Grad Rijeka osnivač je i vlasnik ustanova Dječji vrtić "Rijeka", Dječji vrtić "More" te Dječji vrtić "Sušak", ali sufinancira rad i ostalih vrtića i predškolskih odgojno obrazovnih programa na području Rijeke.

Prema Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine br. 10/97, 107/0794/1398/1957/22 i 101/23) djelatnost predškolskog odgoja je sastavni dio sustava odgoja i obrazovanja, a financira se sredstvima proračuna lokalne i područne (regionalne) samouprave te sudjelovanjem roditelja u cijeni programa predškolskog odgoja u koji su uključena njihova djeca.

 

 

Srijeda, 17. srpanj 2024.

Obilazak gradilišta budućeg dječjeg vrtića Fiume na Krnjevu

Dječji vrtić Fiume, smješten u Becićevoj ulici na Krnjevu imat će pet odgojno -obrazovnih skupina, dvije jasličke i tri vrtićke skupine čime će se kapaciteti riječkih gradskih vrtića povećati za 84 mjesta. Izgradnja novog vrtića zajednički je projekt Grada Rijeke, Zajednice Talijana Rijeka i Talijanske unije.

Više informacija

Petak, 10. svibanj 2024.

20. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Rijeke

Stadion Krimeja ove je godine po prvi puta ugostio Olimpijski festival dječjih vrtića grada Rijeke koji se održava dvadesetu godinu zaredom. Na natjecanju sudjeluje 500 riječkih vrtićaraca iz Dječjih vrtića More, Sušak i Rijeka te iz vrtića Žirafa i Mali princ.

Više informacija