33. kolegij 1.jpg

Vrlo dobro sigurnosno stanje u Rijeci

Rijeka, 2. rujna 2014.
Nakon što su predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske na gradonačelnikovom kolegiju podnijeli izvješće o stanju sigurnosti u Rijeci u prvih šest mjeseci ove godine te istaknuli kako je zabilježen pad kaznenih djela za 40 % i prekršajnih djela 12,5 % uz povećanje broja prometnih nesreća, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je kako je stanje sigurnosti u Rijeci vrlo dobro.

više

Najav humanitarne utakmice 1.jpg

Rijeka domaćin proslave 50. rođendana Hrvatskog paraolimpijskog odbora

Rijeka, 2. rujna 2014.
Hrvatski paraolimpijski odbor proslavit će svoj 50. rođendan Svečanom akademijom i humanitarnom nogometnom utakmicom na Kantridi, 5. rujna 2014. s početkom u 19 sati na kojoj će nastupiti Humane zvijezde Hrvatske (Vatreni, generacija '98) i Legende riječkog sporta. Suorganizator proslave je Grad Rijeka, a manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića.

više

Urbani vrt_foto Zona 00.jpg

Proširenje prvog riječkog urbanog vrta

Rijeka, 2. rujna 2014.
U suradnji Grada Rijeke i Udruge za promicanje urbane agrikulture i održivog razvoja "Zona00" na zemljištu površine 2.509 m2 na lokaciji Zeleni put početkom godine uspostavljen je prvi riječki urbani vrt. S Obzirom na velik interes građana za dobivanjem gredice u zelenom vrtu, donesena je odluka o proširenju urbanog vrta na parcelu veličine 504 m2.

više

Putokazi.jpg

Slavljenički koncert Putokaza na novoj lokaciji

Rijeka, 2. rujna 2014.
Zbog nepovoljnih vremenskih prilika koncert nazvan jednostavno "Događaj", kojom će se obilježiti 30. Putokaza, jedne od najdugovječnijih vokalnih skupina u Hrvatskoj i jednog od prepoznatljivih motiva riječke glazbene scene, bit će održan 3. rujna u 21 i 21 sata, ali na novoj lokaciji, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

više

RCC_Prepaid.jpg

Započelo izdavanje Gradskih kartica osnovnoškolcima i srednjoškolcima

Rijeka, 1. rujna 2014.
Kako je prošli tjedan i najavljeno, danas je u Rijeci započelo izdavanje gradskih kartica Rijeka City Card sustava. Iako svi građani već mogu zatražiti svoje kartice, u razdoblju od 1. do 13. rujna kartice trebaju napraviti osnovnoškolci i srednjoškolci te na kartice upisati mjesečne pokazne karte za rujan.

više

Sajam braniteljskog poduzetništva 1.jpg

Sajam braniteljskog poduzetništva

Rijeka, 1. rujna 2014.
Na Trgu 111. brigade Hrvatske vojske otvoren je Sajam braniteljskog poduzetništva, na kojem 20-ak braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i udruga nudi svoje proizvode, od suhomesnatih delicija preko sireva i ulja do slastica, meda, vina, prirodnih sokova i drugih proizvoda. Sajam je otvoren do petka, 5. rujna.

više

LLM Prag 1.jpg

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović na Kineskom investicijskom forumu i susretu lokalnih lidera u Pragu

Rijeka, 1. rujna 2014.
Zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović i ravnatelj Lučke uprave Rijeka Vlado Mezak sudjelovali su na susretu lokalnih lidera zemalja srednje i jugoistočne Europe i Kine te Kineskom investicijskom forumu, održanim 28. i 29. kolovoza u Pragu. Tijekom susreta lokalnih lidera i foruma raspravljalo se o mogućnostima suradnje između Kine i zemalja središnje i jugoistočne Europe.

više

RCC pres.jpg

Riječka gradska kartica u funkciji od rujna

Rijeka, 28. kolovoza 2014.
Od početka rujna počinje korištenje višenamjenske gradske kartice, Rijeka City Carda (RCC), koja će građanima omogućiti jednostavnije, brže i jeftinije korištenje gradskih usluga. Jedinstvena u Hrvatskoj, kartica će se najprije moći koristiti u autobusima Autotroleja, od listopada za plaćanje parkiranja, a do kraja godine i kao iskaznica Gradske knjižnice. Žele li, građani će RCC moći koristiti i kao klasičnu kreditnu karticu.

više

Radionice Mi znamo kako.jpg

Odabrani najbolji polaznici projekta "Mi znamo kako"

Rijeka, 26. kolovoza 2014.
Između 20 mladih koji su u sklopu projekta "Mi znamo kako" završili edukaciju na kojoj su usvojili znanja potrebna za pokretanje vlastite poslovne ideje, organizatori projekta izabrali su šest najboljih polaznika, koji su razvili poslovne ideje koje su spremne za izlazak na tržište.

više

Pusti glas za dobru stvar.jpg

Nogometne zvijezde za zvijezde paraolimpizma

Rijeka, 25. kolovoza 2014.
Povodom zlatne obljetnice Hrvatskog paraolimpijskog odbora, u petak, 5. rujna s početkom u 19 sati, u Rijeci na stadionu Kantrida organizirat će se velika Humanitarna nogometna utakmica. U suradnji Grada Rijeke, Humanih zvijezda i HPO-a, u pripremi je nogometni spektakl u kojem će snage odmjeriti Vatreni (generacija '98) i Legende riječkog sporta.

više

Suncev sustav.jpg

Program Astronomskog centra Rijeka u rujnu

Rijeka, 25. kolovoza 2014.
U Astronomskom centru Rijeka od 2. do 27. rujna, pored filmova i interaktivnih prezentacija u planetariju i promatranja zvjezdanog neba u zvjezdarnici, pripremljen je i izvanredni program, koji uključuje obilježavanje Međunarodnog dana zaštite ozonskog omotača i Mjeseca fantastike.

više

U utorak, 26. kolovoza započinju radovi u Strossmayerovoj ulici

Rijeka, 22. kolovoza 2014.
U sklopu radova na sanaciji kolnika državnih cesta koje prolaze kroz grad Rijeku, a u cilju što skorijeg dovršetka radova na jednom od najprometnijih dijelova grada, u utorak, 26. kolovoza započinju radovi na sanaciji ispuha oko 200 metara kolnika u Strossmayerovoj ulici, i to od Piramide pa do ulaza u Hrvatski kulturni dom (HKD). Predviđeni rok trajanja radova je 15-tak dana, odnosno do 8. rujna, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će se produžiti.

više

Javni poziv za predlaganje dva člana Kulturnog vijeća za knjigu i nakladništvo Grada Rijeke

Rijeka, 19. kolovoza 2014.
Odjel gradske uprave za kulturu upućuje javni poziv za predlaganje dva člana Kulturnog vijeća za knjigu i nakladništvo Grada Rijeke.

više