Naziv projekta

Young Boss – Generator poslovnih ideja za mlade sa smanjenim mogućnostima

Young boss logoCilj projekta

Cilj projekta je povećati svjesnost o (društvenim) poduzetničkim prilikama među mladima sa smanjenim mogućnostima između 13 i 17 godina, promicati poduzetničko ponašanje i razvoj poduzetničkih vještina te osigurati praktične alate za angažiranje mladih sa smanjenim mogućnostima između 13 i 17 godina u (socijalno) poduzetništvo.

Trajanje projekta

  1. studenog 2021. –  31. siječnja 2022.

Opis projekta i projektne aktivnosti

Projekt počinje planiranjem i pripremom Young Bossa. Postavit će se temelji budućeg programa i to na način da će se istražiti preduvjeti kako bi program bio uspješan (intenzitet, akteri, metode i sl.). Projektni tim konzultirat će youth workere, ali i same mlade te na temelju zaključaka definirati ishode učenja i format aktivnosti Young Bossa.

Druga aktivnost podrazumijeva razvoj programa Young Boss i svih alata potrebnih za provedbu nakon čega će se cijeli program i alati implementirati i istestirati s mladima u Nizozemskoj i Hrvatskoj. U planu je da Dom mladih osmišljeni Program provede s mladima u riziku od siromaštva i mladima iz ruralnog područja, dok će se KADO više posvetiti mladim migrantima.

Projekt završava izradom promotivnih videa koji će prikazati cijeli proces nastanka, implementacije i testiranja Programa. Isto tako izradit će se promo materijal koji će promovirati uspješne poduzetnike koji su svoj posao pokrenuli vrlo mladi.

Partneri

  • Stichting Kans & Doen, Nizozemska (nositelj projekta)
  • Dom mladih Rijeka

Proračun

Ukupna vrijednost projekta: 30.000 eura (225.000 kuna) (100% financiranje iz EU fondova)

Program iz kojeg se financira

Erasmus +, Ključna aktivnost 2 – mala partnerstva iz područja mladih

Kontakt za više informacija

Dom mladih Rijeka
Laginjina 15, Rijeka
E-mail: info@dom-mladih.hr
Tel: +385 51 512 715