Član Gradskog vijeća mr.sc. Zvonimir Peranić je, temeljem članka 73. stavka 1. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Rijeke, dostavio pisano pitanje.

Poštovani,

Postavljam pitanje sukladno Poslovniku Gradskog vijeća Grada Rijeke:

28. lipnja 2017. zamolio sam od Odjela za kulturu godišnja programska i financijska izvješća kao i izvješća o ostvarenju prethodnih kazališnih sezona uz pripadajuća izvješća kazališnih vijeća od 2007. do danas za HNK Ivana pl. Zajca Rijeka i Gradsko kazalište lutaka Rijeka. Tada nisu dostavljena izvješća o ostvarenju prethodnih kazališnih sezona uz pripadajuća izvješća kazališnog vijeća HNK Ivana pl. Zajca.

Na 2. (14. srpnja 2017.) i 5. (28. studenoga 2017.) sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke postavljao sam pitanje o odgovornosti obzirom da je dostavljanje izvješća o ostvarenju prethodnih kazališnih sezona uz pripadajuća izvješća kazališnog vijeća propisano Zakonom o kazalištima. I tada se iz odgovora (13. prosinca 2017.) jasno ukazuje kako takva izvješća za HNK ne postoje jer: „Izvješća o proteklim kazališnim sezonama zapravo su sadržana u programskim i financijskim izvješćima koja se tromjesečno, polugodišnje i godišnje razmatraju i usvajaju na sjednicama Kazališnog vijeća, posebice ona koja se odnose na razdoblje od početka rujna jedne kalendarske godine do kraja lipnja iduće kalendarske godine te su de facto programska i financijska izvješća od rujna do prosinca jedne kalendarske godine i od siječnja do lipnja iduće kalendarske godine.“

U odgovoru (27. prosinca 2017.) na Zaključke Odbora za kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeke Kazališno vijeće HNK Ivana pl Zajca tvrdi: „Kazalište je dostavilo Osnivaču programska i financijska izvješća o ostvarenju kazališnih sezona 15/16. i 16/17. Za navedeno postupanje Kazalište posjeduje valjane dokaze, a provjerom smo utvrdili da se navedeni materijal nalazi u Odjelu gradske uprave za kulturu Grada Rijeke“.

Posjeduje li Grad Rijeka programska i financijska izvješća o ostvarenju kazališnih sezona HNK Ivana pl. Zajca ili ne? Ako posjeduje kada su ista dostavljena?

Zahvaljujem,

mr. sc. Zvonimir Peranić, prof.

Odgovor

U odnosu na postavljeno pitanje, dostavljam sljedeći odgovor.

Grad Rijeka posjeduje programska sezonska izvješća HNK Ivana pl. Zajca za sezonu 2015-2016. i sezonu 2016-2017., koja Vam dostavljam u prilogu, a koja su i objavljena na internetskoj stranici HNK Ivana pl. Zajca.