Lakše i brže do mjesečne pokazne karte

Rijeka, 20. siječnja 2017.
Svi korisnici pokaznih karata KD Autotrolej za mjesec veljaču njihovo mjesečno pravo moći će kupiti i upisati na čak 101 novom prodajnom mjestu. Riječ je o kioscima Tiska i INovina gdje se, nakon provedenog testiranja, kreće sa prodajom mjesečnih prava za vožnju Autotrolejovim autobusima.

više

88. gradonačelnikov kolegij

Rijeka, 20. siječnja 2017.
88. gradonačelnikov kolegij održat će se u utorak, 24. siječnja 2017. godine s početkom u 9,30 sati, u sali 213/II, zgrada Grada Rijeke, Korzo 16.

više

Javni Poziv za dostavu prijedloga za dodjelu Likovne nagrade Ivo Kalina

Rijeka, 20. siječnja 2017.
Temeljem članka 6. Odluke o likovnoj nagradi Ivo Kalina (“Službene novine Primorsko-goranske županije” broj 49/11 i 46/ 12), Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke objavljuje Javni Poziv za dostavu prijedloga za dodjelu Likovne nagrade Ivo Kalina.

više

Poziv za predlaganje članova kulturnih vijeća Grada Rijeke

Rijeka, 20. siječnja 2017.
Na temelju članka 4. stavka 1. Odluke o osnivanju kulturnih vijeća Grada Rijeke (»Službene novine Primorsko-goranske župa­nije« broj 15/12, 5/13 i 33/13), Odjel gradske uprave za kulturu upućuje javni Poziv za predlaganje članova kulturnih vijeća Grada Rijeke.

više

PPU_2017_ID_JR_1_namjena_WEB.jpg

Javna rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Rijeke

Rijeka, 19. siječnja 2017.
Javna rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja grada Rijeke održat će se od 27. do 31. siječnja 2017. godine. Za sve zainteresirane osobe osiguran je javni uvid u Prijedlog izmjena i dopuna Plana u periodu od 19. do 31. siječnja 2017. godine.

više

GUP_2017_ID_JR_1_1_namjena_pregledna_WEB.jpg

Javna rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Rijeke

Rijeka, 19. siječnja 2017.
Javna rasprava o Prijedlogu izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Rijeke održat će se od 27. do 31. siječnja 2017. godine. Za sve zainteresirane osobe osiguran je javni uvid u Prijedlog izmjena i dopuna Plana u periodu od 19. do 31. siječnja 2017. godine.

više

Komemoracija prim.dr. Zelić (3).JPG

Održana komemoracija za prim.dr. Miomira Zelića, uglednog kirurga, sportaša te sportskog i javnog djelatnika

Rijeka, 19. siječnja 2017. 
Komemorativni skup posvećen pokojnom prim.dr. Miomiru Zeliću, uglednom kirurgu, sportašu te sportskom i javnom djelatniku koji je nakon teške bolesti preminuo 11. siječnja, u 76. godini života, održan je u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke. Komemoraciji su uz članove obitelji pokojnog prim.dr. Miomira Zelića, prisustvovali njegovi kolege i prijatelji te istaknuti pojedinci iz javnog života.

više

Donacija Centru za autizam (3).JPG

Rijeka dobrih želja: Centru za autizam donirano 59.000 kuna za izgradnju senzornog parka

Rijeka, 19. siječnja 2017.
Riječke studentice Karla Pavlović i Lea Radošević te gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel predali su danas predstojnici Centra za autizam Rijeka Sandri Čavrak sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji „Rijeka dobrih želja“. Zahvaljujući donacijama građana Centru je doniran ček na iznos od 59 tisuća kuna, što će im pomoći pri izgradnji senzornog parka za njihove korisnike.

više

Najavljen 10. Dan mimoza  (1).JPG

Najavljen 10. Dan mimoza, nacionalni dan prevencije raka vrata maternice i ginekoloških tumora

Rijeka, 19. siječnja 2017.
U subotu 21. siječnja od 9.30 do 13 sati postavljanjem prigodnog štanda i dijeljenjem edukativnih materijala i mimoza, uz donaciju, u Tower centru na Pećinama i Zapadnom trgovačkom centru bit će obilježen 10. Dan mimoza – nacionalni dan prevencije raka vrata maternice i ginekoloških tumora. Program organizira Liga protiv raka Primorsko-goranske županije uz podršku Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

više

Plakat projekta Locations.jpg

Lučka uprava Rijeka u europskom projektu „Locations“ o utjecaju kruzing turizma na gradove

Rijeka, 19. siječnja 2017.
Sedam europskih lučkih gradova, među kojima su u Hrvatskoj Rijeka i Zadar, udružili su se u provedbi europskog projekta „Locations - Nisko-ugljični transport u kruzing destinacijama“ kako bi poboljšali logistiku i planiranje prijevoza vezanih uz utjecaj kruzing turizma. Projekt, u koji je uključena Lučka uprava Rijeka, zamišljen je tako da lokalne vlasti podržava u izradi nisko-ugljičnih planova mobilnosti te posebnim mjerama optimizira način ophođenja s putnicima.

više

Dodjela zahvalnica za ESI (3).JPG

Uručene zahvalnice sudionicima i organizatorima Europskih sveučilišnih igara 2016.

Rijeka, 18. siječnja 2017.
Rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin i zamjenik predsjednika Europskih sveučilišnih igara 2016. Haris Pavletić dodijelili su u Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci zahvalnice studentima sportašima – osvajačima medalja i sudionicima Europskih sveučilišnih igara 2016. koji su u sportskom duhu predstavili Sveučilište u Rijeci. Zahvalnicu je dobio i gradonačelnik Grad Rijeke Vojko Obersnel te istaknuti pojedinci iz različitih institucija koji su surađivali na organizaciji Igara.

više

Nagrade mladim inovatorima (1).JPG

Mladim inovatorima podijeljene nagrade i priznanja

Rijeka, 18. siječnja 2017.
U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održana je dodjela nagrada Saveza inovatora Primorsko-goranske županije i IN kluba inovatora iz Rijeke mladim inovatorima. Godišnju nagradu Ivan Luppis za 2016. godinu dobila je Ružica Kamenjašević, a uručena su i priznanja i nagrade mladim inovatorima.

više

Najava za Izbor kraljice (2).JPG

U petak izbor 22. kraljice Riječkog karnevala

Rijeka, 18. siječnja 2017.
Tradicionalni Izbor Kraljice Riječkog karnevala i primopredaja ključa Grada maškarama bit će održani u petak 20. siječnja u 20 sati u Dvorani mladosti na Trsatu. Za „zlatni plašt“ ove će se godine natjecati 6 predstavnica maškaranih skupina koje će ujedno prezentirati i kraj iz kojega dolaze.

više

Naj akcije (1).JPG

Prijem za djecu i sudionike nagrađenih Naj akcija u 2016. godini

Rijeka, 18. siječnja 2017.
Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, v.d. pročelnice Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković i pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Sanda Sušanj primili su danas u Plavom Salonu Grada Rijeke djecu i sudionike triju nedavno nagrađenih Naj akcija u 2016. godini u sklopu nacionalnog natječaja Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“.

više

Carnival Snowboard Session .jpg

Na Gat Karoline Riječke stiže novo izdanje Carnival Snowboard Sessiona

Rijeka, 18. siječnja 2017.
Deveti Carnival Snowboard Session, što će se u subotu, 4. veljače, održati na Gatu Karoline Riječke donijet će i ove godine snijeg uz more u samom centru Rijeke. U glavnom programu je snowboard natjecanje koje se boduje za World Snowboard Tour, a organizatori priređuju i brojna popratna događanja – 2. Carnival Snowboard Film Festival, Carnival Snoboard Session Kids i hip hop koncert.

više

Dio ulice Ante Kovačića zatvoren za promet.jpg

Dio ulice Ante Kovačića zatvoren za promet zbog oštećenja uzrokovanih jakim vjetrom na fasadnoj skeli nebodera

Rijeka, 17. siječnja 2017.
TD Rijeka promet obavještava građane da će do daljnjega za promet vozila i prolaz pješaka biti zatvoren dio ulice Ante Kovačića (istočno od kućnih brojeva 10 i 12) zbog oštećenja uzrokovanih jakim vjetrom na fasadnoj skeli nebodera na k.br. 12. Normalno prometovanje bit će uspostavljeno po otklanjanju opasnosti, odnosno po sanaciji oštećenja na fasadnoj skeli.

više

Javni poziv za prijavu projekata i programa za provedbu programa Javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke za 2017. godinu

Rijeka, 17. siječnja 2017.
Odjel gradske uprave za sport i tehničku kulturu objavljuje Javni poziv za prijavu projekata i programa za provedbu programa Javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke za 2017. godinu. Cjeloviti tekst poziva nalazi se u privitku članka.

više

Stožer zimske službe uvodi II. stupanj pripravnosti od 19 sati na dalje

Rijeka, 16. veljače 2017.
Zbog najave mogućeg snijega, snijega nošenog burom i ledene kiše na području grada u kasnim popodnevnim satima Stožer zimske službe obavještava građane sa od 19 sati na dalje uvodi II. stupanj pripravnosti.

više

Svečana akademija priznanje RH (4).JPG

Svečana akademija povodom 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Rijeka, 16. siječnja 2017.
U povodu 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja održana je svečana akademija, koju su zajednički organizirali Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

više

Polaganje vijenaca 15. siječnja (3).JPG

Povodom 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske odana počast poginulim i umrlim braniteljima

Rijeka, 15. siječnja 2017.
Povodom 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, u Aleji hrvatskih branitelja na Centralnom gradskom groblju Drenova položeni su vijenci i zapaljene svijeće, u organizaciji Zajednice Udruga Domovinskog rata Primorsko-goranske županije s predstavnicima Udruga proizašlih iz Domovinskog rata. U ime Grada Rijeke, događaju su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Miroslav Matešić i ravnatelj Direkcije za opće i kadrovske poslove Marijan Vundać.

više

Zaklada Sveucilista u Rijeci.jpg

Odabrani dobitnici nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci

Rijeka, 13. siječnja 2017.
Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci donio je Odluku o dodjeli nagrada Zaklade za 2015. godinu. Nagrada za životno djelo tako će biti dodijeljena prof. dr. sc. Blaženki Grahovac, dok će godišnjim nagradama biti nagrađeno ukupno devet znanstvenika i umjetnika.

više

Najava Riječkog karnevala.JPG

Najavljen Riječki karneval 2017.

Rijeka, 13. siječnja 2017.
Izborom kraljice i primopredajom ključa grada, 20. siječnja ove godine počinje 34. međunarodni Riječki karneval koji će trajati sve do 26. ožujka. Karnevalska događanja počinju već u petak, 17. siječnja, kada će zvuk antonjskog roga i podizanje karnevalske zastave označiti početak maškaranih događanja, najavljeno je danas na konferenciji za medije u Salonu Grada Rijeke.

više

Vodič o odaganju otpada (1).jpg

Predstavljen novi "Vodič za postupanje s otpadom" Komunalnog društva Čistoća

Rijeka, 13. siječnja 2017.
Građanima će sljedeći mjesec na kućne adrese početi stizati "Vodič za postupanje s otpadom", nova edukativno-informativna brošura Komunalnog društva Čistoća. Brošura donosi korisne informacije o hijerarhiji gospodarenja otpadom i njegovom pravilnom zbrinjavanju, reciklažnim dvorištima, kompostiranju i drugo.

više

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Rijeke u 2017. godini

Rijeka, 9. siječnja 2017.
Na temelju odredbe članka 11. Odluke o javnim priznanjima Grada Rijeke Odbor za javna priznanja Grada Rijeke objavljuje Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Rijeke u 2017. godini. Prijedlozi se dostavljaju poštom ili putem pisarnice Grada Rijeke do petka, 3. veljače 2017. godine.

više

Gradonačelnikova pressica (1).JPG

Dobivanje titule Europske prijestolnice kulture za Rijeku najvažniji događaj u 2016. godini

Rijeka, 30. prosinca 2016.
„Dobivanje prestižne titule Europske prijestolnice kulture 2020. godine bio je zasigurno najznačajniji  događaj za Rijeku u protekloj godini. Želja nam je da u naredne četiri godine ulaganjem energije,kreativnosti i novca završimo transformaciju grada, ali i potaknemo razvoj kreativne industrije i otvaranje novih radnih mjesta“, istaknuo je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel donoseći pregled najvažnijih događaja u 2016. na svojoj posljednjoj redovitoj konferenciji za medije u ovoj godini.

više

Nova adresa mjesnog odbora Grad Trsat

Rijeka, 30. prosinca 2016.
Mjesni odbor Grad Trsat preselio je svoje prostorije na novu adresu, Trg Viktora Bubnja 1, (istočna strana objekta Dvorane mladosti - ex prostor Planimor). Od 2. siječnja 2017. godine tajništvo mjesnog odbora djelovat će na novoj adresi sa novim telefonskim brojem 209-937.

više

Basplatni obroci za djecu (2).JPG

Besplatni obroci u školama za djecu iz socijalno ugroženih obitelji

Rijeka, 27. prosinca 2016. 
Uz brojna prava koja već godinama kroz svoj Socijalni program djeci osigurava Grad Rijeka, u ovoj školskoj godini Zaklada Hrvatska za djecu i Grad Rijeka sklopili su ugovor o dodjeli financijskih sredstava u svrhu osiguranja prehrane za djecu u potrebi u riječkim osnovnim školama u školskoj godini 2016./2017, čime su osigurani besplatni obroci u školi za 178 djece.

više

87. gradonačelnikov kolegij (2).JPG

Za Socijalni program Grada Rijeke osigurano oko 30 milijuna kuna

Rijeka, 27. prosinca 2016.
Za realizaciju Socijalnog programa Grada Rijeke u gradskom proračunu za sljedeću godinu osigurano je oko 30 milijuna kuna. Kao i ranijih godina, na gradonačelnikovom kolegiju donesen je niz odluka vezanih za socijalnu pomoć koju Grad Rijeka daje svojim najugroženijim građanima po različitim kriterijima i osnovama, a koje će stupiti na snagu 1. siječnja 2017. godine.

više

29. sjednica Gradskog vijeća (1).JPG

Usvojen Proračun Grada Rijeke od 948,2 milijuna kuna

Rijeka, 22. prosinca 2016.
Gradsko vijeće usvojilo je Proračuna Grada Rijeke za 2017. godinu koji iznosi 948,2 milijuna kuna, što predstavlja povećanje od 2,6% u odnosu na proračun za 2016. godinu. Vijećnici su također dali svoj sud o uvjetnom mišljenju Državnog ureda za reviziju o poslovanju Grada Rijeke u 2015. godini.

više

Plan raspodjele sredstava za komunalne prioritete na području mjesnih odbora za 2017.

Rijeka, 23. prosinca 2016.
Gradsko vijeće Grada Rijeke donijelo je Plan raspodjele sredstava za komunalne prioritete na području mjesnih odbora, za koje će se u 2017. godini osigurati 11.452.000 kuna. Planom je utvrđen opis i opseg radova te financijska sredstva potrebna za njegovo ostvarivanje.

više

Program Javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Rijeke u 2017. godini

Rijeka, 23. prosinca 2016.
Za sufinanciranje Programa Javnih potreba u tehničkoj kulturi u 2017. godini iz proračuna Grada Rijeke izdvojit će se 2.171,000 kuna.

više

Program javnih potreba u kulturi za 2017. godinu

Rijeka, 22. prosinca 2016.
Gradsko vijeće Grada Rijeke usvojilo je Program javnih potreba u kulturi za 2017. godinu prema kojem će se u 2017. g. iz proračuna Grada Rijeke izdvojiti 4.920.000,00 kuna. Tim će se sredstvima podupirati zaštita i očuvanje kulturnih dobara, potom muzejske, knjižnične, kazališne, glazbene i glazbeno-scenske, dramske umjetnosti, plesa i pokreta, izložbene djelatnosti te likovne umjetnosti, kao i knjižne i nakladničke djelatnosti, filmske djelatnosti i nove medijske kulture te namiriti preuzete obveze iz prošle godine.

više

Plan raspodjele sredstava spomeničke rente za 2017. godinu

Rijeka, 22. prosinca 2016.
Gradsko vijeće Grada Rijeke na 29. sjednici održanoj 22. prosinca, donijelo je Plan raspodjele sredstava spomeničke rente za 2017.godinu.

više

INPULS.jpg

Glasujte za projekte Grada Rijeke na natječaju za priznanje INpuls 2016

Rijeka, 20. prosinca 2016.
Udruga gradova je objavila javni poziv za ciklus nagrađivanja inovacija i najboljih praksi u lokalnoj samoupravi (INpuls2016.) na koji je i Grad Rijeka nominirao svoje projekte. INPULS će prikupiti, ocijeniti, nagraditi i promovirati inovacije i najbolje prakse pet kategorija: Grad gospodarstva, Grad suradnje, Grad građana, Grad kreative i Grad sporta. Glasovati za određeni projekt moći će se do 17. veljače 2017. klikom na Facebook Like ikonu uz pojedinu nominaciju.

više

Zaprimanje zahtjeva umirovljenika za novčanu pomoć u 2017. godini.

Rijeka, 15. prosinca 2016.
Od 19. prosinca 2016. do 20. siječnja 2017. Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke organizira akciju zaprimanja zahtjeva umirovljenika za novčanu pomoć u 2017. godini.

više

Lista prioriteta korištenja sredstava spomeničke rente iz proračuna Grada Rijeke za sufinanciranje programa sanacije i obnove pročelja i krovova građevina na području zaštićene urbanističke cjeline grada Rijeke

Rijeka, 7. prosinca 2016.
Gradonačelnik Grada Rijeke donio je 5. prosinca 2016. g. Zaključak kojim se utvrđuje Lista prioriteta korištenja sredstava spomeničke rente iz Proračuna Grada Rijeke za sufinanciranje Programa sanacije i obnove pročelja i krovova građevina na području zaštićene Urbanističke cjeline grada Rijeke za 2017. i 2018. godinu.

više

Podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza u 2017.

Rijeka, 6. prosinca 2016.
Od 6. prosinca 2016. do 13. siječnja 2017. Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke organizira akciju zaprimanja zahtjeva građana za podmirenje troškova javnoga gradskog prijevoza u 2017. godini (osim za redovne učenike i studente kojima postojeće pravo vrijedi do kraja kolovoza/rujna 2017.).

više

Poklon-bonovi za umirovljenike grada Rijeke za božićne i novogodišnje blagdane

Rijeka, 5. prosinca 2016.
Grad Rijeka će i ove godine, umirovljenicima s najnižim mirovinama, povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana podijeliti poklon-bonove u vrijednosti od 300 kuna. Pravo na poklon bon ostvarit će svi umirovljenici koji imaju prebivalište na području grada Rijeke, a čija mirovina ne prelazi iznos od 1.400 kuna mjesečno.

više

Anketa za SmartCity/Broadband

Koncept “Pametni grad” sastavni je dio Digitalne Agende 2010. - 2020. za Europu koja je pokrenuta u svibnju 2010. godine kao jedna od sedam vodećih inicijativa Strategije Europa 2020.

više

Produženje roka važenja Liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i dopunske liste reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje

Rijeka, 6. lipnja 2016.
Produžuje se rok na koji su utvrđene Lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje i Dopunska lista reda prvenstva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje, za razdoblje od jedne godine, odnosno do 3. srpnja 2017. godine.

više

EPK2020 (2).JPG

Ponosni na titulu Europske prijestolnice kulture 2020

Rijeka, 25. ožujka 2026.
„Sretni smo i ponosni. Naši snovi su postali stvarnost i naša vizija se ostvarila. Od danas možemo  reći - Rijeka je europska prijestolnica kulture!“ rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i čestitao riječkom timu na savršeno odrađenom poslu dan nakon što je grad na Rječini osvojio ovu prestižnu titulu.

više

Rijeka EPK 2020 proglašenje.jpg

Rijeka proglašena europskom prijestolnicom kulture 2020.

Rijeka, 24. ožujka 2016.
Rijeka je proglašena europskom prijestolnicom kulture 2020. Rijeka je u borbi za ovu prestižnu titulu, u drugom krugu natjecanja, nadmašila Pulu, Osijek i Dubrovnik, i pokazala da je spremna u idućih nekoliko godina, pa i u budućoj perspektivi, razvoj grada temeljiti na najširem području kulture.

više

Redizajn portala.jpg

Grad Rijeka pokrenuo redizajn gradskog portala www.rijeka.hr

Rijeka, 28. svibnja 2015.
U suradnji s tvrtkom Tailored Development, odnosno agencijom Blagonić Brothers, Grad Rijeka pokrenuo je proces redizajna i programiranja gradskog portala www.rijeka.hr na open source sustavu za upravljanje sadržajem (Wordpress) uz korištenje responzivnog web dizajna.

više