Informacije o izborima za mjesne odbore, gradonačelnika, Gradsko vijeće, vijeća nacionalnih manjina te način provođenja izbora na području grada Rijeke.

Na lokalnoj razini svake se četiri godine istovremeno provode redoviti izbori gradonačelnika i članova gradskih vijeća. Svake se četiri godine biraju i članovi vijeća mjesnih odbora, a pripadnici nacionalnih manjina biraju i vijeća i predstavnike nacionalnih manjina.

Izbore za članove predstavničkih tijela tj. gradskih vijeća, gradonačelnike i zamjenike gradonačelnika te za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina raspisuje Vlada RH.

Izbore za članove vijeća mjesnih odbora raspisuje Gradsko vijeće Grada Rijeke.

Provođenje izbornih radnji za izbore na razini Grada Rijeke, od objave kandidature, određivanja i objave biračkih mjesta do obrade i objave ili prosljeđivanja rezultata izbora nadležnima, provodi Gradsko izborno povjerenstvo Grada Rijeke.

Gradsko izborno povjerenstvo provodi izborne radnje i za izbore zastupnika u Hrvatski sabor, članova Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske te za izbor predsjednika Republike Hrvatske.

U Registar birača upisani su svi hrvatski državljani s navršenih 18 godina.