Član Gradskog vijeća Josip Kukuljan je, na 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke, održanoj 25. listopada 2018. godine, iznio kako je od građana Rastočina dobio informaciju da je privremeni montažni objekt Dječjeg vrtića na Rastočinama možda nesiguran, pa ga zanima da li taj vrtić ima uporabnu dozvolu, tko ju je izdao i potpisao?

Odgovor

U odnosu na postavljeno pitanje, dostavljam sljedeći odgovor.

Uvidom u arhivsku evidenciju utvrđeno je da je Općina Rijeka, Općinski komitet za urbanizam, izgradnju i komunalno stambene poslove, Odjel za urbanizam i izgradnju, izdao Odobrenje za upotrebu pod brojem: UP/I-03-10125/82 od 1. listopada 1982. godine. Predmetnim rješenjem odobrava se upotreba Dječjeg vrtića – Rastočine koji je izgrađen na temelju rješenja za građenje broj: UP/I-03-8256/81 od 30. rujna 1981. godine i UP/I-05-6042/82 od 22. lipnja 1982. godine.

Odobrenje za upotrebu potpisano je od strane Zamjenika Predsjednika komiteta, ing. Franje Širola.

U PPO Rastočine upisano je 109 djece raspoređenih u šest odgojno-obrazovnih skupina. Poslove redovitog održavanja glede sigurnosti i uređenosti objekta provodi Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom, a s obzirom na najavljenu izgradnju novog objekta Rastočine upravo je u tijeku izrada potrebne projektne dokumentacije.

Podsjećam da je tijekom 2018. godine Grad Rijeka je PPO-u Rastočine, u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva, dodijelio sredstva uz pomoć kojih je uspješno provedeno niz aktivnosti usmjerenih na estetsko i funkcionalno uređenje površina. Glavni cilj projekta “Što se dešava između EŠ-eva, bajka među neboderima” bio je omogućiti siguran i kvalitetan boravak djece na vanjskom prostoru PPO-a Rastočine te senzibilizirati djecu za održivi razvoj. Projektom je uređena južna strana dvorišta.

S obzirom na činjenicu da je značajan problem u održavanju objekta i okoliša PPO-a Rastočine predstavljala devastacija od strane nepoznatih počinitelja, koja se u pravilu događala izvan radnog vremena vrtića, dobivenim je sredstvima postavljeno 6 nadzornih kamera, 25 metara ograde, nova ulazna vrata, a postavljena su i tri rasvjetna tijela. Povišena ograda i nadzorne kamere dodatna su zaštita koja se pokazala vrlo učinkovitom za sigurnost djece i imovine. U dvorištu je postavljen tobogan, uređena je senzorna i trim staza, postavljena je umjetna trava za nogometno igralište, a okoliš je oplemenjen cvjetnjakom i povrtnjakom.

Gradonačelnik
Mr.sc. Vojko Obersnel