Naziv projekta:

Pametna zelena Inovativna urbana logistika za energetski učinkovite mediteranske gradove (SMILE) Inovativna ekološka prometna rješenja za pametne mediteranske gradove
SMart green Innovative urban Logistics for Energy efficient Mediterranean cities (SMILE)SMILE - Pametna zelena Inovativna urbana logistika za energetski učinkovite mediteranske gradoveCilj projekta:

Poticanje energetske učinkovitosti gradskog prijevoza u mediteranskim gradovima. Osim promicanja riječkog prometnog koridora, dio sredstava koristit će se za pripremu projektne dokumentacije, odnosno izradu prometnih modela povezanih s javnim gradskim prijevozom.

Trajanje projekta: 1. studenoga 2012. – 30. travnja 2015.

Ključne aktivnosti:

Modeliranje, mjerenje i procjena sustava javnog prijevoza u gradskim područjima i potrebama i izvedbama prilagodbom i poboljšanjem postojećih modela, kao što je model CityGoods u talijanskoj regiji Emilia-Romagna, Definirati strategije, planove i mjere za inovativna i energetski učinkovita rješenja u gradskim područjima koja se mogu prenijeti u druge centre. Testirati logistička rješenja pametnih gradova razvojem pilot-aktivnosti.

Proračun:

Ukupna vrijednost projekta: 1,622.533,00 EUR

Proračun grada Rijeke: 100.000,00 EUR

Financirano u okviru::

MED programme (transnacionalni sredozemni program)

Službena internetska stranica:

http://smile-urbanlogistics.eu/