijeka, 20. travnja 2015.
Odbor Književne nagrade Drago Gervais objavio je Javni natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais 2015.g. Riječ je o Nagradi koja se dodjeljuje u dvije kategorije: za najbolje neobjavljeno književno djelo i za najbolje objavljeno književno djelo na nekom od idioma čakavskog narječja hrvatskog jezika. Natječaj ostaje otvoren do 31. svibnja.

više

Festival znanosti otvorenje 1.jpg

Otvoren 13. Festival znanosti u Rijeci

Rijeka, 20. travnja 2015.
Svečanošću u Gradskoj vijećnici otvoren je 13. Festival znanosti Rijeka, koji se od 20. do 24. travnja održava u organizaciji Udruge Zlatni rez i brojnih suorganizatora, s ciljem podizanja svijesti o znanosti i znanstvenim dostignućima. U sklopu ovogodišnjeg festivala, čija je glavna tema "Sunce", u Rijeci će se održati preko 150 programa na 18 lokacija. Ulaz na sve programe je besplatan.

više

Prijam za uspješne sportaše 1.jpg

Prijem za sportaše koji su ostvarili značajne rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima

Rijeka, 20. travnja 2015.
Predstavnici Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza i Sportskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeke održali su prijam za sportaše, koji su u drugom dijelu 2014. i početkom 2015. godine ostvarili značajne rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

više

Počeo Tjedan intelektualnog vlasništva.jpg

Počeo tjedan intelektualnog vlasništva

Rijeka, 20. travnja 2015.
U Znanstveno - tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci danas je počeo Tjedan intelektualnog vlasništva koji se u razdoblju od 20. do 24. travnja održava na raznim lokacijama. Ovim događajem želi se istaknuti važnost zaštite intelektualnog vlasništva, te probuditi svijest građana kako bi štitili svoju inovativnost i kreativnost.

više

Potpis sponzorskog ugovora .jpg

Potpisan sponzorski ugovor između ŽRK Zamet i Croatia osiguranja

Rijeka, 20. travnja 2015.
U prostorima Grada Rijeke potpisan je danas sponzorski ugovor između Ženskog rukometnog kluba Zamet i Croatia osiguranja. Ugovor su potpisali Luka Denona, predsjednik ŽRK Zamet i Sanel Volarić, predsjednik Nadzornog odbora Croatia osiguranja.

više

Najava 70. obljetnice Doma.jpg

Obilježavanje 70. obljetnice Dječjeg doma „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran

Rijeka, 20. travnja 2015.
Dječji dom „Ivana Brlić Mažuranić“ Lovran, obilježava ove godine 70. obljetnicu postojanja. Riječ je o ustanovi koja, uz onu u Lovranu, djeluje na dvije lokacije u Rijeci, a koja skrbi o djeci i mladima u dobi od rođenja do 21 godine života za djecu bez roditelja, djecu koju roditelji zanemaruju ili zlorabe svoje roditeljske dužnosti, djecu i mlađe punoljetne osobe, kada je to iz drugih razloga u njihovom interesu.

više

Akcija uklanjanja simbola mržnje 1.jpg

Prekrivanje simbola mržnje porukama protiv mržnje

Rijeka, 20. travnja 2015.
Riječko Art-kino u suradnji s udrugom Škatula i Muzejom moderne i suvremene umjetnosti pokrenulo je akciju simboličnog uklanjanja simbola mržnje i netrpeljivosti s riječkih fasada, kao dio manifestacije “Signali nad gradom“. Skupina srednjoškolaca i studenata izradila je šablone pomoću kojih su u nedjelju 19. travnja prekriveni fašistički simboli naslikani na pročeljima riječkih zgrada, na području Krnjeva i Turnića.

više

Homo si teć.jpg

Veličanstvena završnica Festivala sporta i rekreacije "Homo si teć"

Rijeka, 19. travnja 2015.
U Rijeci je danas održano veličanstveno finale 19. Festivala sporta i rekreacije "Homo si teć", koji je uključivao najmasovniju uličnu utrku u Hrvatskoj "Homo si teć", Riječki polumaraton s utrkom štafeta, utrku djece vrtićke dobi dm Babybonus Cup te utrku osoba s invaliditetom Hedi kup, i u kojem je pod motom "Zaljubljeni u trčanje" sudjelovalo 14.000 trkača.

više

Svetište Trsat 1.jpg

Održan Drugi nacionalni susreti hrvatskih katoličkih obitelji

Rijeka, 19. travnja 2015.
U svetištu Majke Božje Trsatske održan je Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u kojem su sudjelovali obitelji svih hrvatskih nadbiskupija, vitezi Papinskog reda svetog Groba Jeruzalemskog, zbor mladih Riječke nadbiskupije te orkestar roditelja i djece. Svečanom misnom slavlju kojeg je predvodio zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić nazočili su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

više

Javni natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais 2015.

Rijeka, 18. travnja 2015.
Na temelju članka 9. stavka 1. Odluke o književnoj nagradi Drago Gervais (Službene novine Primorsko-goranske županije br. 22/07 i 40/09) Odbor Književne nagrade Drago Gervais raspisuje Javni natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais 2015.g. Grad Rijeka dodjeljuje književnu nagradu Drago Gervais za iznimna postignuća na području književnog stvaralaštva.

više

Regionalna akademija za demokraciju 3.jpg

U posjetu Rijeci načelnici, gradonačelnici i politički lideri iz sedam zemalja

Rijeka, 18. travnja 2015.
U sklopu Regionalne akademije za demokraciju, koju organizira Beogradski fond za političku izvrsnost, na studijskom putovanju na temu dostignuća i izgleda lokalne demokracije u zemljama regije, u Rijeci i Opatiji od 16. do 19. travnja borave načelnici, gradonačelnici i politički lideri iz sedam zemalja tzv. zapadnog Balkana.

više

Podjela nagrada i priznanja 1.jpg

Dodjela priznanja i nagrada sudionicima projekta „škola mladih riječkih geologa“

Rijeka, 17. travnja 2015.
U prostorima Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke održana je svečana dodjela priznanja i nagrada sudionicima projekta "Škola mladih riječkih geologa" i njihovim mentorima. Škola riječkih geologa održana je od 14. ožujka do 11. travnja 2015. godine u prostorima Medicinske škole u Rijeci. Učenici koji su osvojili prva tri mjesta, sebi i svojoj školi priskrbili su vrijednu „Geološku zbirku Republike Hrvatske“.

više

Student Day 2015.jpg

Najavljeno šesto izdanje Student Day Festivala

Rijeka, 17. travnja 2015.
Najnovije izdanje Student Day Festivala, koje će se održati 29. i 30. svibnja u Rijeci, nastavlja sa svojim prokušanim receptom raznovrsnog programa koji objedinjuje bogati glazbeni program te kulturne, sportske i zabavne sadržaje. Ovaj specifičan urbani festival tijekom šest godina postojanja prometnuo se u najveću studentsku zabavu u regiji.

više

Brašćine Pulac.jpg

Gradnja i rekonstrukcija vodoopskrbe i odvodnje na području MO Brašćine - Pulac

Rijeka, 16. travnja 2015.
U ponedjeljak, 20. travnja 2015. godine na području Mjesnog odbora Brašćine-Pulac započinju pripremni radovi na gradnji i rekonstrukciji komunalnih vodnih građevina vodoopskrbe i odvodnje. Predviđena je izgradnja i rekonstrukcija ukupno 4,4 kilometara kanalizacijskih cjevovoda i 3,4 kilometara vodovoda za oko 140 građevina. Radovi će trajati oko 14 mjeseci, a izvodit će se u ulicama Pulac i Internacionalnih brigada, i to na odvojku Drenovskog puta te u ulicama Zeleni put, Kozala, Brašćine i Lukovići. U Ulici Lukovići izgradit će se i kanalizacijska crpna stanica.

više

Vikend škola poduzetništva.jpg

Vikend-škola poduzetništva za učenike riječkih osnovnih škola

Rijeka, 16. travnja 2015.
U okviru K.E.Š. programa koji se već sedam godina provodi u Rijeci s ciljem stjecanja poduzetničkih kompetencija mladih, Odjel za poduzetništvo Grada Rijeke i Dom mladih organiziraju Vikend-školu poduzetništva 2015. koja će se na temu "KESH UP – strategija i promocija nove računalne igre koja simulira poduzetničke procese", održati od 8. do 10. svibnja u dječjem odmaralištu Dvorac Stara Sušica.

više

Tjedan intelektualnog vlasništva najava.jpg

Tjedan intelektualnog vlasništva u Rijeci

Rijeka, 16. travnja 2015.
Povodom obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva Ured za transfer tehnologija Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Odjelom za poduzetništvo Grada Rijeke od 20. do 24. travnja u Rijeci organizira Tjedan intelektualnog vlasništva. Cilj manifestacije je istaknuti važnost intelektualnog vlasništva i potrebu njegove zaštite te svim zainteresiranima ponuditi edukacije o intelektualnom vlasništvu i besplatna savjetovanja.

više

Predstavljanje programa 70. obljetnice.jpg

Predstavljen program obilježavanja 70. obljetnice oslobođenja Rijeke

Rijeka, 13. travnja 2015.
Ove godine obilježava se 70 godina od završetka Drugog svjetskog rata i oslobođenja Rijeke. Tim su povodom Grad Rijeka, Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Rijeke i Savez antifašističkih boraca i antifašista pripremili program, u sklopu kojeg će na Korzu biti postavljena izložba "Rijeka, sjećamo se – Fiume, ricordi“ - Fotografski vremeplov, 1945.-1947., s fotografijama iz fundusa Muzeja grada Rijeke.

više

Startup - logo.jpg

Raspisan javni poziv za ulazak četvrte generacije u Startup inkubator Rijeka

Rijeka, 13. travnja 2015.
Od 13. do 24. travnja otvorene su prijave za ulazak četvrte generacije timova u Startup inkubator Rijeka. Poziv je otvoren za mlade ljude s poduzetničkom idejom, kojima se otvara prilika da svoju poslovnu ideju kroz besplatni šestomjesečni boravak u adekvatno uređenom prostoru uz podršku mentora razrade do proizvoda spremnog za tržište.

više

Najava 11. Zborovanja izviđača.jpg

11. Zborovanje saveza izviđača Hrvatske

Rijeka, 8. travnja 2015.
Savez izviđača Hrvatske (SiH), po jedanaesti put organizira Zborovanje (okupljanje) izviđača svih dobnih skupina i kategorija članstva. Riječ je o jednoj od najvažnijih aktivnosti u organizaciji SiH-a. Domaćin Zborovanja, koje će se održati na području Sveučilišnog kampusa na Trsatu, 23.-24. svibnja ove godine je Savez izviđača Rijeke. Zborovanje se održava pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

više

Igralište Kampus - Trsat.JPG

Početak radova na uređenju igrališta Kampus

Rijeka, 3. travnja 2015.
Radovi na uređenju igrališta Kampus, koje se nalazi u blizini Sveučilišnog Kampusa Trsat, neposredno uz Ulicu Slavka Krautzeka, započet će 7. travnja 2015. godine i trajat će do kraja lipnja 2015.

više

Poziv građanima na predlaganje malih komunalnih akcija

Rijeka, 2. travnja 2015.
Na web stranici Grada Rijeke objavljen je jučer Javni poziv građanima Grada Rijeke, ovlaštenim predstavnicima suvlasnika stambeno-poslovnih zgrada i udrugama građana da podnesu svoje prijedloge za uređenje i održavanje objekata komunalne infrastrukture radi izrade Prijedloga plana komunalnih prioriteta za 2016. godinu.

više

Mapa radovi Ante Mandića.jpg

Početak radova na kanalizaciji i vodovodu u Ulici Ante Mandića

Rijeka, 1. travnja 2015.
U utorak, 7. travnja 2015. godine u Ulici Ante Mandića, na području mjesnog odbora Zamet, započet će gradnja 1.120 metara sanitarne odvodnje s jednom novom kanalizacijskom crpnom stanicom i rekonstrukcijom vodovoda. Radovi će se izvoditi po dionicama, a završetak radova predviđen je u prosincu 2015. godine. Ova investicija dio je 23,1 milijuna kuna vrijednog projekta EIB/CEB.

više

EnterYouth.jpg

Tri nove radionice Projekta EnterYOUTH namijenjene mladima

Rijeka, 1. travnja 2015.
Tri nove radionice Projekta EnterYOUTH, namijenjene poduzetnicima početnicima ili mladim osobama koje imaju ideju, održat će se tijekom travnja u Riječkoj razvojnoj agenciji Porin. Radionice će za učesnike biti besplatne, budući da su sufinancirane sredstvima projekta EnterYOUTH, a nakon održanih radionica, RRA Porin d.o.o. će odabrati deset sudionika kojima će izraditi poslovne planove.

više

Javni poziv za dodjelu subvencija.jpg

Podnošenje zahtjeva za dodjelu nepovratnih subvencija poduzetnicima

Rijeka, 30. ožujka 2015.
Grad Rijeka objavio je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija subjektima malog gospodarstva, koji obuhvaća deset mjera usmjerenih na poticanje konkurentske prednosti poduzetnika na tržištu te pružanja mogućnosti stručnog osposobljavanja i usavršavanja njihovih zaposlenika, za što je u proračunu predviđeno dva milijuna kuna. Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. rujna 2015. godine.

više

Konačna dopunska lista prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 18. ožujka 2015.
Nakon provedenog postupka prikupljanja zahtjeva, obrade svakog pojedinog zahtjeva te odluke o prigovorima na objavljeni prijedlog Dopunske liste, Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje konačnu Dopunsku listu prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje.

više

Situacija_Kostabela.jpg

Rekonstrukcija kanalizacijske crpne stanice na području Kostabele

Rijeka, 13. ožujka 2015.
Rijeka promet obavještava građane da u ponedjeljak, 16. ožujka počinju radovi na rekonstrukciji postojeće kanalizacijske crpne stanice na području Kostabele. Promet će se tijekom izvođenja radova odvijati nesmetano, bez zatvaranja prometnice koja spaja Kantridu i Opatiju i obrnuto. Završetak radova predviđen je sredinom lipnja ove godine.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više

Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga

Rijeka, 5. veljače 2015.
Grad Rijeka objavljuje Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga u postupku provedbe Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

više

Obavijest obveznicima poreza na potrošnju

Rijeka, 9. siječnja 2015. 
Obavještavaju se obveznici poreza na potrošnju Grada Rijeke da se za obračunsko razdoblje od 1. siječnja 2015. godine primjenjuje novi obrazac poreza na potrošnju PP-MI-PO koji se dostavlja Gradu Rijeci Odjelu gradske uprave za financije do 20. u mjesecu za prethodni mjesec.

više

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja

Grad Rijeka iznova objavljuje Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja ("Narodne novine" broj 52/13 i 94/14).

više