Član Gradskog vijeća Andrej Briščik je, na 8. sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke, održanoj 29. ožujka 2018. godine, u ime jednog stanovnika Grada Rijeke upitao zašto je zatvoren zapadni ulaz groblja Kozala, kada već postoji mogućnost da se taj ulaz otvori obzirom da stariji i nemoćni građani imaju problema ako im je grobno mjesto na zapadnom dijelu groblja, a otvaranjem tog ulaza bilo bi im omogućeno da lakše dođu do grobova svojih najmilijih.

 

Odgovor

Groblje Kozala ima tri ulaza koji posjetiteljima omogućuju nesmetan pješački ulaz u groblje, i to glavni ulaz, neposredno uz odarnice groblja, u Ulici Petra Kobeka bb, istočni ulaz, iza crkve Sv. Romualda i Svih Svetih, te južni ulaz, nasuprot ulazu u zgradu HT-a, također u Ulici Petra Kobeka.

Na krajnjem, zapadnom dijelu groblja Kozala nalazi se gospodarski dio groblja, namijenjen isključivo potrebama održavanja groblja te obavljanja pogrebnih i grobarskih djelatnosti. Na tom se dijelu groblja nalazi prostor za prikupljanje i privremeno odlaganje raznih vrsta otpada, preso kontejner, prostor za građevinski materijal i dr.

Ulaz u navedeni dio groblja zatvara se i zaključava te prvenstveno iz sigurnosnih razloga nije namijenjen posjetiteljima groblja.

S poštovanjem,

Gradonačelnik
Mr.sc. Vojko Obersnel