Član Gradskog vijeća mr.sc. Zvonimir Peranić je, temeljem članka 73. stavka 1. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Rijeke, dostavio pisano pitanje.

Poštovani,

Postavljam pitanje sukladno Poslovniku Gradskog vijeća Grada Rijeke:

Iz e-maila od 18. prosinca 2017., Mare Anjoli Vujić, zaposlenice Rijeka 2020 d.o.o. u kojem odgovara Plameni Šarliji, zaposlenici Odjela za kulturu Grada Rijeke, na upit o očitovanju glede dijela Amandmana Odbora za kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeke koji se dotiče programa EPK napisano je:

„S predstavnicama svake pojedine djelatnosti pri Odjelu za kulturu smo iskomunicirali što su aktivnosti tj. programi koje financira EPK.“

Zamolio bih informacije koji su to predstavnici Odjela za kulturu (imenom i prezimenom), kada su iskomunicirane informacije sa svakim pojedinim predstavnikom (nadnevak ili nadnevci) i koje su informacije (aktivnosti i programe koje financira EPK) po pojedinom predstavniku.

Zahvaljujem,
mr. sc. Zvonimir Peranić, prof.

 

 

Odgovor

U nastavku dostavljam odgovor na postavljeno pitanje.

Popis svih savjetnika i stručnih djelatnika koji su zaposleni u Odjelu gradske uprave za kulturu, a zaduženi su opisom poslova za određene kulturne programe, naveden je na portalu Grada Rijeke, pod Odjelom gradske uprave za kulturu. Vezano za upit o e -mailovima službenika Grada Rijeke i zaposlenika TD Rijeka 2020, napominjem da se interna komunikacija i e-mail korespondencija ne može smatrati službenim dokumentom ili aktom te u tom smislu takva radna komunikacija ne može biti predmet upita sukladno odredbama Poslovnika Gradskog vijeća. Cjelokupna službena dokumentacija vezana uz program Javnih potreba u kulturi Grada Rijeke dostupna je članovima Gradskoga vijeća kao i svim građanima, na web stranicama Grada Rijeke.

Gradonačelnik
mr.sc. Vojko Obersnel