Članica Gradskog vijeća Iva Davorija je, temeljem članka 67. stavka 1. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Rijeke, postavila pitanje:

Poštovani gradonačelniče,
molim da mi temeljem članka 67. stavka 1. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Rijeke („Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 29/09, 14/13 i 22/13-ispr. i „Službene novine Grada Rijeke“ broj 10/17, 14/18, 2/19-pročišćeni tekst, 2/20, 3/21), odgovorite na upit u nastavku.
Prema našim saznanjima, ispred OŠ Zamet postoji veliki problem s automobilima koji voze i parkiraju čak na samom ulazu škole (unatoč tome što postoje i garaža i javni parking oko dvorane Zamet), što je prilično opasna situacija jer svakog trenutka postoji mogućnost stradavanja djece koja se na navedenom prostoru ispred igraju te izlaze i ulaze u školu. Škola je, koliko imamo informaciju, nabavila rampu i kontaktirala gradske službe nekoliko puta kako bi se što prije rampom zatvorio pristup automobilima. Budući da je Grad Rijeka osnivač škole, isti je dužan obaviti sve radove koji prethode montaži rampe te nas zanima u kojem vremenskom roku će se obaviti dugo očekivani radovi pripreme struje i montaže rampe na parkiralištu Osnovne škole Zamet?
Unaprijed zahvaljujem.
Iva Davorija

Odgovor

Prema informacijama koje sam dobio iz Upravnog odjela za gradsku imovinu, rampa na prilazu Osnovne škole Zamet bit će postavljena krajem idućega tjedna.

S poštovanjem,
Gradonačelnik
Marko Filipović