Građani Rijeke najčešće obolijevaju od različitih bolesti dišnog sustava, bolesti cirkulacijskog (kardiovaskularnog) sustava i bolesti mišićno-koštanog sustava i vezivnog tkiva a najčešće umiru zbog bolesti cirkulacijskog sustava i novotvorina (tumora).

Kronične nezarazne masovne bolesti predstavljaju prioritetni zdravstveni problem današnjice. Radi se o bolestima kao što su bolesti cirkulacijskog sustava, te malignim bolestima (karcinom), koje su dugi niz godina najčešći uzroci smrti stanovnika Rijeke, ali i građana Europe. Stoga Stoga Grad Rijeka pruža potporu organizacijama koje se bave zdravstvenim prosvjećivanjem građana u svezi čimbenika koji pridonose razvoju tih bolesti, te pomažu osobama koje od njih boluju.

 

Četvrtak, 5. listopad 2023.

Najava Dana ružičaste vrpce i koncerta „Pjesmom za Nadu“

Prva subota u listopadu rezervirana je za obilježavanje Dana ružičaste vrpce, nacionalne manifestacije posvećene oboljelima od raka dojke koja se svake godine obilježava 7. listopada. Program u Rijeci, u organizaciji Udruge žena operiranih dojki Nada – Rijeka, održat će se 6. i 7. listopada ispred Narodne čitaonice na Korzu.

Više informacija