Održavaju se jednom mjesečno. Na njima gradonačelnik putem medija obavještava javnost o različitim projektima i programima gradske uprave te odgovara na pitanja novinara.

Četvrtak, 31. kolovoz 2017.

Otvaranjem nove zgrade MMSU-a započinje revitalizacija kompleksa Benčić

Retrospektivnom izložbom poznatog hrvatskog performera Tomislava Gotovca, 22. rujna otvara se nova zgrada Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, u sklopu kompleksa Benčić, čime ne samo ovaj gradski muzej napokon dobiva svoje prostore, već i započinje revitalizacija bivšeg industrijskog kompleksa, ujedno i glavnog infrastrukturnog zahvata koji prati projekt Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020. godine, rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel na svojoj redovnoj konferenciji za novinare.

Više informacija

Srijeda, 1. ožujak 2017.

Gradsko trgovačko društvo preuzima djelatnost tržnica

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel najavio je kako će upravljanje riječkim tržnicama u sedmom mjesecu preuzeti jedno od gradskih trgovačkih društava. Komentirao je i napise o stanju gradskog proračuna i tvrdnji da Država može u svakom trenutku blokirati proračun naglasivši da ne vidi razloga za to budući Grad Rijeka raspolaže imovinom vrijednom preko sedam milijardi kuna ima itekako puno mogućnosti prema kojima može normalno funkcionirati, pa ne zna čemu takve katastrofične priče.

Više informacija