Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 23. listopada 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne i javne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljeno 30 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Park znanosti u Parku Mlaka.jpg

Park znanosti u Parku Mlaka

Rijeka, 24. listopada 2016. U južnom dijelu Parka Mlaka postavljeni su edukativni eksponati glazbena ograda i zvučno zrcalo i to u sklopu realizacije "Parka znanosti", autorskog projekta Luke Vevereca kojeg je ostvario Grad Rijeka. Pored svakog sponata je postavljena opisna ploča koja sadrži opis na hrvatskom i engleskom jeziku te objašnjava kako i zašto pojedini eksponat funkcionira.

više

Most na Rječini (6).JPG

Obilježena 70. obljetnica izgradnje pješačkog mosta preko Rječine

Rijeka, 24. listopada 2016.
Otvorenjem izložbe fotografija "Most na kojem su se susrele obale grada koji teče..." na pješačkom mostu preko Rječine na Titovom trgu, obilježena je 70. obljetnica izgradnje tog mosta. Svečanošću, u organizaciji Grada Rijeke i Kluba Sušačana, podsjetilo se na povijesni značaj izgradnje mosta kojim su 23. listopada 1946. godine spojena dva umjetnom granicom razdvojena grada – Sušak i Rijeka.

više

Prijem darivatelja krvi (2).JPG

Prijem za darivatelje krvi, ovogodišnje dobitnike priznanja Hrvatskog Crvenog križa

Rijeka, 24. listopada 2016.
Povodom Međunarodnog dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Ankica Perhat u Salonu Grada Rijeke primili su darivatelje krvi, ovogodišnje dobitnike priznanja Hrvatskog Crvenog križa.

više

128. brigada (2).JPG

Obilježena 25. obljetnica osnutka 128. brigade HV-a „Sveti Vid“

Rijeka, 22. listopada 2016. 
Povodom 25. obljetnice osnutka 128. brigade HV-a „Sveti Vid“ delegacije Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Udruge 128. brigade „Sveti Vid“ položile su vijence na Mostu hrvatskih branitelja. U ime Grada Rijeke, vijenac je položio gradonačelnik Vojko Obersnel.

više

Invest forum (1).jpg

5. Invest forum: Projekti EPK i Urbane aglomeracije promijenit će sliku Rijeke

Rijeka, 21. listopada 2016.
Naša je regija konkurentna, društveno pravedna i poželjna za život i rad, no bez decentralizacije, ozbiljne porezne reforme i strukturalnih organizacijskih i zakonodavnih promjena na razini države, teško će se moći napraviti učinkovita investicijska platforma, zaključak je 5. međunarodnog Invest foruma što je danas održan u opatijskom hotelu „Royal“.

više

Odvajam 1 mali.jpg

Jednu knjigu odvoji, mirisni mažuran uzgoji

Rijeka, 20. listopada 2016.
Donesete li jednu urednu, neoštećenu knjigu, u ponedjeljak 24. listopada 2016. na štand KD Čistoća na Korzu ispred Radio Rijeke, zauzvrat ćete dobiti tzv. „živu kartolinu“ koja se sastoji od edukativnog bookmarkera i vrećice sjemena mažurana s kratkim opisom biljke i uputama o uzgoju. Knjige prikupljene ovom akcijom dodijelit će se Domu za odrasle osobe Turnić te Dječjem domu „Ivana Brlić Mažuranić“, s ciljem da dođu do svojih novih čitatelja.

više

Natječaj za prodaju i osnivanje prava služnosti na zemljištu u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 21. listopada 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, objavljuje natječaj za prodaju građevinskog zemljišta i osnivanje prava služnosti na zemljištu u vlasništvu Grada Rijeke za slijedeće lokacije: Trsat, Kantrida, Kozala, Drenova, Svilno.

više

Natječaj za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima Grada Rijeke u školskoj/akademskoj 2016./2017. godini

Rijeka, 20. listopada 2016.
Grad Rijeka će u školskoj odnosno akademskoj 2016./2017. godini putem Natječaja dodijeliti ukupno 38 novih stipendija za darovite učenike i studente. Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objave, odnosno zaključno do 4. studenog 2016. godine.

više

Natječaj za dodjelu stipendija Grada Rijeke za školsku/akademsku godinu 2016./2017. za učenike i studente prema socijalnim kriterijima

Rijeka, 20. listopada 2016.
Grad Rijeka objavljuje Natječaj za dodjelu stipendija Grada Rijeke za školsku/akademsku godinu 2016./2017. za učenike i studente prema socijalnim kriterijima kojim će dodijeliti ukupno sedam stipendija. Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objave, odnosno zaključno do 4. studenog 2016. godine.

više

Natječaj za dodjelu stipendija studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe ustanova na području grada Rijeke u akademskoj godini 2016./2017.

Rijeka, 20. listopada 2016.
Grad Rijeka objavljuje Natječaj za dodjelu stipendija studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe ustanova na području grada Rijeke u akademskoj godini 2016./2017. kojim će dodijeliti ukupno 4 nove stipendije. Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana objave, odnosno zaključno do 4. studenog 2016. godine.

više

lenac01.jpg

Brodogradilište Viktor Lenac svečano obilježilo 120. godišnjicu rada

Rijeka, 20. listopada 2016.
Pod sloganom „Viktor Lenac - 120 godina jači od mora“, večeras je uz nazočnost državnih dužnosnika, inozemnih gostiju, poslovnih partnera i generacija bivših i sadašnjih zaposlenika svoju 120. godišnjicu rada obilježilo Brodogradilište Viktor Lenac.

više

Startup Inkubator Rijeka.JPG

STARTUP Inkubator Rijeka otvara svoja vrata za novu generaciju mladih poduzetnika

Rijeka, 20. listopada 2016. 
Javni poziv za ulazak sedme generacije polaznika u STARTUP Inkubator Rijeka, koji pruža podršku u razvoju poslovnih ideja, bit će otvoren u razdoblju od 25. listopada do 22. studenog, a nova generacija započet će s radom početkom prosinca.

više

Pretisak Misala (1).JPG

Predstavljen pretisak glagoljaškog "Misala hruackog" Šimuna Kožičića Benje

Rijeka, 19. listopada 2016. 
U izložbenom prostoru Glagoljice Sveučilišne knjižnice u Rijeci predstavljen je pretisak izvornika "Misala hruackog", tiskanog u riječkoj glagoljskoj tiskari Šimuna Kožičića Benje 1531. godine, s transliteracijom i komentarima u izdanju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Sveučilišne knjižnice Rijeka.

više

Sanjin Kirigin i Vojko Obersnel.jpg

Energo ponovno snizio cijenu grijanja

Rijeka, 18. listopada 2016.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor Energa Sanjin Kirigin najavili su dobre vijesti za korisnike toplinske energije u Rijeci. Nova cijena snage iznosit će 18,50 kn/kW, a energije 0,35 kn/kWh, što će račune korisnika umanjiti za prosječno 5%.

više

83. gradonačelikov kolegij (3).JPG

Iz Socijalnog programa Grada Rijeke za djecu i mlade 10 milijuna kuna

Rijeka, 18. listopada 2016.
Zahvaljujući pozitivnim ekonomskim pokazateljima, smanjenju nezaposlenosti i porastu zaposlenosti, broj korisnika socijalne pomoći Grada Rijeke smanjen je za 4,6 posto. Unatoč tome, Grad i dalje brine o skupinama građana koje su u riziku od siromaštva, posebno ulažući u ranu skrb i obrazovanje socijalno ugrožene djece i mladih, za što će se u ovoj godini iz proračuna izdvojiti oko 10 milijuna kuna, rečeno je na gradonačelnikovom kolegiju.

više

Posjet OSCE iz BiH (3).JPG

Predstavnici entitetskih saveza Bosne i Hercegovine u posjetu Rijeci

Rijeka, 18. listopada 2016.
Pod vodstvom Organizacije za europsku sigurnost i suradnju u Bosni i Hercegovini, 16 članova radne grupe iz entitetskih saveza Bosne i Hercegovine danas je posjetilo Grad Rijeku, u sklopu studijske posjete Rijeci koja će trajati do 20. listopada.

više

Nabavka autobusa na plin (4).JPG

KD Autotrolej nabavlja još deset novih autobusa na prirodni plin

Rijeka, 17. listopada 2016.
KD Autotrolej, uz sufinanciranje Grada Rijeke, nabavit će još deset novih autobusa na prirodni plin. Riječ je o razvojnoj investiciji vrijednoj 25,4 milijuna kuna, kojom Grad Rijeka i Autotrolej nastavljaju projekt nabavke vozila za javni gradski prijevoz, koja kao pogonsko gorivo koriste ekološki prihvatljive izvore radi smanjenja stakleničkih plinova.

više

Miroslav Matešić.jpg

Za razvijanje urbanih područja iz europskih fondova Rijeci odobreno 50 milijuna eura

Rijeka, 11. listopada 2016.
Grad Rijeka među sedam je odabranih gradova kojemu su odobrena sredstva za razvijanje urbanih područja pomoću 345 milijuna eura iz EU fondova. Odluku o odabiru područja za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) kojom je gradu Rijeci odobreno 50 milijuna eura, zamjeniku gradonačelnika Miroslavu Matešiću uručio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

više

Volonteri godine.JPG

Otvoren natječaj za nominaciju kandidata za volontere godine

Rijeka, 10. listopad 2016.
Udruga SMART danas je otvorila natječaj za nominaciju kandidata za 10. dodjelu nagrade “Volonteri godine” i za dodjelu nagrade “Organizator volontiranja 2016”. Natječaj je otvoren do 24. listopada. Nagrada “Volonteri godine” dodjeljuje se u suradnji s Gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom.

više

Anketa za SmartCity/Broadband

Koncept “Pametni grad” sastavni je dio Digitalne Agende 2010. - 2020. za Europu koja je pokrenuta u svibnju 2010. godine kao jedna od sedam vodećih inicijativa Strategije Europa 2020.

više

Ulica Ivana Zajca.jpg

Nova preregulacija prometa u Ulici Ivana Zajca

Rijeka, 4. listopada 2016.
TD Rijeka promet obavještava građane da će se danas 4. listopada 2016. godine u poslijepodnevnim satima, sav promet koji se do sada odvijao na dva južna prometna traka Ulice Ivana Zajca preusmjeriti na dva sjeverna prometna traka (lijeva strana u smjeru Pećina), dok će se radovi izvoditi na južnom (desnom) dijelu prometnice (tj. na poziciji prometne trake i kolosijeka).

više

Bazen1.jpg

Bazeni na Kantridi besplatni za građane tijekom cijelog listopada

Rijeka, 4. listopada 2016.
U povodu isplate i posljednje rate gradskih obveznica koje su izdane 2006. godine za izgradnju kompleksa Bazena Kantrida, odlukom Grada Rijeke svi građani koji to žele tijekom cijelog listopada moći će besplatno koristiti Bazene Kantrida i zaplivati u terminima predviđenim za građane.

više

Sa sjednice 1.jpg

Proračun Grada Rijeke za 2016. uvećan za 33 milijuna kuna

Rijeka, 29. rujna 2016.
Riječko Gradsko vijeće usvojilo je Izvješće gradonačelnika o radu za razdoblje siječanj-lipanj 2016. godine i rebalans proračuna Grada Rijeke te odluku da se krene s uređenjem Pavlinskog trga. Puno bure izazvala je rasprava o produženju funkcije v.d. intendanta Marinu Blaževiću do 1. prosinca, kako bi Kazalište moglo funkcionirati, dok se ne donese rješenje Upravnog suda ili ustroji nova Vlada.

više

RPLP 2015.jpg

Uspješno realizirano devet projekta "Riječkog programa lokalnog partnerstva" u 2015.g.

Rijeka, 26. rujna 2016.
Devet projekata Riječkog programa lokalnog partnerstva koje je za realizaciju u 2015. godini odabralo stručno Povjerenstvo, uspješno je realizirano. Iz proračuna Grada Rijeke za tu je svrhu izdvojeno ukupno 270.654,03 kn, a doprinos lokalne zajednice kroz ostvareni volonterski rad, donacije i sponzorstva u navedenim projektima iznosi 185.679,16 kn.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 6. lipnja 2016.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2017. godine.

više

PROBLEM S ELEKTRONIČKIM POTPISIVANJEM OBRAZACA MJESEČNIH PRIJAVA POREZA NA POTROŠNJU – OBAVIJEST OBVEZNICIMA POREZA NA POTROŠNJU

Rijeka 25. svibnja 2016.
Odjel gradske uprave za financije Grada Rijeke obavještava obveznike poreza na potrošnju Grada Rijeke kod kojih je nastao problem s elektroničkim potpisivanjem obrazaca mjesečne prijave poreza na potrošnju da se problem javlja ukoliko je verzija Adobe Acrobat Readera, podignuta na zadnju verziju (DC).

više

EPK2020 (2).JPG

Ponosni na titulu Europske prijestolnice kulture 2020

Rijeka, 25. ožujka 2026.
„Sretni smo i ponosni. Naši snovi su postali stvarnost i naša vizija se ostvarila. Od danas možemo  reći - Rijeka je europska prijestolnica kulture!“ rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i čestitao riječkom timu na savršeno odrađenom poslu dan nakon što je grad na Rječini osvojio ovu prestižnu titulu.

više

Rijeka EPK 2020 proglašenje.jpg

Rijeka proglašena europskom prijestolnicom kulture 2020.

Rijeka, 24. ožujka 2016.
Rijeka je proglašena europskom prijestolnicom kulture 2020. Rijeka je u borbi za ovu prestižnu titulu, u drugom krugu natjecanja, nadmašila Pulu, Osijek i Dubrovnik, i pokazala da je spremna u idućih nekoliko godina, pa i u budućoj perspektivi, razvoj grada temeljiti na najširem području kulture.

više

Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Rijeku koje provode udruge

Rijeka, 1. veljače 2016.
U svrhu ujednačavanja postojeće prakse dodjele sredstava udrugama iz javnih izvora, kako na nacionalnom tako i na nivou jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, a sukladno odredbama Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ("Narodne novine" broj 26/15), gradonačelnik Grada Rijeke donio je 1. 2. 2016. godine „Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Rijeku koje provode udruge“ koji se nalazi u privitku ove objave.

više

Program javnih potreba u kulturi za 2016. godinu

Rijeka, 23. prosinca 2016.
Gradsko vijeće Grada Rijeke usvojilo je Program javnih potreba u kulturi za 2016. godinu prema kojem će se u 2016. g. iz proračuna Grada Rijeke izdvojiti 5.166.020,00 kuna. Tim će se sredstvima podupirati zaštita i očuvanje kulturnih dobara, potom muzejske, knjižnične, kazališne, glazbene i glazbeno-scenske, dramske umjetnosti, plesa i pokreta, izložbene djelatnosti te likovne umjetnosti, kao i knjižne i nakladničke djelatnosti, filmske djelatnosti i nove medijske kulture te namiriti preuzete obveze iz prošle godine.

više

Program Javnih potreba u sportu Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 23. prosinca 2015.
Za financiranje Programa javnih potreba u sportu grada Rijeke u 2016. g. u Proračunu Grada Rijeke predviđeno je 13.136.000 kuna. Sukladno odredbama Zakona o sportu, Program javnih potreba u sportu predložila je Zajednica sportskih udruga grada Rijeke "Riječki sportski savez", koja i sudjeluje u njegovu ostvarivanju.

više

Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više

Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 23. prosinca 2015.
Za sufinanciranje Programa Javnih potreba u tehničkoj kulturi u 2016. godini iz proračuna Grada Rijeke izdvojit će se 2.328.000,00 kuna. Programe za sufinanciranje predložile su stručno-savjetodavne komisije sastavljene u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Rijeka.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više