Prijam za izaslanstvo CPPCC.jpg

Prijam za članove izaslanstva kineskog grada Ningboa

Rijeka, 22. srpnja 2014.
Izaslanstvo kineskog grada Ningboa posjetilo je Grad Rijeku s ciljem da se upozna s mogućnošću unaprjeđenja gospodarskih odnosa i potencijalima riječke luke. U Salonu Grada Rijeke goste iz prijateljskog grada primili su gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel i zamjenici Miroslav Matešić i Marko Filipović. Prijamu je prisustvovao i savjetnik u Veleposlanstvu RH u Pekingu Hrvoje Čiković.

više

Sastanak s pomoćnicom MUP-a.jpg

Mobilni šalter PU Rijeka uskoro u riječkim mjesnim odborima

Rijeka, 22. srpnja 2014.
U suradnji s gradskom upravom građani bi uskoro mogli jedanput ili dva put mjesečno, umjesto u šalter salu riječkog MUP-a, svoje osobne dokumente i druge zahtjeve mogli zatražiti na Mobilnom šalteru MUP-a koji će gostovati po riječkim mesnim odborima.

više

Predstavljanje nove sezone 1.jpg

Inaugurirano Novo, odgovorno i različito - riječko kazalište

Rijeka, 21. srpnja 2014. 
Novi riječki intendant Oliver Frljić i dramaturg Marin Blažević predstavili su na konferenciji za medije održanoj na pozornici HNK Ivana pl. Zajca svoj program u sezoni 2014./2015. Istovremeno, povodom završetka intendantskog mandata, dosadašnja intendantica Nada Matošević Orešković predstavila je programska postignuća i uspjehe Kazališta u proteklih sedam godina njena mandata.

više

Shema_1_Kresimirova.jpg

Izvođenje radova u Krešimirovoj ulici

Rijeka, 16. srpnja 2014.
U sklopu radova na sanaciji kolnika državnih cesta, u ponedjeljak, 21. srpnja započinju radovi u Krešimirovoj ulici na dionici od Trga Žabica do Mlake (raskrižje Krešimirove ulice i ulice Milutina Barača). Radovi će se izvoditi u tri faze: 1. faza – sjeverni trak od Žabice do Mlake, 2. faza – južni trak od Mlake do Žabice i 3. faza – preostala dva (središnja) traka. Obilazni smjer kretanja je ulicama Rikarda Benčića-Franje Čandeka-Vukovarska-Viktora Cara Emina-Fiorello la Guardia-Pomerio-Žrtava fašizma-Fiumara.

više

Organizacija prometa Setaliste 13. divizije.jpg

Obimni radovi na sanaciji kolnika državnih cesta započinju na Šetalištu 13. divizije

Rijeka, 11. srpnja 2014.
Radovi na sanaciji kolnika državnih cesta koje prolaze kroz grad Rijeku započinju u ponedjeljak, 14. srpnja i to u ulici Šetalište 13. divizije. Iako su Hrvatske ceste i Grad Rijeka poduzeli sve potrebne mjere da radovi što manje remete uobičajeno odvijanje prometa, gužve u prometu oko zone gradilišta su neizbježne pa se mole vozači da za svoja putovanja biraju obilazne pravce.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 20. srpnja 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju su objavljena 42 slobodna poslovna prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni natječaj možete pogledati u nastavku članka.

više

Brod uragan na lukobranu 2.jpg

Brod "Uragan" privremeno preseljen na riječki lukobran

Rijeka, 18. srpnja 2014.
Brod „Uragan“, zanimljive u burne povijesti, koji je nakon obnove i restauracije bio smješten uz bunker neposredno uz zgradu Lučke uprave i koji je javnosti bio dostupan samo kroz žičanu ogradu, danas je preseljen na riječki lukobran, kod zgrade Dezinsekcije. Brod je premješten zbog radova na području na kojem je bio postavljen, odnosno radova na bunkeru i oko bunkera na obali.

više

Mobilna aplikacija Rijeka Connect 1.jpg

Nova turistička mobilna aplikacija Rijeka Connect

Rijeka, 18. srpnja 2014.
Aplikacija "Rijeka Connect: riječka proširena stvarnost" nova je aplikacija za pametne telefone, namijenjena turistima, koju je Turistička zajednica grada Rijeke realizirala uz pomoć Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke i Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a u sklopu Programa poticanja inovacija u turizmu u 2013. godine "Inovativni turizam".

više

Obavijest o javnoj raspravi za Studiju utjecaja na okoliš rekonstrukcije kolodvora Rijeka i Rijeka Brajdica

Rijeka, 14. srpnja 2014.
Obavijest o javnoj raspravi za Studiju utjecaja na okoliš rekonstrukcije kolodvora Rijeka i Rijeka Brajdica vezano uz izgradnju novog (Zagrebačka obala) i proširenja postojećeg (Brajdica) kontejnerskog terminala u Rijeci

više

EUčinkovitost.jpg

Javni natječaj "Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci"

Rijeka, 16. srpnja 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisuje javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za sufinanciranje programa "Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci".

više

Javna rasprava DPU Rujevica.jpg

Javna rasprava o prijedlogu stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja radno-servisne zone na Rujevici u Rijeci

Rijeka, 4. srpnja 2014.
Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem objavljuje javnu raspravu o prijedlogu stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja radno-servisne zone na Rujevici u Rijeci, koja će trajati od 14. do 18. srpnja 2014. godine.

više

Javni poziv zakupnicima koji nisu u sustavu PDV-a na podnošenje zahtjeva za umanjenjem zakupnine za 2014. godinu.

Rijeka, 27. lipnja 2014.
Grad Rijeka, Odjel  gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne namjene, upućuje javni poziv svim zakupnicima gradskih poslovnih prostora koji nisu u sustavu PDV-a na podnošenje pismenog zahtjeva u svezi umanjenja zakupnine.

više

Zeleni_utikac.jpg

JAVNI NATJEČAJ "ZELENA ENERGIJA U MOM DOMU"

Rijeka, 18. lipnja 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisuje javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje programa poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama "Zelena energija u mom domu".

više

EPK-konzultacije.jpg

O konceptu kandidature Rijeke za EPK 2020. otvorena E-konzultacija s građanima

Rijeka, 17. lipnja 2014.
Danas je otvorena E-konzultacija s građanima o Konceptu kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. Svi građani pozvani su da se uključe u e-konzultaciju kako bi se, prije samog podnošenja prijave, raspravile i utvrdile specifične točke koje pripadaju osnovnim temama koncepta riječke kandidature.

više

Program sanacije i obnove pročelja i krovova u 2015. i 2016. godini - Javni poziv

Rijeka, 28. ožujka 2014.
Grad Rijeka - Odjel gradske uprave za kulturu upućuje Javni poziv vlasnicima / suvlasnicima građevina na području zaštićene Urbanističke cjeline grada Rijeke za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju provođenja Programa sanacije i obnove pročelja i krovova u 2015. i 2016. godini.

više

Prijava poreza za 2014. godinu

Rijeka, 20. ožujka 2014. godine
Odjel gradske uprave za financije priopćuje pravnim i fizičkim osobama obavijest o obvezi dostave prijave poreza na tvrtku ili naziv i prijave poreza na kuće za odmor za 2014. godinu, do 31. ožujka 2014. godine.

više