Rijeka City Card - kartica za korištenje gradskih usluga

Grad Rijeka je uveo gradsku karticu (Rijeka City Card – RCC) kojom je omogućeno brže, jeftinije i jednostavnije korištenje usluga gradskih usluga.

Po prvi puta jednu je karticu moguće koristiti za vožnju autobusima Autotroleja i parkiranje na parkiralištima Rijeka plusa, a zahvaljujući suradnji s Erste Card Clubom, kartica ima i platnu funkcionalnost.

Građani mogu izabrati jednu od 4 vrste kartica koje sve omogućavaju korištenje gradskih usluga, a razlikuju se u vrsti platne funkcionalnosti:

  • Torpedo kartica za gradske usluge (nema platnu funkcionalnost)
  • Diners Club Rijeka City Card (DC RCC) prepaid kartica
  • Diners Club Rijeka City Card (DC RCC) companion kartica
  • Diners Club Rijeka City Card (DC RCC) kreditna kartica

DC RCC prepaid kartica omogućava da se na nju upišu mjesečne ili godišnje  pokazne karte kupljene u Autotroleju te pretplatne parkirne karte Rijeka prometa, ali i da se na nju uplati iznos do 1.000 kuna kojim se onda mogu kupovati jednokratne vozne karte u autobusu, plaćati parking na parkiralištima Rijeka prometa te se može kupovati u trgovinama u Rijeci koje podržavaju beskontaktno plaćanje karticama Diners Cluba.

Uplata financijskog iznosa na ovu karticu, međutim, nije uvjet za upis gradskih usluga tako da građani koji ne žele gradsku karticu koristiti kao platnu karticu, na njoj mogu imati upisane samo gradske usluge, bez financijskih sredstava.

Izdavanje Prepaid kartice košta 30 kuna, a kartica vrijedi 3 godine.

Više o fukncionalnostima i izdavanju gradske kartice Rijeka City Card.