Šparoge.jpg

Humanitarna fritaja u Tjednu šparoga

Rijeka, 16. travnja 2014.
Turistička zajednica grada Rijeke, u suradnji s riječkim ugostiteljima, u proljetnom Ri gastro Tjednu šparoga, pripremit će za Riječane i goste veliku fritaju, a prihod od prodaje namijenjen je riječkoj Socijalnoj samoposluzi. Riječani će fritaju po cijeni od 10 kuna moći kušati u četvrtak, 17. travnja na riječkom Korzu, između Kraša i Tiska, od 10.30 sati kada će se ovoj humanitarnoj akciji pridružiti i gradonačelnik Vojko Obersnel.

više

24. gradonačelnikov kolegij 1.jpg

Grad Rijeka pristupa VI. fazi projekta europskih "zdravih gradova"

Rijeka, 15. travnja 2014.
Nakon 15 godina uspješnog sudjelovanja u radu Europske mreže zdravih gradova, tijekom kojih se Rijeka promovirala kao grad u kojem se građanima nastoji osigurati zdrav i kvalitetan život,  Grad Rijeka kandidirat će se za pristupanje VI. fazi projekta europskih "zdravih gradova", odlučeno je na gradonačelnikovom kolegiju.

više

Edukacija dužnosnika PGŽ (1).jpg

Edukacija dužnosnika o pitanjima sukoba interesa i podnošenja zvješća o imovinskom stanju

Rijeka, 15. travnja 2014.
U organizaciji Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, u Konferencijskoj dvorani Transadrije održana je edukacije o pitanju sukoba interesa i podnošenja izvješća o imovinskom stanju namijenjena dužnosnicima Primorsko – goranske županije. U ime Grada Rijeke edukaciji je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Marko Filipović.

više

Najava  manifestacije Homo si teć.jpg

Homo si teć slavi svoju punoljetnost

Rijeka, 15. travnja 2014.
Homo si teć, najmasovnija ulična utrka u Hrvatskoj slavi svoje 18. izdanje pod motom „Trči kadgod“. Manifestacija tijekom koje će Korzo preplaviti sportaši i rekreativci, veliki i mali održat će se u nedjelju 27. travnja. S Korza starta i 13. riječki polumaraton i utrka za djecu predškolske dobi dm Baby Bonus Cup te Hendi Cup, namijenjen osobama s invaliditetom i slabovidnim osobama.

više

Dizalice.jpg

Predstavljanje obnovljenih lučkih dizalica i projekta njihovog osvjetljenja

Rijeka, 15. travnja 2014.
U srijedu, 16. travnja 2014. godine, u 20.30 sati, na riječkom lukobranu održat će se predstavljanje obnovljenih lučkih dizalica i projekta njihovog osvjetljenja.

više

Kineska delegacija 1.jpg

Visoko kinesko izaslanstvo posjetilo Rijeku i Riječku luku

Rijeka, 14. travnja 2014.
Rijeku i Riječku luku danas je posjetilo visoko izaslanstvo Narodne Republike Kine pod vodstvom Li Guoyonga, generalnog direktora Uprave infrastrukture Državne komisije za razvoj i reforme Narodne Republike Kine, u pratnji kineske veleposlanice u Zagrebu Nj.E. Deng Ying te predstavnika Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

više

Svečana sjednica županijske skupštine 2.jpg

Svečana sjednica Županijske skupštine PGŽ-a

Rijeka, 14. travnja 2014.
Povodom dvadeset i prve obljetnice Primorsko-goranske županije te obilježavanja 170 godina turizma u Opatiji u kongresnoj dvorani opatijskog hotela Adriatic održana je svečana sjednica Županijske skupštine, kojoj je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović.

više

Otvorenje Cvetkovog trga.jpg

Otvoren novouređeni Cvetkov trg na Drenovi

Rijeka, 12. travnja 2014. 
Prigodnim programom u kojem su sudjelovali Pjevački zbor DVD Drenova, vrtićka djeca prigodnim crtežima i članovi DVD Drenova, svečano je otvoren Cvetkov trg novouređeni središnji trg na Drenovi. Investicija vrijedna 2.4 milijuna kuna financirana je sredstvima gradskog proračuna kroz prioritete MO Drenova i program održavanja komunalne infrastrukture.

više

Otvorenje info-centra 1.jpg

Otvoren Informativni centar za prevenciju kriminaliteta

Rijeka, 11. travnja 2014.
U suradnji Grada Rijeke i Policijske uprave primorsko-goranske u prostoru na adresi Dolac 7b otvoren je Informativni centar za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke. U info-centru, otvorenom kao rezultat rada Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, građani mogu dobiti različite informacije o osobnoj sigurnosti i sigurnosti svoje imovine.

više

velebit.jpg

Poziv na akciju "Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor" u 2014.

Rijeka, 10. travnja 2014.
U okviru svojih programa rada za 2014. godinu, Vijeća mjesnih odbora Grada Rijeke organiziraju akciju "Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor". Zainteresirani građani mogu se prijaviti u sjedištima mjesnih odbora u periodu od 10. do 25. travnja 2014. g., odnosno u Direkciju za mjesnu samoupravu i upravu, Trpimirova 2/IV. Akcija "Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor" dio je projekta "Volim Hrvatsku - volim Rijeku".

više

Šparoga 1.jpg

Gastro-proljeće uz šparoge na 100 načina

Rijeka, 10. travnja 2014.
Na terasi hotela Continental najavljeno je prvo ovogodišnje izdanje manifestacije Ri gastro - Tjedan šparoga, koji će se u brojnim restoranima i konobama u Rijeci i okolici održavati od 11. do 18. travnja. Ugostiteljski objekti koji sudjeluju u Tjednu šparoga dio svoje ponude posvetit će jelima od šparoga koja će nuditi po povoljnim cijenama.

više

Centar dentalne zaštite 1.jpg

Otvoren Centar za specijalističku dentalnu zdravstvenu zaštitu

Rijeka, 9. travnja 2014.
Ministar zdravlja Rajko Ostojić službeno je otvorio Centar za specijalističku dentalnu zdravstvenu zaštitu, čime je pacijentima je omogućeno da na jednom mjestu, na lokaciji unutar Parka Nikole Hosta, dobiju sveukupnu uslugu besplatne specijalističke dentalne zdravstvene zaštite i to od standardnog stomatološkog pregleda preko Rtg snimanja zubi do usluge ortodonta, oralnog kirurga i protetičara.

više

Knjiga.jpg

Dodijeljene prve riječke potpore književnom stvaralaštvu

Rijeka, 8. travnja 2014.
Na temelju procjene Kulturnog vijeća za nakladničku, knjižnu i knjižničnu djelatnost Grada Rijeke u provedenom Javnom pozivu za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva, gradonačelnik Vojko Obersnel je odlučio riječkim piscima Kristini Posilović, Luki Murini i Igoru Belešu dodijeliti tromjesečne potpore po 15.000,00 kuna bruto.

više

Jadrolinija.jpg

Novi ciklus sufinanciranja sanacije i obnove pročelja i krovova

Rijeka, 2. travnja 2014.
Do 26. lipnja otvoren je javni poziv vlasnicima, odnosno suvlasnicima građevina na području zaštićene Urbanističke cjeline grada Rijeke za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju Programa sanacije i obnove pročelja i krovova. Završetkom natječaja utvrdit će se lista prioriteta za sufinanciranje tijekom 2015. i 2016. godine.

više

Keš2014-1.JPG

Prijave za Vikend školu poduzetništva u Dvorcu Stara Sušica 2014.

Rijeka, 2. travnja 2014.
Vikend-škola poduzetništva će se ove godine održati od 2. do 4. svibnja 2014. u dječjem odmaralištu „Dvorac Stara Sušica“. Naziv i tema ovogodišnjeg susreta je "KEŠ3D – od antike do visokih tehnologija". Gost ovogodišnje vikend škole poduzetništva bit će dr.sc. Sven Maričić.

više

GUP_RI_2014_JR.jpg

Izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada Rijeke - javni uvid u Prijedlog izmjena i dopuna plana

Rijeka, 1. travnja 2014.
Započinje Javna rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Rijeke.

više

Javno savjetovanje o prijedlogu mjera poticanja razvoja poduzetništva u Rijeci

Rijeka, 28. ožujka 2014.
Od 28. ožujka do 21. travnja 2014. godine Grad Rijeka provodi javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Općeg programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Rijeke.

više

Program sanacije i obnove pročelja i krovova u 2015. i 2016. godini - Javni poziv

Rijeka, 28. ožujka 2014.
Grad Rijeka - Odjel gradske uprave za kulturu upućuje Javni poziv vlasnicima / suvlasnicima građevina na području zaštićene Urbanističke cjeline grada Rijeke za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju provođenja Programa sanacije i obnove pročelja i krovova u 2015. i 2016. godini.

više

Prijava poreza za 2014. godinu

Rijeka, 20. ožujka 2014. godine
Odjel gradske uprave za financije priopćuje pravnim i fizičkim osobama obavijest o obvezi dostave prijave poreza na tvrtku ili naziv i prijave poreza na kuće za odmor za 2014. godinu, do 31. ožujka 2014. godine.

više

OBJAVA KONAČNE LISTE PRVENSTVA POTENCIJALNIH KUPACA STANOVA KOJI SE GRADE PREMA PROGRAMU DRUŠTVENO POTICANE STANOGRADNJE

Rijeka, 3. srpnja 2013.
Nakon provedenog postupka prikupljanja zahtjeva te odlučivanja o podnijetim prigovorima objavljuje se Konačna Lista prvenstva potencijalnih kupaca stanova koji se u Rijeci grade prema programu društveno poticane stanogradnje.

više