Homo si teć-plakat.jpg

Rijeka u iščekivanju 18. utrke "Homo si teć"

Rijeka, 24. travnja 2014.
Predstojeći vikend obilježit će 18. izdanje najveće ulične utrke u Hrvatskoj  "Homo si teć" i 13. izdanje Riječkog polumaratona. U subotu i nedjelju, 26. i 27. travnja Korzo će preplaviti mali i veliki sportaši, amateri i profesionalci koji će sudjelovati u dvodnevnom programu Festivala sporta i rekreacije. Ove dvije utrke tradicionalno prati i utrka za djecu predškolske dobi DM babybonus cup te Hendi cup koji je namijenjen osobama s invaliditetom i slabovidnim osobama.

više

Olimpijski festival dječjih vrtića pres.jpg

Olimpijski festival dječjih vrtića Rijeke

Rijeka, 24. travnja 2014.
U subotu, 26. travnja u 9,30 na Stadionu Kantrida započet će 13. olimpijski festival dječjih vrtića grada Rijeke, kojeg pod pokroviteljstvom Grada Rijeke organiziraju Riječki sportski savez i Dječji vrtića Rijeka. U gradskom natjecanju sudjelovat će 560 djece riječkih dječjih vrtića, a pobjednik će predstavljati Rijeku na županijskom natjecanju.

više

Konferencija o baštini 1.jpg

Otvorena 6. međunarodna konferencija o industrijskoj baštini "Čovjek i industrija"

Rijeka, 24. travnja 2014.
Na Filozofskom fakultetu u Rijeci otvorena je 6. međunarodna konferencija o industrijskoj baštini posvećena temi "Čovjek i industrija". Dvodnevna konferencija u organizaciji udruge Pro Torpedo Rijeka i partnera u fokus stavlja nematerijalnu baštinu, točnije fenomen ljudskog rada u industrijskim pogonima, promatrajući ga posebno s raznolikih stajališta društvenih i humanističkih znanosti.

više

Solarni paneli 2.jpg

Riječki projekti energetske efikasnosti kao primjeri dobre prakse

Rijeka, 24. travnja 2014.
Projekti Grada Rijeke usmjereni ka energetskoj efikasnosti istaknuti su kao primjeri dobre prakse u priručniku "Održivo gospodarenje energijom – hrvatska praksa za Europu". Predstavljeni su riječki projekti javne rasvjete, fotonaponskih elektrana te kogeneracije Bazena Kantrida.

više

Musagetes najava.jpg

Novi riječki projekt kanadske fundacije Musagetes

Rijeka, 23. travnja 2014.
U petak i subotu, 25. i 26. travnja kanadska fondacija Musagetes u suradnji s Gradom Rijekom organizira drugi međunarodni skup. Cilj skupa je kroz formalne i neformalne razgovore, projekciju filma, šetnju gradom i zajednička javna čitanja istražiti različite mogućnosti na koje umjetnost i arhitektura mogu preobraziti Grad.

više

Međunarodni dan jazza.jpg

Rijeka prva u Hrvatskoj obilježava Međunarodni dan jazza

Rijeka, 23. travnja 2014.
U srijedu, 30. travnja u Rijeci će se, po prvi put u Hrvatskoj, obilježiti Međunarodni dan jazza. Raznolik program čiji je cilj približavanje jazza najširoj publici, prije svega mladima, osmislili su udruga Liburnia Jazz i riječka podružnica Hrvatske glazbene unije, uz pokroviteljstvo Grada Rijeke.

više

Zelena čistka najava 1.jpg

Zelena čistka za čišći i uredniji okoliš

Rijeka, 23. travnja 2014.
Pod sloganom Jedan dan za čisti okoliš, u subotu, 26. travnja u 9 sati započinje još jedna Zelena čistka, ekološka akcija koja se odvija u sklopu svjetske akcije World Cleanup. Program je to koja već treću godinu za redom okuplja mnoštvo volontera, koji će na nekoliko lokacija u Rijeci udružiti snage i čistiti divlja odlagališta otpada, a sve s ciljem čišćeg i zdravijeg okoliša.

više

Šetnica Rječina 1.jpg

Najavljeno otvaranje novih dijelova šetnice uz Rječinu

Rijeka, 22. travnja 2014.
U povodu Dana planeta Zemlje, predstavnici Grada Rijeke i Hrvatskih voda obišli su donji tok Rječine, koji će Grad Rijeka urediti u sklopu gradskih šetnica nakon što Hrvatske vode završe radove. U sklopu realizacije šetnice planira se izgraditi i pješački most na lokaciji kod Matešićevih mlinova, ispod naselja Orehovica.

više

Sadnja pinije u OŠ Eugen Kumičić.jpg

Dan planete Zemlja – generacijska sadnja stabla

Rijeka, 22. travnja 2014.
Grad Rijeka s Udrugom "Zdrav život" već dugi niz godina provodi akciju sadnje stabala u riječkim osnovnim školama i vrtićima pod nazivom "Generacijska sadnja stabla", povodom obilježavanja "Dana planete Zemlja".  Ove godine u osnovnim školama "Eugen Kumičić" i "Turnić" zasađena su stabla pinije.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 22. travnja 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljen 71 slobodan poslovni prostor na različitim lokacijama. Cjelokupni natječaj možete pogledati u nastavku članka.

više

Natječaj za privremeni zakup zemljišta u vlasništvu Grada Rijeke za sljedeće lokacije

Rijeka, 18. travnja 2014.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, temeljem Odluka Gradonačelnika od 10. veljače 2014.g., 4. ožujka 2014.g. i 15. travnja 2014.g. objavljuje Natječaj za privremeni zakup zemljišta u vlasništvu Grada Rijeke za više lokacija koje možete pogledati u nastavku članka.

više

Riječke dizalice u boji1.jpg

Obnovljene lučke dizalice novi svjetlosni landmark riječke luke

Rijeka, 17. travnja 2014.
Stare lučke poluportalne dizalice koje više nisu u funkciji, a nalaze se na prostoru lukobrana, koji je dio zaštićene Urbanističke cjeline grada, obnovljene su kako bi svjedočile o bogatoj lučkoj tradiciji Rijeke. Po dovršetku obnove na svaku su dizalicu postavljeni reflektori koji stvaraju svjetlost u raznim bojama i različitog intenziteta.

više

Tjedan dobre dječje knjige 2014.jpg

Tjedan dobre dječje knjige

Rijeka, 17. travnja 2014.
Od 21. do 27. travnja u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka održat će se Tjedan dobre dječje knjige, u sklopu kojeg će održati niz zanimljivih programa s ciljem promocije čitanja među djecom i mladima, od čitanja priča, gostovanja autora i interaktivnih igara preko radionica stripa i vilinskog pisma do planinarske šetnje i glasnog čitanja terapijskim psima.

više

Dan riječkih planinara.jpg

Prvi Dan planinara Rijeke

Rijeka, 17. travnja 2014.
U subotu, 3. svibnja Riječki planinarski savez organizira prvi Dan planinara Rijeke, u sklopu kojeg će svi zainteresirani građani imati priliku upoznati gradske planinarske šetnice koje vode do Velog Vrha. Pored članova udruga planinara, u novoj manifestaciji učestvovat će i udruge koje okupljanju osobe s invaliditetom te naši stariji sugrađani – aktivni članovi projekta Rijeka zdravi grad.

više

24. gradonačelnikov kolegij 1.jpg

Grad Rijeka pristupa VI. fazi projekta europskih "zdravih gradova"

Rijeka, 15. travnja 2014.
Nakon 15 godina uspješnog sudjelovanja u radu Europske mreže zdravih gradova, tijekom kojih se Rijeka promovirala kao grad u kojem se građanima nastoji osigurati zdrav i kvalitetan život,  Grad Rijeka kandidirat će se za pristupanje VI. fazi projekta europskih "zdravih gradova", odlučeno je na gradonačelnikovom kolegiju.

više

Otvorenje info-centra 1.jpg

Otvoren Informativni centar za prevenciju kriminaliteta

Rijeka, 11. travnja 2014.
U suradnji Grada Rijeke i Policijske uprave primorsko-goranske u prostoru na adresi Dolac 7b otvoren je Informativni centar za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke. U info-centru, otvorenom kao rezultat rada Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, građani mogu dobiti različite informacije o osobnoj sigurnosti i sigurnosti svoje imovine.

više

velebit.jpg

Poziv na akciju "Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor" u 2014.

Rijeka, 10. travnja 2014.
U okviru svojih programa rada za 2014. godinu, Vijeća mjesnih odbora Grada Rijeke organiziraju akciju "Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor". Zainteresirani građani mogu se prijaviti u sjedištima mjesnih odbora u periodu od 10. do 25. travnja 2014. g., odnosno u Direkciju za mjesnu samoupravu i upravu, Trpimirova 2/IV. Akcija "Birajmo najljepšu okućnicu, balkon i prozor" dio je projekta "Volim Hrvatsku - volim Rijeku".

više

Jadrolinija.jpg

Novi ciklus sufinanciranja sanacije i obnove pročelja i krovova

Rijeka, 2. travnja 2014.
Do 26. lipnja otvoren je javni poziv vlasnicima, odnosno suvlasnicima građevina na području zaštićene Urbanističke cjeline grada Rijeke za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju Programa sanacije i obnove pročelja i krovova. Završetkom natječaja utvrdit će se lista prioriteta za sufinanciranje tijekom 2015. i 2016. godine.

više

GUP_RI_2014_JR.jpg

Izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada Rijeke - javni uvid u Prijedlog izmjena i dopuna plana

Rijeka, 1. travnja 2014.
Započinje Javna rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Rijeke.

više

Program sanacije i obnove pročelja i krovova u 2015. i 2016. godini - Javni poziv

Rijeka, 28. ožujka 2014.
Grad Rijeka - Odjel gradske uprave za kulturu upućuje Javni poziv vlasnicima / suvlasnicima građevina na području zaštićene Urbanističke cjeline grada Rijeke za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju provođenja Programa sanacije i obnove pročelja i krovova u 2015. i 2016. godini.

više

Prijava poreza za 2014. godinu

Rijeka, 20. ožujka 2014. godine
Odjel gradske uprave za financije priopćuje pravnim i fizičkim osobama obavijest o obvezi dostave prijave poreza na tvrtku ili naziv i prijave poreza na kuće za odmor za 2014. godinu, do 31. ožujka 2014. godine.

više

OBJAVA KONAČNE LISTE PRVENSTVA POTENCIJALNIH KUPACA STANOVA KOJI SE GRADE PREMA PROGRAMU DRUŠTVENO POTICANE STANOGRADNJE

Rijeka, 3. srpnja 2013.
Nakon provedenog postupka prikupljanja zahtjeva te odlučivanja o podnijetim prigovorima objavljuje se Konačna Lista prvenstva potencijalnih kupaca stanova koji se u Rijeci grade prema programu društveno poticane stanogradnje.

više