Građani Rijeke najčešće obolijevaju od različitih bolesti dišnog sustava, bolesti cirkulacijskog (kardiovaskularnog) sustava i bolesti mišićno-koštanog sustava i vezivnog tkiva a najčešće umiru zbog bolesti cirkulacijskog sustava i novotvorina (tumora).

Kronične nezarazne masovne bolesti predstavljaju prioritetni zdravstveni problem današnjice. Radi se o bolestima kao što su bolesti cirkulacijskog sustava, te malignim bolestima (karcinom), koje su dugi niz godina najčešći uzroci smrti stanovnika Rijeke, ali i građana Europe. Stoga Stoga Grad Rijeka pruža potporu organizacijama koje se bave zdravstvenim prosvjećivanjem građana u svezi čimbenika koji pridonose razvoju tih bolesti, te pomažu osobama koje od njih boluju.

 

Četvrtak, 7. studeni 2019.

Najavljen humanitarni koncert Pjesmom za Nadu

U utorak, 12. studenog u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u 18 i 30 sati, održat će se humanitarni koncert „Pjesmom za Nadu“, kojeg već tradicionalno organizira Udruga žena operiranih dojki Nada iz Rijeke. Cilj ovogodišnjeg koncerta je prikupiti sredstva za nabavku opreme za potrebe KBC-a Rijeka te za rad udruge.

Više informacija

Srijeda, 2. listopad 2019.

U subotu Dan ružičaste vrpce

U subotu, 5. listopada u 10 sati, Udruga žena operiranih dojki Nada obilježit će Dan ružičaste vrpce. Cilj ove humanitarne akcije, koja se odvija u cijeloj Hrvatskoj, jest ukazati na važnost ranog otkrivanja raka dojke, bolesti koja ima visok postotak izlječenja ukoliko se otkrije u početnom stadiju.

Više informacija