Član Gradskog vijeća Danko Švorinić je, temeljem članka 67. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Rijeke, dostavio pisanim putem sljedeće pitanje:
″Grupa od 13 gimnazijalaca riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića, dio grupe Crobotics, pozvana je na međunarodno natjecanje iz robotike na kojem bi trebali sudjelovati predstavljajući Hrvatsku u Istanbulu. Prema informacijama koje imam, za pomoć su se obratili Ministarstvu obrazovanja i Primorsko-goranskoj županiji koji su im osigurali sredstva utrošena za avio karte, potrošni materijal za natjecanje te plaćanje prijave za sudjelovanje. I dalje im nedostaju sredstva za plaćanje smještaja te je preko društvenih mreža ovih dana pokrenuta akcija kojom pokušavaju skupiti sredstva koja nedostaju kako bi se pojavili na natjecanju. Hoće li se i Grad Rijeka uključiti u ovu inicijativu i donacijom podržati riječke gimnazijalce?″

Odgovor

Temeljem dopisa ravnatelja Gimnazije Andrije Mohorovičića, gospodina Henryja Pontea, koji smo zaprimili 5. veljače 2020. Grad Rijeka već je donio odluku da će podržati projekt učenika i mentora Gimnazije Andrije Mohorovičića te će, za putovanje na međunarodno natjecanje iz robotike u Istanbulu, iz Proračuna izdvojiti 10.000,00 kuna, o čemu je Gimnazija i obaviještena.

S poštovanjem
Gradonačelnik
Mr.sc. Vojko Obersnel