Naziv projekta

ASporty

Cilj projekta

Razvijanje inovativnih sportskih programa koji uključuju aktivnosti prilagođene za uključivanje osoba s poremećajem iz spektra autizma i razmjena iskustva između stručnjaka koji provode edukacijsko – rehabilitacijske, kineziološke i sportske programe, prezentacija sportskih programa u koje su uključene osobe s poremećajem iz spektra autizma,  prezentacija rada Centra za autizam Rijeka i sportskih klubova za osobe s teškoćama i invaliditetom koji djeluju u gradu Rijeci.

Trajanje projekta

1.siječnja 2020. – 31. lipnja 2022.

ASportyOpis projekta

U program je uključeno 11 učenika i korisnika i 3 učitelja Centra za autizam Rijeka. Projektom se razvija suradnja između stručnjaka koji rade s djecom i mladima s poremećajem iz spektra autizma na području sporta, nadograđuju postojeće i razvijaju nove metode koje pomažu razvoju djece i mladih, promiče socijalna uključenost i jednake mogućnosti za sve, u sportu, podiže svijest roditelja i učitelja o zdravom i cjelovitom razvoju djece i mladih, čineći temelje programa sportskog obrazovanja za učitelje i trenere, promičući važnost i pozitivne učinke tjelesne aktivnosti za djecu i mlade s poremećajem iz spektra autizma.

Provedba programa je planirana u tri dijela. U prvom, praktičnom dijelu svaka organizacija je trebala izvoditi poseban, sportski program, u drugom dijelu su stručnjaci svake organizacije trebali razmjenjivati i nadograđivati znanja i iskustva posjetima i stručnim druženjima osoblja sve tri organizacije, dok je u trećem dijelu planirana promocija projektnih aktivnosti i ishoda. Zbog epidemiološke situacija uzrokovana virusom Covid 19 projekt se odvija u virtualnom okruženju.

Partneri

  • Društvo za kulturo inkluzije Ljubljana, Slovenija (vodeći partner)
  • Centar za autizam Rijeka
  • Klletaskoli – Island

Proračun

  • Ukupna vrijednost projekta: 42.824,00 eura
  • Iznos financiranja iz EU fondova: 34.156,73 eura

Erasmus+Program iz kojeg se financira

Erasmus + Sport – Mala suradnička partnerstva

Službena web stranica

http://www.drustvozakulturoinkluzije.eu/projekti/asporty/

https://www.facebook.com/ASportyErasmus

Kontakt

Centar za autizam Rijeka
Ul. Stane Vončine 1, Rijeka
tel: +385 51 642 465
e-mail: autizam.ri@gmail.com