Član Gradskog vijeća Vedran Vivoda je, temeljem članka 73. stavka 1. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Rijeke, postavio pitanje koje Vam dostavljamo u prilogu.

Do kada će se tolerirati nepropisno parkirana vozila u Parku Nikole Hosta?
U prilogu nalaze se fotografije nepropisno parkiranih vozila.

Odgovor

Prema informacijama koje sam dobio iz Odjela gradske uprave za komunalni sustav ovim putem moram istaknuti kako za određena vozila koja se mogu zateći na lokaciji Park Nikole Hosta postoji odobrenje navedenog Odjela, a koje je izdano sukladno važećim propisima, temeljem kojih je neophodno omogućiti pristup zdravstvenim ustanovama, odnosno za potrebe obavljanja funkcija djelatnosti ovih dviju institucija.

Dakle, odobreno je korištenje Parka Nikole Hosta za potrebe Državnog arhiva i Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, ali isključivo za službena dostavna vozila, odnosno za potrebe dostave, dok se ostalim vozilima zabranjuje ulazak u park.

Ujedno, dosadašnjom redovnom kontrolom koju provodi Komunalno redarstvo utvrđeno je da se obje ustanove pridržavaju izdanih uvjeta. Također, prema vlasnicima vozila koja nemaju odobrenje za ulazak u zonu Parka Nikole Hosta poduzimaju se mjere, sukladno propisanim ovlastima, što će se vršiti i nadalje te će se sankcionirati one koji nepropisno parkiraju svoja vozila.

S poštovanjem,
Gradonačelnik
Marko Filipović