Plaganje vijenaca Drenova.jpg

Položeni vijenci povodom 25. godišnjice osnutka 111. brigade Hrvatske vojske iz Rijeke

Rijeka, 1. srpnja 2016.
U povodu obilježavanja 25. godišnjice osnutka 111. brigade Hrvatske vojske iz Rijeke zamjenik riječkog gradonačelnika Miroslav Matešić u ime Grada Rijeke položio je vijence u Aleji poginulih branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova.

više

Gradonačelnikova tiskovna.JPG

Sljedećeg mjeseca isplata posljednje rate gradskih obveznica za Bazene Kantrida

Rijeka, 30. lipnja 2016.
Posljednja rata gradskih obveznica za Bazene Kantrida bit će isplaćena 18. srpnja ove godine, najavio je gradonačelnik Vojko Obersnel na redovnoj konferenciji te dodao kako se ujedno nastavljaju radovi na uređenju državnih cesta koje prolaze kroz Rijeku, odnosno tri investicije u vrijednosti 22,5 milijuna kuna. Gradonačelnik je iznova javno postavio pitanje zašto početak gradnje nove bolnice na Trsatu još nije dobio zeleno svjetlo od Vlade RH.

više

Europske sveučilišne igre.jpg

Europske sveučilišne igre i na Hrvatskoj radioteleviziji

Rijeka, 30. lipnja 2016.
U Zagrebu je danas potpisan ugovor o suradnji između Hrvatske radiotelevizije i Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. Europske sveučilišne igare će se održavati od 12. do 25. srpnja u Zagrebu i Rijeci a Hrvatska televizija prenosit će svečanosti otvaranja i zatvaranja, omogućiti izravne prijenose pojedinih sportskih natjecanja te svakodnevno prikazivati posebne emisije koje će voditi Nika Fleiss.

više

Nagrada Zaklade Ileana (1).JPG

Učenicima generacije dodijeljene nagrade Zaklade „Ileana Pieressa“

Rijeka, 30. lipnja 2016.
Najboljim učenicima generacije Prve riječke hrvatske gimnazije i Srednje talijanske škole danas su u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskoga primorja svečano dodijeljene novčane nagrade Zaklade „Ileana Pieressa“, a svečanosti je u ime Grada Rijeke prisustvovao zamjenik riječkog gradonačelnika Miroslav Matešić.

više

Posjet kineske delegacije 1.JPG

Izaslanstvo kineskog grada Guangzhou u posjetu Rijeci

Rijeka, 30. lipnja 2016.
Predstavnici Grada Rijeke, Lučke uprave Rijeka i Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Rijeka susreli su se u Lučkoj upravi Rijeka s izaslanstvom kineskoga grada Guangzhou, distrikta Yuexiu.

više

Prometna jedinica mladeži (1).JPG

Primanje za pripadnike Prometne jedinice mladeži

Rijeka, 28. lipnja 2016.
Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Igor Načinović i savjetnica za tehničku kulturu u Odjelu za sport i tehničku kulturu Eugenija Perić primili su danas u Salonu Grada Rijeke 24 pripadnika ponovno oformljene Prometne jedinice mladeži.

više

Turska zastava na gradskoj upravi.jpg

Na balkonu zgrade Grada Rijeke izvješena turska zastava

Rijeka, 29. lipnja 2016.
U znak podrške Republici Turskoj koja je žrtva terorističkog napada, Grad Rijeka izvjesio je tursku zastavu na balkonu zgrade Gradske uprave na Korzu.

više

Dodjela nagrada kulturnjacima (2).jpg

Dodijeljene nagrade za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva Primorsko-goranske županije

Rijeka, 29. lipnja 2016.
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel prisustvovao je svečanoj dodjeli nagrada Primorsko-goranske županije za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2015. godinu, danas održanoj u vrtu Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Dodjelom ovih priznanja Županija je nastavila dugogodišnju tradiciju poticanja kulturnog stvaralaštva.

više

76. gradonačelnikov kolegij (1).JPG

Za energetsku obnovu i uređenje riječkih vrtića i osnovnih škola 14 milijuna kuna

Rijeka, 28. lipnja 2016.
Ovo ljeto za mnoge će na području grada Rijeke biti radno. Do početka nove školske godine izvest će se građevinski radovi na dječjim vrtićima i osnovnim školama Grada Rijeke u vrijednosti od 14 milijuna kuna, a u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna 2016. čitav niz radova na nerazvrstanim prometnicama.

više

nikad nije kasno za ples.jpg

Preporuke za zaštitu zdravlja starijih osoba pri visokim temperaturama zraka

Rijeka, 28. lipnja 2016.
Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske u suradnji sa stručnjacima (NZJZ "Dr. Andrija Štampar" i Hrvatski liječnički zbor) donosi 10 najvažnijih preporuka kojih bi se u nadolazećem razdoblju ljetnih vrućina trebale pridržavati osobe starije dobi i njihovi bližnji (članovi obitelji, prijatelji, susjedi).

više

Drugi Rijeka Nautic Show.JPG

Grad Rijeka pokrovitelj sajma „Rijeka Nautic Show“

Rijeka, 28. lipnja 2016.
Grad Rijeka bit će pokrovitelj organizacije još jednog sajma „Rijeka Nautic Show“ koji će se održati u Rijeci od 23. do 25. rujna 2016. godine na prostoru Gata Karoline Riječke i Rive Boduli.

više

Taekwondo akademija (3).JPG

Svečano otvorenje Teakwondo akademije u Rijeci

Rijeka, 27. lipnja 2016.
U Rektoratu Sveučilišta u Rijeci svečano je potpisan sporazum o otvaranju Taekwondo akademije u Rijeci, odnosno Regionalnog trening centra (RTC) Rijeka Svjetske taekwondo federacije (WTF). Riječ je o prvom takvom regionalnom centru u Hrvatskoj kojem je cilj organizacija aktivnosti usmjerenih sinergiji sporta, edukacije i gospodarstva te medicinskih, kinezioloških i psiholoških istraživanja.

više

Konferencija za medije skokovi 1.jpg

Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu

Rijeka, 27. lipnja 2016.  
Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu, u organizaciji Hrvatskog saveza za skokove u vodu i Riječkog sportskog saveza i pod okriljem Europske federacije vodenih sportova (LEN) održava se od 28. lipnja do 3. srpnja 2016. godine na Bazenima Kantrida.

više

Poštanske marke Rijeka 2.jpg

Predstavljena marka hrvatske pošte izdana povodom Europskog juniorskog prvenstva u skokovima u vodu

Rijeka, 27. lipnja 2016.
Hrvatska pošta tiskala je dvije poštanske marke posvećene sportu u Hrvatskoj. Riječ je o markama koje promoviraju Europske sveučilišne igre Zagreb - Rijeka 2016. te Europsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju i skokovima u vodu.

više

Zamjenik Marko Filipović.jpg

Svečana akademija povodom obilježavanja 25. obljetnice ustrojavanja ratnih postrojbi

Rijeka, 27. lipnja 2016.
Pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, a u organizaciji Hrvatskog časničkog zbora PGŽ i Zajednice Udruga Domovinskog rata u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci održana je Svečana akademija povodom obilježavanja 25. obljetnice ustrojavanja ratnih postrojbi s područja Primorsko-goranske i Istarske županije.

više

Javni natječaj za prodaju stana u vlasništvu Grada Rijeke

Rijeka, 26. lipnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za pravne i imovinske poslove, raspisuje Javni natječaj za prodaju stana u vlasništvu Grada Rijeke.
Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Raskrižje Krnjevo i Zametska ulica.jpg

Radovi na obnovi kolnika na dionici ceste Rešetari – Krnjevo ukupne duljine 3,7 kilometara

Rijeka, 23. lipnja 2016.
U ponedjeljak, 27. lipnja 2016. godine započinju radovi na obnovi završnog asfaltnog sloja na dionici Rešetari – Krnjevo na području grada Rijeke u ukupnoj duljini od 3,7 kilometara. Radovi su podijeljeni u tri poddionice: Rešetari – Martinkovac, Martinkovac – Diračje, Diračje - Krnjevo (raskrižje ulica Zvonimirova – Liburnijska - Zametska).

više

Prijmanje za gradonačelnika Galwaya (4).JPG

Primanje za gradonačelnika irskog Galwaya, grada kandidata za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Rijeka, 24. lipnja 2016.
Zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović i predstavnici Odjela za kulturu, Jelena Tondini i Dorian Celcer, članovi projektnog tima EPK Rijeka 2020, primili su danas u Salonu Grada Rijeke gradonačelnika irskog grada Galwaya, Noela Larkina. Ono što povezuje Rijeku i Galway je kandidatura za Europsku prijestolnicu kulture 2020. pa je susret bio prilika za razmjenu iskustava.

više

Javni poziv za sufinanciranje provođenja Programa sanacije i obnove grobnih mjesta na grobljima Kozala i Trsat u 2017. godini

Rijeka, 24. lipnja 2016.
Odjel za kulturu Grada Rijeke raspisao je Javni poziv korisnicima grobnih mjesta na grobljima Kozala i Trsat za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju provođenja Programa sanacije i obnove grobnih mjesta na grobljima Kozala i Trsat u 2017. godini. Poziv je otvoren do 10. listopada 2016.

više

RInkluzija (1).JPG

„RInkluzija“ zaposlila 56 pomoćnika u nastavi za 65 djece s teškoćama

Rijeka, 17. lipnja 2016.
U Centru za odgoj i obrazovanje održana je završna Konferencija projekta „RInkluzija – Riječki model podrške učenicima s teškoćama“, zahvaljujući kojem je ove školske godine zaposleno 56 pomoćnika u nastavi koji su radili sa 65 djece s teškoćama u osnovnim školama Grada Rijeke. Osim rezultata, predstavljena je i nova brošura nastala na ovom projektu.

više

Predstavljanje Riječke čaše 1.jpg

Novi izvorni riječki suvenir – Riječka čaša od danas u prodaji

Rijeka, 16. lipnja 2016.       
Turistička ponuda grada Rijeke bogatija je za još jedan izvorni riječki suvenir – Riječku čašu koju je od danas moguće kupiti u Turističkom informativnom centru (TIC) na Korzu. Čaše se prodaju u prigodnom pakiranju, po cijeni od 40 kuna za jednu čašu s četiri podmetača, a podmetači nose zanimljive poruke o riječkoj vodi.

više

Građanski odgoj (2).JPG

Rijeka prva u Hrvatskoj izradila priručnik za Građanski odgoj i obrazovanje u školama

Rijeka, 16. lipnja 2016.
„Svim onim đacima koji će na jesen sjesti u školske klupe petih razreda i prvi poželjeti upiti znanja iz udžbenika o građanskom odgoju, želim velika i hrabra srca i mudre glave u koje će stati puno optimizma i vjere da je moguće mijenjati svijet i vlastitim snagama graditi društvo u kojem žive ponosni građani“, rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel na predstavljanju udžbenika koji je za riječke školarce izdao Grad Rijeka.

više

Dodjela javnih priznanja (9).JPG

Dodijeljena javna priznanja Grada Rijeke

Rijeka, 14. lipnja 2016.
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u HNK Ivana pl. Zajca u okviru obilježavanja Dana sv. Vida, zaštitnika Rijeke, a uz nazočnost predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, dodijeljena su javna priznanja Grada Rijeke. Nagrada Grada Rijeke za životno djelo u 2016. godini dodijeljena je prof. dr. sc. Anti Simoniću i posmrtno Nikoli Kraljiću. Zaslužnim pojedincima i institucijama uručeno je 12 godišnjih nagrada te osam Zlatnih plaketa "Grb Grada Rijeke".

više

Socijalni program Grada Rijeke - poklon-bon za školske knjige učeniku OŠ u 2016./2017.

Rijeka, 14. lipnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana za dobivanje poklon-bona za školske knjige učeniku OŠ u 2016./2017, od 20. lipnja do 20. rujna 2016., radnim danom od 8.30 do 15.30 u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3,  šalter br. 5.  

više

SOCIJALNI PROGRAM GRADA RIJEKE - PODMIRENJE TROŠKOVA MARENDE I OBROKA U PRODUŽENOM/CJELODNEVNOM BORAVKU UČENIKU OŠ U 2016./2017.

Rijeka, 14. lipnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana za podmirenje troškova marende i obroka u produženom/cjelodnevnom boravku učeniku OŠ u 2016./2017., od 20. lipnja do 20. rujna 2016., radnim danom od 8.30 do 15.30 u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3, šalter br. 5.

više

SOCIJALNI PROGRAM GRADA RIJEKE - PODMIRENJE TROŠKOVA BORAVKA DJETETA U JASLICAMA I VRTIĆU U 2016./2017.

Rijeka, 14. lipnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana za podmirenje troškova boravka djeteta u jaslicama/vrtiću u 2016./2017., od 16. kolovoza do 20. rujna 2016., radnim danom od 8.30 do 15.30 u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3, šalter br. 5.

više

Socijalni program Grada Rijeke - podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza učeniku srednje škole ili studentu u 2016./2017.

Rijeka, 14. lipnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana za podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza učeniku srednje škole ili studentu od 16. kolovoza do 9. rujna 2016., radnim danom od 8.30 do 15.30 u šalter-sali Gradske uprave, Titov trg 3,  šalter br. 5.

više

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora

Rijeka, 12. lipnja 2016.
Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcija za upravljanje objektima poslovne i javne namjene, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora. U natječaju je objavljeno 30 slobodnih poslovnih prostora na različitim lokacijama. Cjelokupni tekst natječaja možete pogledati u nastavku članka.

više

Nova kartica za javni gradski prijevoz za osobe starije od 65 godina

Rijeka, 31. svibnja 2016.
KD Autotrolej obavještava sve korisnike javnog gradskog prijevoza, starije od 65 godina, kojima godišnje pravo na prijevoz ističe do konca svibnja 2016. godine, kako novo godišnje pravo tijekom mjeseca lipnja mogu upisati na postojeće gradske kartice (prepaid, companion i kreditnu) i na novu TORPEDO karticu.

više

75. gradonačelnikov kolegij (1).JPG

Rijeka smanjila emisiju stakleničkih plinova za više od 10 posto

Rijeka, 7. lipnja 2016.
Zahvaljujući energetskoj politici Grada Rijeke emisija stakleničkih plinova (CO2) u samo pet godina smanjena je za više od 10 posto, pokazala je Revizija Akcijskog plana energetski održivog razvitka (SEAP)usvojena na gradonačelnikovom kolegiju. Osim toga, usvojen je i Nacrt prijedloga odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja sportskog područja Rujevica kojim se planira izgradnja novih sportskih sadržaja, prometnica i parkirališta.

više

Grad Rijeka nastavlja sufinanciranje predškolske djelatnosti drugih osnivača

Rijeka, 7. lipnja 2016.
Grad Rijeka već niz godina sufinancira roditelje s područja grada Rijeke koji iz opravdanih razloga traže sufinanciranje boravka njihove djece u dječjim vrtićima drugih gradova i općina. Za sufinanciranje redovitog programa predškolskog odgoja u vrtićima drugih osnivača na području drugih gradova i općina u Proračunu Grada Rijeke za 2016. godinu osigurano je 4.700.000,00 kuna.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 6. lipnja 2016.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2017. godine.

više

PROBLEM S ELEKTRONIČKIM POTPISIVANJEM OBRAZACA MJESEČNIH PRIJAVA POREZA NA POTROŠNJU – OBAVIJEST OBVEZNICIMA POREZA NA POTROŠNJU

Rijeka 25. svibnja 2016.
Odjel gradske uprave za financije Grada Rijeke obavještava obveznike poreza na potrošnju Grada Rijeke kod kojih je nastao problem s elektroničkim potpisivanjem obrazaca mjesečne prijave poreza na potrošnju da se problem javlja ukoliko je verzija Adobe Acrobat Readera, podignuta na zadnju verziju (DC).

više

Na poziv Grada Rijeke pristiglo 455 prijedloga građana za mala uređenja u kvartovima

Rijeka, 28. travnja 2016.
Temeljem Javnog poziva kojeg je raspisao Grad Rijeka, a putem kojeg su građani mogli predložiti projekte uređenja i održavanja komunalne infrastrukture na području mjesnog odbora u kojem žive, pristiglo je 455 prijedloga građana.

više

EPK2020 (2).JPG

Ponosni na titulu Europske prijestolnice kulture 2020

Rijeka, 25. ožujka 2026.
„Sretni smo i ponosni. Naši snovi su postali stvarnost i naša vizija se ostvarila. Od danas možemo  reći - Rijeka je europska prijestolnica kulture!“ rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i čestitao riječkom timu na savršeno odrađenom poslu dan nakon što je grad na Rječini osvojio ovu prestižnu titulu.

više

Rijeka EPK 2020 proglašenje.jpg

Rijeka proglašena europskom prijestolnicom kulture 2020.

Rijeka, 24. ožujka 2016.
Rijeka je proglašena europskom prijestolnicom kulture 2020. Rijeka je u borbi za ovu prestižnu titulu, u drugom krugu natjecanja, nadmašila Pulu, Osijek i Dubrovnik, i pokazala da je spremna u idućih nekoliko godina, pa i u budućoj perspektivi, razvoj grada temeljiti na najširem području kulture.

više

Javni poziv za korištenje sredstava spomeničke rente za sanaciju i obnovu pročelja i krovova u 2017. i 2018. godini

Rijeka, 7. ožujka 2016.
Odjel gradske uprave za kulturu Grad Rijeke objavio je javni poziv vlasnicima/suvlasnicima građevina na području zaštićene Urbanističke cjeline za korištenje sredstava spomeničke rente namijenjenih sufinanciranju Programa sanacije i obnove pročelja i krovova u 2017. i  2018. godini.

više

Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Rijeku koje provode udruge

Rijeka, 1. veljače 2016.
U svrhu ujednačavanja postojeće prakse dodjele sredstava udrugama iz javnih izvora, kako na nacionalnom tako i na nivou jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, a sukladno odredbama Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge ("Narodne novine" broj 26/15), gradonačelnik Grada Rijeke donio je 1. 2. 2016. godine „Godišnji plan raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Rijeku koje provode udruge“ koji se nalazi u privitku ove objave.

više

Za svako novorođeno dijete jednokratna novčana pomoć u visini 1.500 kuna, a za one koji udovoljavaju uvjetima Odluke o socijalnoj skrbi dodatnih 2.000 kuna.

Rijeka, 14. siječnja 2016.
S ciljem provođenja mjera populacijske politike Grada Rijeke, u ovoj će se godini svakom roditelju, hrvatskom državljaninu s prebivalištem na području grada Rijeke i stranom državljaninu sa stalnim boravkom u Rijeci za svako novorođeno dijete isplatiti jednokratna novčana potpora za opremu novorođenog djeteta u visini 1.500,00 kuna. Nadalje, sukladno Odluci o socijalnoj skrbi, ukoliko roditelj ispunjava jedan od tri socijalna uvjeta: pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, uvjet prihoda ili je riječ o djetetu HRVI iz Domovinskog rata ili djetetu civilnog invalida iz Domovinskog rata, moguće je ostvariti i pravo na pomoć za nabavu opreme novorođenčeta u visini 2.000,00 kuna.

više

Program javnih potreba u kulturi za 2016. godinu

Rijeka, 23. prosinca 2016.
Gradsko vijeće Grada Rijeke usvojilo je Program javnih potreba u kulturi za 2016. godinu prema kojem će se u 2016. g. iz proračuna Grada Rijeke izdvojiti 5.166.020,00 kuna. Tim će se sredstvima podupirati zaštita i očuvanje kulturnih dobara, potom muzejske, knjižnične, kazališne, glazbene i glazbeno-scenske, dramske umjetnosti, plesa i pokreta, izložbene djelatnosti te likovne umjetnosti, kao i knjižne i nakladničke djelatnosti, filmske djelatnosti i nove medijske kulture te namiriti preuzete obveze iz prošle godine.

više

Program Javnih potreba u sportu Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 23. prosinca 2015.
Za financiranje Programa javnih potreba u sportu grada Rijeke u 2016. g. u Proračunu Grada Rijeke predviđeno je 13.136.000 kuna. Sukladno odredbama Zakona o sportu, Program javnih potreba u sportu predložila je Zajednica sportskih udruga grada Rijeke "Riječki sportski savez", koja i sudjeluje u njegovu ostvarivanju.

više

Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke u 2016. godini

Rijeka, 23. prosinca 2015.
Za sufinanciranje Programa Javnih potreba u tehničkoj kulturi u 2016. godini iz proračuna Grada Rijeke izdvojit će se 2.328.000,00 kuna. Programe za sufinanciranje predložile su stručno-savjetodavne komisije sastavljene u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Rijeka.

više

Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više

Obavijest o produljenju roka važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam

Rijeka, 5. listopada 2015.
Zaključkom Gradonačelnika od 29. rujna 2015. godine produžen je rok važenja Liste prioriteta za davanje stanova u najam za razdoblje od dvije godine, tako da Lista sada vrijedi od 1. siječnja 2012. do 31. prosinca 2017. godine.  S obzirom na produženje roka važenja Liste prioriteta Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom objavit će neobvezujući javni poziv građanima koji ispunjavaju uvjete utvrđene odredbama Odluke o najmu stanova i koji su zainteresirani za najam gradskih stanova, a ne nalaze se na Listi.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 30. lipnja 2015.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2016. godine.

više

Proračunajme 2015.jpg

PRORAČUN(AJME) 2015.

Rijeka, 4. ožujka 2015.
Edukativna proračunska igra Proračun(Ajme), objavljena na adresi http://www.vojko-obersnel.com/hr/proracunajme i ove godine donosi pojednostavljeni prikaz riječkog gradskog proračuna i omogućava građanima da se na jednostavan način upoznaju s gradskim proračunom za 2015, da doznaju kako se proračun uopće donosi i što obuhvaća.

više