40. kolegij gradonačelnika 1.jpg

Pripreme za prijavu dokumentacije za kandidaturu Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. u punom zamahu

Rijeka, 26. studenog 2014.
Grad Rijeka riješio je problem financiranja podrške učenicima s teškoćama putem vlastitog projekta RInkluzija i manjim dijelom u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, izneseno je na gradonačelnikovom kolegiju na kojem je prihvaćena Informacija o aktivnostima u okviru pripreme kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2020. g., kao i Izvješće Državnog ureda za reviziju o obavljenoj financijskoj reviziji poslovanja za 2013. godinu, koji je Gradu Rijeci dala uvjetno mišljenje.

više

Rijeka europska prijestolnica kulture 2020: raspisan poziv za predlaganje programa Rijeka 2020.

Rijeka, 26. studenoga 2014. Odjel za kulturu Grada Rijeke raspisao je Poziv za predlaganje programa koji će biti sastavni dio projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020. Poziv je raspisan na web stranici www.rijekaepk.eu . Rok za podnošenje prijedloga Programa traje od dana objave do 15. siječnja 2015. godine.

više

Botel Marina 1.jpg

Botel Marina u godinu dana rada ostvario 14.000 noćenja

Rijeka, 26. studenog 2014.
U prvoj godini rada prvi brod-hostel u Hrvatstoj, botel Marina, ostvario je značajan uspjeh, zabilježivši 14.000 noćenja, rečeno je na obilježavanju prve godišnjice botela, kojoj su prisustvovali i ministar turizma Darko Lorencin, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

više

Novi riječki suvenir 2.jpg

Volim grad koji teče novi suveniri grada Rijeke

Rijeka, 25. studenoga 2014.
Riječka je turistička ponuda bogatija za čitav set novih izvornih suvenira zajedničkog naziva "Volim grad koji teče". Suveniri su autorski rad Obrta Foto - video studija „Brujo“ iz Krka, čiji je vlasnik Ivica Brusić, a osim u prostorijama Turističkog informativnog centra, moći će se kupiti putem online shopa.

više

Ex-Yu konferencija 1.jpg

Otvorena studentska konferencija "Zaštita žrtava nasilja u obitelji"

Rijeka, 26. studenoga 2014.
U Gradskoj vijećnici otvorena je studentsko-pravnička EX-YU konferencija na temu "Zaštita žrtava nasilja u obitelji", koja se u organizaciji ELSA-e Rijeka (Europske udruge studenata prava) održava do 1. prosinca u Rijeci. Konferencija, koja je dio projekta SAV (Street against violence), okupila je 120 studenata te 30-ak stručnjaka, političara i uglednih gostiju iz regije i EU.

više

Najava skupa Riječki filološki dani.jpg

RIJEČKI FILOLOŠKI DANI

Rijeka, 26. studenoga 2014.
Riječki filološki dani, znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem u organizaciji Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci održat će se od 27. do 29. studenog 2014. na dvije lokacije: u prostorijama Filozofskoga fakulteta u Rijeci, Sveučilišna avenija 4, te u Vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16.

više

Javni natječaj za prodaju stanova i poslovnih prostora u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 26. studenoga 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za pravne i imovinske poslove, raspisuje javni natječaj za prodaju stanova koje koriste najmoprimci Grada Rijeke, idealnih dijelova stanova, stanova neprikladnih za stanovanje te poslovnih prostora koji su u vlasništvu Grada Rijeke. Cjeloviti tekst natječaja možete vidjeti u prilogu ovog članka.

više

50 godina riječkog modela profesionalne rehab ...

50 godina riječkog modela profesionalne rehabilitacije

Rijeka, 25. studenog 2014.
U dvorani Transadrije održana je središnja svečanost obilježavanja 50 godina riječkog modela profesionalne rehabilitacije, čime je ujedno obilježeno pola stoljeća djelovanja nekadašnjeg Centra za profesionalnu rehabilitaciju, a danas tvrtke Centaroprema Re&Zin, na osposobljavanju za rad osoba s invaliditetom.

više

Turnir Pogurajmo bibliobus.jpg

Predbožićni malonogometni turnir "Pogurajmo bibliobus"

Rijeka, 25. studenoga 2014.
U subotu, 29. studenog s početkom u 10 sati na malonogometnim terenima u Kostreni održat će se Predbožićni malonogometni turnir "Pogurajmo bibliobus", kojeg organiziraju Rotaract klub Rijeka i Riječki športski sveučilišni savez uz potporu HNK Rijeka. Sav prihod od kotizacija namijenjen je akciji "Pogurajmo bibliobus" – akciji prikupljanja sredstava za opremanje bibliobusa Gradske knjižnice Rijeka.

više

Ispred štanda na Korzu.jpg

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Rijeka, 25. studenog 2014.
U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, na štandu ispred pošte na Korzu održana je akcija na kojoj su dijeljeni promidžbeni materijali povodom obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

više

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću (e-konzultacija) o novoj odluci o Socijalnoj skrbi Grada Rijeke

Rijeka, 24. studenoga 2014.
Podsjećamo zainteresirane građane da je u tijeku Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o tekstu nove Odluke o socijalnoj skrbi Grada Rijeke u koje se mogu uključiti svi koji to žele.

više

EPK logo.jpg

Raspisan Poziv za predlaganje programa Rijeka 2020 – Luka različitosti / Rijeka 2020 – Port of Diversity

Rijeka, 24. studenog 2014.
Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke raspisao je Poziv za predlaganje programa koji će biti sastavni dio programa projekta Rijeka EPK 2020. Odjel je poduzeo niz aktivnosti za pripremu kandidature, među kojima je i izrada koncepta kandidature koji se temelji na temama Rada, Različitosti i Vode objedinjenim u krovnoj temi Luka.

više

VIK logo.JPG

Ispiranje vodoopskrbnog sustava Rijeke i riječkog prstena

Rijeka, 21. studenog 2014.
Djelatnici Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija započeli su s ispiranjem vodoopskrbnog sustava na području Rijeke i riječkog prstena, koje će s obzirom na njegovu veličinu trajati više dana. Ispiranje je dio aktivnosti na godišnjem održavanju sustava te ujedno preventivno zbog smanjene potrošnje vode.

više

Klizalište pres.jpg

Danom besplatnog klizanja otvoreno klizalište "Morska pahuljica"

Rijeka, 20. studeni 2014.
Danom besplatnog klizanja za sve posjetitelje na klizalištu "Morska pahuljica", započela je manifestacija Rijeka Advent te krenula još jedna sezona klizanja u Rijeci, koja će trajati sve do 18. siječnja 2015. godine. Klizalište je postavila tvrtka Forum ugostiteljstvo, koja će u popodnevnim satima organizirati klizalište za građane s prigodnim programima, dok je Grad Rijeka zakupio jutarnje termine za održavanje programa za osnovnoškolce te škole klizanja.

više

Najava simpozija.jpg

Stručni simpozij "Više od krvi"

Rijeka, 19. studenog 2014.
Savjet dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka i Medicinskim fakultetom organizira stručni simpozij "Više od krvi". Simpozij će se održati u petak, 12. prosinca 2014. na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a učešće su najavili liječnici specijalisti, predstavnici organizacija darivatelja krvi iz Italije i predstavnici društava Crvenog križa iz Slovenije, Srbije i Hrvatske.

više

Bašćinski glasi logo.jpg

Najavljen tradicionalni susret klapa, XXII. Bašćinski glasi

Rijeka, 18. studenoga 2014.
U subotu, 29. studenog u 19,30 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održat će se tradicionalni susret klapa, XXII. Bašćinski glasi, na kojima će se deset klapa iz cijele Hrvatske publici predstaviti svojim a capella izvedbama. Po prvi put organizator manifestacije je udruga Maraton, koja će, s ciljem da studeni postane mjesec klapa u Rijeci, organizirati i niz popratnih događaja.

više

Najava Ex-Yu konferencija.jpg

Studentska konferencija "Zaštita žrtava nasilja u obitelji"

Rijeka, 18. studenoga 2014.
Od 26. studenog do 1. prosinca u organizaciji ELSA-e Rijeka (Europske udruge studenata prava) održat će se studentsko-pravnička EX-YU konferencija na temu "Zaštita žrtava nasilja u obitelji". Konferencija, koja se održava u sklopu projekta SAV (Street against violence), okupit će 120 studenata te 20-ak stručnjaka, političara i uglednih gostiju iz regije i EU.

više

RCC parkomat.jpg

Od danas plaćanje usluga parkiranja gradskom karticom na otvorenim parkiralištima Rijeka prometa

Rijeka, 17. studenog 2014.
Od danas se usluga parkiranja na otvorenim javnim parkiralištima Rijeka prometa d.d. može platiti gradskom karticom Rijeka City Card (DC RCC).

više

Dodjela nagrade Lotus 2.jpg

Grad Rijeka ponovo najtransparentniji grad u Hrvatskoj

Rijeka, 14. studenoga 2014.
Rijeka je po treći puta ponijela titulu najtransparentnijeg grada na temelju rezultata LOTUS-a, trećeg u nizu istraživanja transparentnosti i otvorenosti rada jedinica lokalne i regionalne samouprave koje provode GONG i Udruga gradova. Ovo treće istraživanje provedeno je kao i prethodno na svih 576 jedinica lokalne i regionalne samouprave i to u razdoblju od lipnja do listopada ove godine.

više

Sanda Sušanj-IDEM.JPG

Gradu Rijeci dodijeljena zahvala za višegodišnje promicanje vizije inkluzivnog obrazovanja

Rijeka, 14. studenog 2014.
Centar inkluzivne potpore IDEM jučer je obilježio dvadeset godina svog djelovanja. Tom prigodom Gradu Rijeci je uručena Zahvalnica za višegodišnje promicanje vizije inkluzivnog obrazovanja.

više

Konačne Rang-liste pristupnika koji su udovoljili uvjetima Natječaja za dodjelu stipendija Grada Rijeke za školsku/akademsku godinu 2014./2015. za učenike i studente prema socijalnim kriterijima

Rijeka, 14. studenog 2014.
Gradonačelnik Grada Rijeke donio je Zaključak kojim se utvrđuju konačne rang-liste pristupnika koji su udovoljili uvjetima Natječaja za dodjelu stipendija Grada Rijeke za školsku/akademsku godinu 2014./2015. za učenike i studente prema socijalnim kriterijima.

više

39. kolegij 1.jpg

Ispitana učinkovitost Socijalnog programa Grada Rijeke

Rijeka, 12. studenog 2014.
Na temelju ispitivanja učinkovitosti socijalnih mjera usmjerenih zaštiti socijalno ugroženih građana Rijeke iz perspektive korisnika, koju je Grad Rijeka proveo u suradnji s Filozofskim fakultetom, a koja je ukazala na prednosti i nedostatke Socijalnog programa, izradit će se dugoročna strategija socijalne skrbi, odlučeno je na gradonačelnikovom kolegiju. Ujedno su pozvani građani da putem e-konzultacija uključe u raspravu o novoj Odluci o socijalnoj skrbi.

više

Ostvarena socijalna prava 2013.jpg

Socijalni program Grada Rijeke iz perspektive korisnika

Rijeka, 12. studenog 2014.
Grad Rijeka je u suradnji s Odsjekom za psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci proveo ispitivanje učinkovitosti socijalnih mjera usmjerenih zaštiti socijalno ugroženih građana Rijeke iz perspektive korisnika. Analiza je pokazala koje su mjere učinkovite u rješavanju određenoga socijalnog problema, a koje nisu, zbog čega određene mjere ne funkcioniraju te kako se sustav može unaprijediti. Na temelju tih rezultata, izradit će se dugoročna strategija socijalne skrbi s ciljem poboljšanja zaštite socijalno ugroženih skupina građana.

više

e-konzultacije.jpg

Otvoreno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću (e-konzultacija) o novoj odluci o Socijalnoj skrbi Grada Rijeke

Rijeka, 11. studenoga 2014.
Na web stranici e-konzultacije otvoreno je Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o tekstu nove Odluke o socijalnoj skrbi Grada Rijeke. Savjetovanje će se provoditi do 30. studenog 2014. godine, a zainteresirani građeni mogu se uključiti ispunjavajući Obrazac za savjetovanje koji mogu poslati na mail adresu savjetovanje@rijeka.hr odnosno pišući svoje ideje i prijedloge u polje za komentare u dnu stranice.

više

TZ Rijeka.jpg

Javni poziv za potpore događanjima u 2015. godini

Rijeka, 12. studenoga 2014.
U cilju unapređenja ponude i poticanja raznovrsnosti manifestacija koje se održavaju u Rijeci, Turistička zajednica grada Rijeke raspisala je Javni poziv za kandidiranje događanja za dodjelu potpore iz programa „Potpore događanjima“ u 2015. godini, koji je objavljen u petak, 7. studenoga 2014. godine u Novom listu i na mrežnim stranicama www.visitRijeka.hr. Sufinanciranje se odnosi na sve manifestacije kojima je termin održavanja u 2015. godini uključujući i manifestacije tijekom Riječkog karnevala.

više

Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja

Grad Rijeka iznova objavljuje Poziv za podnošenje zahtjeva za otpis duga s osnove kamata ukoliko se dospjelu ili nedospjelu glavnicu duga plati u cijelosti jednokratno, temeljem Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja ("Narodne novine" broj 52/13 i 94/14).

više

ruke lokjalno.jpg

Natječaj - zaprimanje prijedloga projekata Riječkog programa lokalnog partnerstva za 2015. godinu

Rijeka, 31. listopada 2014.
Grad Rijeka, Odjel za gradsku samoupravu i upravu, objavljuje natječaj za prijavu prijedloga projekata za "Riječki program lokalnog partnerstva" za 2015. godinu radi neposrednog sudjelovanja mjesnih odbora, grupa građana i udruga na manjim zahvatima (uređenju) u komunalnoj infrastukturi (parkovi, dječja igrališta, šetnice, neuređene zelene površine, manjih divlji deponiji neopasnog komunalnog otpada i sl.), u cilju zadovoljenja dijela potreba koje građani imaju u svojoj lokalnoj zajednici.

više

City card.jpg

Izdavanje Gradske kartice radnicima, umirovljenicima i nezaposlenima

Rijeka, 31. listopada 2014.
Kako bi do kraja 2014. godine svi korisnici mjesečnih pokaznih karti iste zamijenili i izradili Rijeka City Card kartice, počinje izdavanje gradskih kartica i za kategorije radnika, umirovljenika te nezaposlenih osoba.

više

RCC kartice.jpg

Gradska kartica: omogućena kupnja mjesečne pokazne karte Autotroleja i putem interneta

Rijeka, 28. listopada 2014.
Od jučer se mjesečna karta za vožnju autobusima Komunalnog društva Autotrolej (pokazna karta) može kupiti bez dodatne naknade na internetu, a usluzi Internet prodaje pristupa se putem stranice www.rijekacitycard.hr odnosno preko ECC On-line usluga https://online.erstecardclub.hr/ .

više

EUčinkovitost.jpg

Rezultati javnog natječaja "Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci"- konačna bodovna lista

Rijeka, 27. listopada 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proveo je Javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za sufinanciranja Programa „Energetska učinkovitost obiteljskih kuća u gradu Rijeci“  u periodu od 16. srpnja do 1. rujna 2014. godine. Na natječaj su pristigle 63 prijave za ukupno 20 kućanstava koja se sufinanciraju.

više

Zeleni_utikac.jpg

JAVNI NATJEČAJ "ZELENA ENERGIJA U MOM DOMU" - DRUGI KRUG

Rijeka,  20. listopada 2014.
Grad Rijeka u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (Fond) raspisuje drugi krug javnog natječaja za prikupljanje prijava fizičkih osoba za subvencioniranje programa poticanja korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama "Zelena energija u mom domu". Natječaj je otvoren od 20.10. do 4.12.2014. g.

više

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana radi utvrđivanja Dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 10. listopada 2014.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, objavljuje Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana sukladno "Odluci o uvjetima i mjerilima za kupnju stanova po programu društveno poticane stanogradnje", radi utvrđivanja Dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje.

više