U Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade obavljaju se poslovi kojima se osiguravaju lokalne potrebe stanovnika u području brige o djeci kroz predškolski odgoj te odgoj i obrazovanje u osnovnoj školi, području kulture, sporta i tehničke kulture.

Kontakt informacije odjela

Iva Erceg
Utorak, 9. srpanj 2024.

Izložba Dragi Česi, šaljemo pozdrav iz Hrvatske na trgu 128. brigade Hrvatske vojske

Na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske postavljena je izložba Dragi Česi, šaljemo pozdrav iz Hrvatske koja govori o pomoći koju je Češka pružila stotinama djece iz Daruvara i okolice ponudivši im utočište dok je u njihovoj zemlji bjesnio rat. Autori izložbe ne zaboravljaju ni na pomoć koja je Česima stigla iz Hrvatske kad su Češku zadesile poplave i tornado.

Više informacija

Ponedjeljak, 8. srpanj 2024.

Slon od papirnog omota čokolade Elephant – mural Vladimira Tomića Moska na zidu zgrade u ulici Erazma Barčića 15

Vladimir Tomić Riječanin s diplomom Akademije primijenjenih umjetnosti oslikao je je zid zgrade u ulici Erazma Barčića. Mural prikazuje kozmopolitski duh Rijeke, industrijskog i lučkog diva 19. stoljeća ilustriran golemim origami slonom izrađenim od papirnog omota čokolade Elephant koji stoji na riječkom lukobranu Molo longu, u čijoj je pozadini Učka.

Više informacija

Četvrtak, 9. svibanj 2024.

Najavljen program manifestacije „Japan u Rijeci“

U organizaciji Muzeja računala „Peek&Poke“ u Rijeci će se od 7. svibnja do 29. lipnja održati manifestacija „Japan u Rijeci“, čiji je cilj kroz niz kulturnih, gastronomskih, glazbenik i zabavnih događanja građanima predstaviti japansku povijest i suvremenu kulturu.

Više informacija

Srijeda, 13. rujan 2023.

U MMSU otvorena međunarodna skupna izložba „Mreža motovunskih susreta“

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti otvorena je međunarodna skupna izložba „Mreža motovunskih susreta“ posvećena istraživanju međunarodnih susreta vizualnih umjetnika koji su se, kao višegodišnja tematska manifestacija, održavali u periodu između 1972. i 1984. godine. Izložba nastaje slijedom suradnje MMSU-a, Muzeja grada Pazina i Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb.

Više informacija