47. gradonačelnikov kolegij

Rijeka, 27. veljače 2015.
47. gradonačelnikov kolegij održat će se u utorak, 3. ožujka 2015. godine s početkom u 9,30 sati, u sali 213/II, zgrada Grada Rijeke, Korzo 16.

više

Ugovor master plan 1.jpg

Potpisan ugovor za realizaciju Glavnog plana razvoja riječkog prometnog pravca u vrijednosti 3,5 milijuna kuna

Rijeka, 27. veljače 2015.
Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić potpisali su Ugovor o izradi Glavnog plana razvoja riječkog prometnog pravca na području Grada Rijeke. Potpisivanjem ugovora vrijednog 3,5 milijuna kuna, koji se s 85 posto sredstava financira iz fondova EU, omogućit će se izrada dokumentacije za unaprjeđenje povezanosti različitih prometnih sustava na riječkom području.

više

Projekt e-Jadrolinija.jpg

Prezentacija projekta e-Jadrolinija

Rijeka, 27. veljače 2015.
U zgradi Jadrolinije predstavljen je projekt modernizacije i informatizacije Jadrolinije pod nazivom "e-Jadrolinija – Jadrolinija po mjeri putnika", koji uključuje i otvaranje prepaid računa te online kupnju karata za trajekte. Prezentaciji su prisustvovali i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić te gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

više

Gradsko vijeće veljača 1.jpg

Privremeno smanjenje cijena toplinske energije, ali uz obračun potrošenog prema novom Pravilniku

Rijeka, 26. veljače 2015.
Gradsko vijeće Grada Rijeke odlučilo je kako će do kraja zimske sezone grijanja ili usvajanja novog Pravilnika o načinu raspodjele i obračunu troškova za isporučenu toplinsku energiju, Energo primjenjivati staru cijenu za isporučenu toplinsku energiju u iznosu od 0,37 kn/kWh, s time da će razlika u cijeni korisnicima biti obračunata nakon donošenja Pravilnika, u mjesecima do kraja godine. Ujedno će se korisnicima toplinske energije ponuditi da putem ankete odluče o jednom od ponuđenih dugoročnih rješenja opskrbe toplinskom energijom.

više

Savjetovanje stipendije prema socijalnim krit ...

Savjetovanje o izmjenama Odluke o stipendiranju učenika srednjih škola i studenata prema socijalnim kriterijima

Rijeka, 26. veljače 2015.
Otvoreno je savjetovanje o Prijedlogu izmjena i dopuna Odluke o stipendiranju učenika srednjih škola i studenata prema socijalnim kriterijima te je dostupno putem interneta, na adresi ekonzultacije.rijeka.hr.

više

Najavljen Cvijet Mediterana.jpg

Najavljen 15. Međunarodni velemajstorski ženski šahovski turnir "Cvijet Mediterana"

Rijeka, 26. veljače 2015.
Pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatskog šahovskog saveza, riječki Šahovski klub "Draga" 15. godinu za redom organizira međunarodni velemajstorski ženski šahovski turnir "Cvijet Mediterana", koji će se održati od 1. do 7. ožujka.

više

rplp (Custom).JPG

Devet projekata Riječkog programa lokalnog partnerstva za 2015.

Rijeka, 26. veljače 2015.
Povjerenstvo za odabir projekata u okviru Riječkog programa lokalnog partnerstva u 2015. godini za realizaciju je odabralo devet od četrnaest pristiglih prijedloga projekata. Suradnjom Grada Rijeke, grupa građana, vijeća mjesnih odbora  i udruga kroz projekte će se uređivati dvorišni prostori Dječjih vrtića Potok, Drenova, Mirta, Vežica i prostor starog vrtića Pehlin, prostor ispred Osnovne Škole Nikola Tesla, nastavit će se s uređenjem terapijsko rekreativnog prostora za osobe s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u Draškoj dolini,  dodatno će se urediti i opremiti spravama za vježbanjem zelena površina ispod Dječjeg vrtića Galeb, dok će se na Drenovi uređivati okoliš zgrade nekadašnje granice između  Kraljevine Jugoslavije i Kraljevine Italije.

više

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Rijeke u 2015. godini

Rijeka, 30. siječnja 2015.
Na temelju odredbe članka 11. Odluke o javnim priznanjima Grada Rijeke ("SN PGŽ" broj 14/13) Odbor za javna priznanja Gradskog vijeća Grada Rijeke, donio je odluku o raspisivanju uvjeta i rokova za podnošenja prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Rijeke u 2015. godini te objavljuje Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Rijeke u 2015. godini.

više

Prijedlog Dopunske liste prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 23. veljače 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje Prijedlog dopunske liste prvenstva za kupnju stanova koji se grade po programu društveno poticane stanogradnje. Zahtjevi su zaprimani u razdoblju od 20. listopada do zaključno 30. prosinca 2014. godine, te je zaprimljeno ukupno 420 zahtjeva. Prijedlog dopunske liste prvenstva (po abecedi i bodovima), kao i popis neuvrštenih podnositelja zahtjeva možete vidjeti u prilogu ovog članka.

više

Smile radionica 1.jpg

Radionica na temu efikasnije gradske dostave u sklopu projekta Smile

Rijeka, 26. veljače 2015.
U sklopu EU projekta SMILE, u kojem je jedan od partnera i Grad Rijeka, na Građevinskom fakultetu u Rijeci jučer je održana radionica na temu "Tehnologije i inovativna rješenja za energetski efikasnu urbanu logistiku", koja je dala prikaz trenutnog stanja i prometnih rješenja za dostavu u Rijeci i Zagrebu, ali i pregled novih tehnoloških rješenja za efikasniju gradsku dostavu.

više

Upoznajmo svoj grad.jpg

CTK nastavlja s projektom "Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli"

Rijeka, 24. veljače 2015.
U sklopu projekta "Upoznajmo svoj grad da bismo ga više voljeli", koji već petu godinu zaredom organiziraju Centar tehničke kulture Rijeka i volonterke CTK Rijeka, u 2014. godini je provedeno 11 aktivnosti u kojima je sudjelovalo više od 500 građana. Osim što su predstavljeni rezultati projekta u prošloj godini, u Informativnom centru Grada Rijeke najavljen je nastavak projekta i u 2015. godini.

više

Predškolski odgoj u Gradu Rijeci

Rijeka, 23. veljače 2015.
Obzirom da je Udruga Vrtić za svu djecu na današnjoj konferenciji za medije ponovno iznijela netočne informacije, molim vas za objavu činjenica navedenih u ovom priopćenju.

više

Javni natječaj za prodaju stanova u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 22. veljače 2015.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za pravne i imovinske poslove, raspisuje Javni natječaj za prodaju stanova, idealnih dijelova stanova i stanova neprikladnih za stanovanje koji su u vlasništvu Grada Rijeke. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Potpis ugovora KD VIK.jpg

Potpisani ugovori vrijedni 104 milijuna kuna za izvođenje radova na komunalnim vodnim građevinama u Rijeci i Kastvu

Rijeka, 20. veljače 2015.
U Salonu Grada Rijeke potpisani su ugovori vrijedni više od 104 milijuna kuna za izgradnju i rekonstrukciju 26 kilometara sustava odvodnje otpadnih voda, gradnju nove kanalizacijske crpne stanice i radove na 13 kilometara vodovodnih ogranaka na području Srdoča, Gornjeg Zameta, Grbca, Podmurvica, Pehlina, Škurinja, Drenove i Brašćine- Pulac u Rijeci te na području Kastva.

više

Najava novog brodskog servisa 2.jpg

Gerda Maersk- najveći brod u povijesti riječke luke otovorio brzi servis s Dalekim istokom

Rijeka, 20. veljače 2015.
Gerda Maersk, najveći brod u povijesti riječke luke privezan je danas na kontejnerski terminal Brajdica. Riječ je o novom zajedničkom tjednom servisu brodara MAERSK i MSC koji Rijeku direktno povezuje sa Dalekim istokom, a predstavljanju novog servisa nazočio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

više

Skupština Civinet 1.jpg

Rijeka domaćin Generalne skupštine mreže Civinet Slovenija – Hrvatska

Rijeka, 19. veljače 2015.
U Gradskoj vijećnici održana je 2. generalna skupština mreže CIVINET Slovenija – Hrvatska, koja doprinosi postizanju održivog, čistijeg i energetski učinkovitijeg prometa u gradovima te unaprjeđuje kvalitetu života građana kombiniranom primjenom najsuvremenije tehnologije i osiguranjem punog sudjelovanja građana. S ciljem lakšeg provođenja projekata održivog urbanog prometa od samih početaka u rad mreže uključio se i Grad Rijeka.

više

Predstavljanje Aglomeracije.jpg

Načelnicima lokalnih samouprava predstavljen plan urbane aglomeracije grada Rijeke

Rijeka, 20. veljače 2015.
Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel predstavio je načelnicima lokalnih samouprava plan i program riječke urbane aglomeracije koja će obuhvaćati grad Rijeku, gradove i općine „Riječkog prstena“ i Liburnije, te Omišalj na otoku Krku.

više

Zeleni_utikac.jpg

Natječaj "Zelena energija u mom domu" - Drugi krug - Konačna bodovna lista

Rijeka, 19. veljače 2015.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveo je 2. krug Javnog natječaja za prikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje programa poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama "Zelena energija u mom domu", u periodu od 20. listopada do 4. prosinca 2014. godine.Na natječaj je pristiglo 6 prijava za ukupno 8 sustava.

više

Svečani prijem 1.jpg

Svečani prijem učenika i mentora koji su na državnim i međunarodnim natjecanjima ostvarili prvo, drugo ili treće mjesto

Rijeka, 19. veljače 2015.
U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održan je svečani prijem učenika i njihovih mentora riječkih osnovnih i srednjih škola, koji su na državnoj i/ili međudržavnoj razini natjecanja, susreta i smotri iz segmenta odgoja i obrazovanja, u školskoj godini 2013./2014. ostvarili prvo, drugo ili treće mjesto.

više

FotoKurti (3).jpg

Humanitarna izložba „Nasmiješena lica Riječkog karnevala“

Rijeka, 19. veljače 2015.
Humanitarna izložba „Nasmiješena lica Riječkog karnevala“, projekt nastao u suradnji Foto studija Kurti, uz potporu Turističke zajednice grada Rijeke, već četvrtu godinu za redom zatvara Riječki karneval. Izložba traje od 20. veljače do 20. ožujka, a sredstava prikupljena prodajom fotografija namijenjena su prihvatilištu za beskućnike „Ruže sv. Franje“.

više

46. kolegij 1.jpg

Detaljni plan raspodjele 10,7 milijuna za sportske klubove i udruge

Rijeka, 17. veljače 2015.
U 2015. godini putem Programa javnih potreba u sportu osigurano je 10,7 milijuna kuna direktne pomoći sportskim klubovima i udrugama. Sgradonačelnikovog kolegija Gradskom vijeću upućen je detaljni plan raspodjele sredstava kojeg je sačinio Riječki sportski savez. S ciljem potpune transparentnosti uvjeta koji se osiguravaju za rad sportaša, plan sadrži i troškove korištenja sportskih objekata u visini od oko 36,6 milijuna kuna, koje u cijelosti financira Grad.

više

Mobilno reciklažno dvorište.jpg

Mobilna reciklažna dvorišta u Rijeci na 19 lokacija

Rijeka, 17. veljače 2015.
Danas je u Rijeci predstavljen novi eko projekt mobilnih reciklažnog dvorišta koja će biti postavljena na 19 lokacija u gradu. Ove pokretne jedinice, kao nadogradnju sustava odvojenog prikupljanja otpada, uvode Grad Rijeka i Komunalno društvo Čistoća, a služit će odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina iskoristivih i problematičnih vrsta otpada iz kućanstva.

više

Zmajlović i Muller.jpg

Predstavljeni projekti zaštite okoliša i energetske učinkovitosti

Rijeka, 17. veljače 2015.
Ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti Sven Müller predstavili su u Vijećnici Grada Rijeke predstavnicima gradova i općina projekte zaštite okoliša i energetske učinkovitosti. Održane su i dvije tematske radionice o mogućnostima sufinanciranja projekata u turističkom sektoru i energetskoj obnovi višestambenih zgrada.

više

RK 2015.jpg

Više od 10.000 maškara u povorci 32. riječkog karnevala

Rijeka, 16. veljače 2015.
Peto, najluđe godišnje doba, ono karnevalsko, ove godine kraće nego prijašnjih, završilo je spektakularnom karnevalskom povorkom, paljenjem pusta na Adamićevom gatu i vraćanjem ključa gradonačelniku Rijeke.

više

Humanitarni bal 1.jpg

Održan jubilarni Humanitarni karnevalski bal

Rijeka, 15. veljače 2015.
U sklopu 32. Riječkog karnevala, u palači Povijesnog i pomorskog muzeja Hrvatskog primorja održan je tradicionalni humanitarni bal. U akciji „Pomognimo osobama s invaliditetom“ održanoj u sklopu bala prikupljena su sredstva namijenjena Klubu za dresurno jahanje osoba s invaliditetom Pegaz Rijeka, za nabavku konja za terapijsko jahanje i dresuru.

više

Sporazum otpis duga Opačić 1.jpg

Potpisan Sporazum o otpisu duga socijalno ugroženim građanima s područja Primorsko-goranske županije

Rijeka, 12. veljače 2015.
Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, župan Zlatko Komadina i načelnici i gradonačelnici s područja Primorsko-goranske županije potpisali su Sporazum o otpisu duga socijalno ugroženim građanima. Iako je Grad Rijeka, uz druge najveće hrvatske gradove, već potpisao sporazum, svečanosti je nazočio Marko Filipović, zamjenik riječkog gradonačelnika.

više

Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga

Rijeka, 5. veljače 2015.
Grad Rijeka objavljuje Obavijest građanima o mogućnosti podnošenja zahtjeva za otpust/otpis duga u postupku provedbe Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana koji su ovršenici u postupcima prisilne naplate tražbina male vrijednosti na novčanim sredstvima.

više

Obavijest obveznicima poreza na potrošnju

Rijeka, 9. siječnja 2015. 
Obavještavaju se obveznici poreza na potrošnju Grada Rijeke da se za obračunsko razdoblje od 1. siječnja 2015. godine primjenjuje novi obrazac poreza na potrošnju PP-MI-PO koji se dostavlja Gradu Rijeci Odjelu gradske uprave za financije do 20. u mjesecu za prethodni mjesec.

više

Brod Galeb.JPG

Raspisan natječaj za davanje u koncesiju broda Galeb

Rijeka, 24. prosinca 2014. godine
Otvoren je natječaj za davanje u koncesiju motornog broda Galeb koji je zaštićen kao kulturno dobro Republike Hrvatske. Koncesija se daje za gospodarsko korištenje, a natječaj je otvoren do 24. ožujka 2015. godine. Natječaj je dostupan na Elektroničkom oglasniku javne nabave.

više

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja

Grad Rijeka iznova objavljuje Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja ("Narodne novine" broj 52/13 i 94/14).

više

RCC kartice.jpg

Gradska kartica: omogućena kupnja mjesečne pokazne karte Autotroleja i putem interneta

Rijeka, 28. listopada 2014.
Od jučer se mjesečna karta za vožnju autobusima Komunalnog društva Autotrolej (pokazna karta) može kupiti bez dodatne naknade na internetu, a usluzi Internet prodaje pristupa se putem stranice www.rijekacitycard.hr odnosno preko ECC On-line usluga https://online.erstecardclub.hr/ .

više