Vojko Obersnel i Željko Kolar.jpg

Degustacija zagorske purice s mlincima na Korzu

Rijeka, 3. srpnja 2015.
U sklopu manifestacije „100% zagorsko“ koja se jučer i danas održava u Rijeci, na Korzu je održana degustacija zagorske purice s mlincima. Puricu su građanima podijelili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

više

Rijeka.jpg

Ponovno oboren rekord turističkog prometa u Rijeci

Rijeka, 3. srpnja 2015.
Od siječnja do lipnja 2015. godine u Rijeci je nastavljen pozitivni trend ostvarenih turističkih rezultata. Ostvaren je turistički promet od 78.022 noćenja, što je 26% više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2014. godine.

više

Završen natječaj za Književnu nagradu Drago Gervais

Rijeka, 3. srpnja 2015.
Književna nagrada Drago Gervais koju dodjeljuje Grad Rijeka, jedna je od najdugovječnijih književnih nagrada u Hrvatskoj. Ovogodišnji natječaj bio je već tradicionalno objavljen na sam rođendan Drage Gervaisa, 18. travnja, a radovi su se mogli poslati do 31. svibnja. Na natječaj je pristiglo 69 rukopisa u kategoriji neobjavljenih književnih djela, usklađenih s formalnim uvjetima natječaja.

više

Predavanje o energetskoj obnovi.jpg

Održane radionice o energetskoj učinkovitosti i obnovi

Rijeka, 3. srpnja 2015.
U organizaciji Agencije za investicije i konkurentnost, održane su u Gradskoj vijećnici tri radionice na temu „Primjena modela JPP-a u isporuci projekata energetske učinkovitosti u javnoj rasvjeti i energetskoj obnovi javnih zgrada u okviru koncepcije pametnih gradova“.

više

Balon Zagorac.jpg

Zagorci mirisima, okusima i zvukom okupirali Korzo

Rijeka, 3. srpnja 2015.
U četvrtak, 2. srpnja, u večernjim je satima svečano otvorena manifestacija 100% zagorsko, čime je Korzo na dva dana postalo domaćinom zagorskog zvuka, mirisa i okusa. Organizatori manifestacije su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, a partneri Grad Rijeka, Muzeji Hrvatskog zagorja, Županijska komora Krapina i Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije.

više

19. sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke

Rijeka, 1. srpnja 2015.
19. sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke održat će se u četvrtak, 9. srpnja 2015. godine u 10,00 sati, u zgradi Sveučilišnih odjela (prizemlje - dvorana 0-028) Kampus Trsat, Radmile Matejčić 2.

više

Prijam nagrada Luka Ritz 2.jpg

Učenik riječke škole Teo Čučković dobitnik nagrade Luka Ritz

Rijeka, 2. srpnja 2015.
Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima primio je dvojicu maturanata Ekonomske škole Mije Mirkovića u Rijeci, Tea Čučkovića, ovogodišnjeg dobitnika Godišnje nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije i škole bez nasilja, te Alena Kurtovića, kandidata kojemu je dodijeljena zahvalnica. Nagrada Luka Ritz dodjeljuje se učenicima srednjih i osnovnih škola koji promiču toleranciju, humano i nenasilno ponašanje.

više

Filodrammatica.jpg

Zatvaranje Središnjeg odjela Gradske knjižnice Rijeka zbog preseljenja dijela fonda

Rijeka, 1. srpnja 2015.
Gradska knjižnica Rijeka preselit će dio fonda u zgradu Filodrammatice, Korzo 28, gdje će se uskoro otvoriti Dom lijepe književnosti, u kojem će građanima biti dostupna djela hrvatskih i svjetskih književnika, antologije, eseji, pisma, stripovi i dr.. U sadašnjem prostoru Središnjeg odjela naći će se publicistika, stručna, popularno-znanstvena djela i sl. Kako bi se adekvatno organizirala građa i zbirke na obje lokacije, Središnji odjel bit će zatvoren od ponedjeljka, 6. srpnja. O ponovnom otvaranju građani će biti pravovremeno obaviješteni.

više

Rez. program. Kamov- MMSU.jpg

Odabrani programi Rezidencijalnog programa Kamov

Rijeka, 2. srpnja 2015.
Šesnaest programa u okviru natječaja za Rezidencijalni program Kamov, koji će biti sufinancirati sredstvima Grada Rijeke predstavljeno je u Muzeju suvremene umjetnosti u Rijeci. Riječ je o programima boravka individualnih autora, umjetničkih kolektiva, teoretičara i istraživača s područja književnosti, vizualnih i audiovizualnih umjetnosti, glazbene, dramske i plesne umjetnosti, ostalih izvedbenih umjetnosti te društvenih i humanističkih znanosti.

više

Helga Dukarić Dangubić i Mario Jurčić.jpg

Prijateljski koncerti u Kraljevici i HKD-u na Sušaku

Rijeka, 2. srpanj 2015.
U Informativnom centru Grada Rijeke održana je konferencija za medije na kojoj su najavljena dva prijateljska koncerta  nastala kao plod međunarodne suradnje Hrvatske i Makedonije, a koji će se održati u Kraljevici i u HKD-u na Sušaku.

više

Matešić i Vundać na polaganju vijenaca.jpg

Vijenci u znak sjećanja na poginule pripadnike 111. brigade

Rijeka, 2. srpnja 2015.
U sklopu obilježavanja 24. obljetnice osnutka brigade, koja se navršava danas, članovi Kluba Zapovjedništva 111. brigade HV/ZNG „Zmajeva“, te delegacije Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, u znak sjećanja na poginule pripadnike brigade, položili su vijence u Aleji hrvatskih branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova.

više

Prostor novog parka za pse.jpg

Uređuje se još jedan park za pse – Ulica Braće Pavlinić

Rijeka, 2. srpnja 2015.
U Ulici Braće Pavlinić u tijeku je uređenje još jednog parka za kućne ljubimce - pse. Park će obuhvaćati prostor površine oko 600m 2.  Trenutno se izvode zemljani radovi, nakon čega će započeti radovi na ograđivanju parka.

više

Izaslanstvo Ningboa.jpg

Izaslanstvo prijateljskog kineskog grada Ningboa u posjetu Rijeci

Rijeka, 1. srpnja 2015.
U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za peteročlano izaslanstva prijateljskog kineskog grada Ningboa, koja u Rijeci borave u službenom posjetu. Na prijemu je bilo riječi o razvitku gospodarske suradnje grada Rijeke i Ningboa, te o zajedničkim potencijalima obrazovanja, sporta i kulture. Dosada je u glavni interes svih izaslanstava iz Ningboa koja su posjećivala Rijeku bila uglavnom luka.

više

Most branitelja.jpg

Započeli radovi na održavanju Mosta hrvatskih branitelja

Rijeka, 1. srpnja 2015.
Danas su započeli radovi na održavanju Mosta hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Radovi vrijedni 116.625,00 kuna s PDV-om uključuju sanaciju rukohvata, zamjenu svih brtvila na staklenim ogradama te servis rasvjete. Rok za dovršenje radova je 31. kolovoz, a za vrijeme trajanja radova most se neće zatvarati.

više

Urbana aglomeracija Rijeka.jpg

Devet općina i gradova u riječkoj urbanoj aglomeraciji

Rijeka, 30. lipnja 2015.
Prema prijedlogu koji je s gradonačelnikovog kolegija upućen Gradskom vijeću, Urbanu aglomeraciju Rijeka činit će devet gradova i općina. Osim Rijeke, kao središta aglomeracije, u partnerstvo čija je svrha brži regionalni razvoj kroz mogućnost zajedničkog povlačenja sredstava iz fondova Europske unije, ulaze gradovi Kastav, Kraljevica i Opatija te općine Čavle, Kostrena, Lovran, Mošćenička Draga i Viškovo.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 30. lipnja 2015.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2016. godine.

više

EPSA logo.jpg

E-savjetnik Socijalni program Grada Rijeke među najboljim europskim projektima

Rijeka, 29. lipnja 2015.
Projekt E-savjetnik Socijalni program Grada Rijeke prepoznat je kao jedan od najboljih europskih projekata na natječaju pod nazivom European Public Sector Award, čija je ovogodišnja tema bila partnerstvo javnog sektora u stvaranju boljeg društva (‘The Public Sector as Partner for a Better Society’).

više

Sto posto zagorsko pres.jpg

Manifestacija "100 posto zagorsko" drugi put na Korzu

Rijeka, 29. lipnja 2015.
U četvrtak i petak, 2. i 3 srpnja na Korzu će se drugu godinu zaredom održati "100 posto zagorsko", prodajno-izložbena manifestacija na kojoj će biti izloženi poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije. Osim bogate ponude, posjetitelje očekuje i raznovrsni kulturno-zabavni program.

više

Tradicijske drvene igračke.jpg

Zagorske tradicijske drvene igračke za vrtić Bulevard

Rijeka, 29. lipnja 2015.
Uoči početka manifestacije "100% zagorsko", a u sklopu projekta "Dajmo djeci korijene i krila", kojeg diljem Hrvatske provode Etnografski muzej Zagreb i Radio Kaj, u Dječjem vrtiću Bulevard upriličeno je darivanje tradicijskih drvenih igračka, proizvedenih u Mariji Bistrici, u Hrvatskom zagorju. Manifestacija "100% zagorsko" dio je promotivnog projekta Krapinsko-zagorske županije „Zagorje, bajka na dlanu“, koja će se održat 2. i 3. srpnja 2015. godine na Korzu.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 21. lipnja 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljeno 39 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

EBRD Podmurvice i Pehlin.jpg

Početak radova na kanalizaciji i vodovodu na Pehlinu i Podmurvicama

Rijeka, 19. lipnja 2015.
U utorak, 23. lipnja 2015. godine započet će na području mjesnih odbora Pehlin i Podmurvice prva grupa radova na gradnji ukupno 6.405 metara kanalizacije te rekonstrukciji i gradnji 4.310 metara vodovoda za više od 180 građevina. Završetak svih radova, koji se odvijaju u sklopu projekta EBRD, predviđen je u srpnju 2016. godine.

više

Razina otvorenosti proračuna.jpg

Rijeka dobila priznanje za transparentnost gradskog proračuna

Rijeka, 17. lipnja 2015.
Institut za javne financije dodijelio je danas u Zagrebu Gradu Rijeci  posebno priznanje za transparentnost gradskog proračuna. Naime, Rijeka je u velikom istraživanju transparentnosti proračuna lokalnih jedinica kojeg je proveo Institut za javne financije dobila najviše ocijene.

više

Poklon-bon za nabavu knjiga za OŠ u 2015./2016.

Rijeka, 17. lipnja 2015.
Grad Rijeka dodjeljuje socijalno ugroženim građanima čija su djeca polaznici osnovne škole poklon-bon za nabavu knjiga za osnovnu školu u vrijednosti od 250 do 1000 kuna, ovisno o razredu koji dijete pohađa i uvjetu Socijalnog programa Grada Rijeke koji kućanstvo ili dijete zadovoljava. Korisnici su dužni čuvati dobivene školske knjige i vratiti ih Gradu Rijeci po završetku školske godine 2015./2016. kako bi se mogle koristiti i sljedeće školske godine. Građani putem e-Savjetnika Socijalni program Grada Rijeke mogu saznati mogu li postati korisnici ove pomoći i kako podnijeti zahtjev.

više

sveučilište za 3. dob.jpg

Istraživanje Sveučilišta za 3. dob

Rijeka, 17. lipnja 2015.
Sveučilište u Rijeci među osobama starije životne dobi provodi ispitivanje na temu cjeloživotnog obrazovanja. Primarni cilj njihova istraživanja je vrednovanje dosadašnjeg rada i planiranja budućih aktivnosti Sveučilišta za 3. dob. Ispitivanje je u potpunosti anonimno. Anketiranju mogu pristupiti građani stariji od 55 godina i na taj način doprinijeti daljnjoj organizaciji aktivnosti za obrazovanje odraslih na Sveučilištu u Rijeci.

više

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na sufinanciranje djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja za dječje vrtiće drugih osnivača

Rijeka, 16. lipnja 2015.
Na temelju Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju te skrbi o djeci rane predškolske dobi Grada Rijeke za pedagošku 2015/2016. („Službene novine grada Rijeke“ broj 4/15) Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo objavljuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na sufinanciranje djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja za dječje vrtiće drugih osnivača. Rok za podnošenje prijave je do 15. srpnja 2015.g.

više

Javna rasprava o Zahtjevu za utvrđivanje objedinjenih uvjeta zaštite okoliša postojećeg postrojenja 3. maj Brodogradilište d.d.

Rijeka, 12. lipnja 2015
Primorsko-goranska županija, Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša objavljuje početak Javne rasprave o Zahtjevu za utvrđivanje objedinjenih uvjeta zaštite okoliša postojećeg postrojenja 3. maj Brodogradilište d.d., Liburnijska 3, Rijeka.

više

Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više

ID_PPU_2013.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Rijeke

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Rijeke

više

ID_GUP_2013.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Rijeke

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Rijeke

više

E30_Slicica.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Sveučilišnog kampusa i Kliničkog bolničkog centra na Trsatu

Rijeka, 27. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Sveučilišnog kampusa i Kliničkog bolničkog centra na Trsatu.

više

ID_DPU_Srdoci_orto.jpg

Obavijest javnosti o početku izrade Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja dijela naselja Srdoči

Rijeka, 26. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje početak izrade Izmjene i dopune Detaljnog plana uređenja dijela naselja Srdoči.

više

DPU_JR_Bok.jpg

Obavijest o započinjanju Javne rasprave - DPU stambenog područja Drenova-Bok

Rijeka, 18. svibnja 2015.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje započinjanje javnog uvida u prijedlog Detaljnog plana uređenja stambenog područja Drenova - Bok u Rijeci. Javna rasprava će trajati od 27. svibnja do 26. lipnja 2015. godine.

više

MO Škurinje.jpg

Radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Škurinje i Drenova

Rijeka, 15. svibnja 2015.
U ponedjeljak, 18. svibnja 2015. godine započet će radovi na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Škurinje i Drenova. Na području Mjesnog odbora Škurinje radovi će se izvoditi u ulicama Tibljaška cesta, Škurinjska cesta, Škurinjskih boraca i Put Lovrankini. Radovi na području Mjesnog odbora Drenova izvodit će se u ulicama Braće Hlača, Drenovski put, Severinska, Ive Lole Ribara, Orlanda Kučića, Ivana Žorža, Škurinjskih žrtava, Kučićki put, Goranska, Kampanja i Paškinovac. Završetak radova predviđen je u lipnju 2016. g.

više

EUčinkovitost.jpg

Energetska obnova obiteljskih kuća

Rijeka, 30. travnja 2015.
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv fizičkim osobama za sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća. Javni poziv objavljen na web stranici Fonda i vodič „Kako do bespovratnih sredstava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća“ možete preuzeti u prilogu ovog članka.

više

Zamet 1.jpg

Gradnja kanalizacije te rekonstrukcija i dogradnja vodovoda na području Gornjeg Zameta

Rijeka, 24. travnja 2015.
U ponedjeljak, 27. travnja 2015.  započinje gradnja 2.040 metara kanalizacije te rekonstrukcija i dogradnja 590 metara vodovoda u ulicama Bilogorska, Zametskog korena, Vladivoja i Milivoja Lenca, Čavalsko, Maria Gennaria i Škrobotovac. Završetak ovih radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi na području Mjesnih odbora Pehlin, Zamet i Gornji Zamet u Gradu Rijeci predviđen je u travnju 2016. godine.

više

Brašćine Pulac.jpg

Gradnja i rekonstrukcija vodoopskrbe i odvodnje na području MO Brašćine - Pulac

Rijeka, 16. travnja 2015.
U ponedjeljak, 20. travnja 2015. godine na području Mjesnog odbora Brašćine-Pulac započinju pripremni radovi na gradnji i rekonstrukciji komunalnih vodnih građevina vodoopskrbe i odvodnje. Predviđena je izgradnja i rekonstrukcija ukupno 4,4 kilometara kanalizacijskih cjevovoda i 3,4 kilometara vodovoda za oko 140 građevina. Radovi će trajati oko 14 mjeseci, a izvodit će se u ulicama Pulac i Internacionalnih brigada, i to na odvojku Drenovskog puta te u ulicama Zeleni put, Kozala, Brašćine i Lukovići. U Ulici Lukovići izgradit će se i kanalizacijska crpna stanica.

više

Mapa radovi Ante Mandića.jpg

Početak radova na kanalizaciji i vodovodu u Ulici Ante Mandića

Rijeka, 1. travnja 2015.
U utorak, 7. travnja 2015. godine u Ulici Ante Mandića, na području mjesnog odbora Zamet, započet će gradnja 1.120 metara sanitarne odvodnje s jednom novom kanalizacijskom crpnom stanicom i rekonstrukcijom vodovoda. Radovi će se izvoditi po dionicama, a završetak radova predviđen je u prosincu 2015. godine. Ova investicija dio je 23,1 milijuna kuna vrijednog projekta EIB/CEB.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više

Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga

Rijeka, 5. veljače 2015.
Grad Rijeka objavljuje Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga u postupku provedbe Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

više

Obavijest obveznicima poreza na potrošnju

Rijeka, 9. siječnja 2015. 
Obavještavaju se obveznici poreza na potrošnju Grada Rijeke da se za obračunsko razdoblje od 1. siječnja 2015. godine primjenjuje novi obrazac poreza na potrošnju PP-MI-PO koji se dostavlja Gradu Rijeci Odjelu gradske uprave za financije do 20. u mjesecu za prethodni mjesec.

više

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja

Grad Rijeka iznova objavljuje Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja ("Narodne novine" broj 52/13 i 94/14).

više