EIT Urban Mobility

Naziv projekta

SUMBooST2 – Sustainable Urban Mobility Boost Smart Toolbox Upgrade

Cilj projekta

Cilj projekta je stvaranje novog metodološkog okvira, odnosno alata koji kombinira tradicionalno prometno inženjerstvo s novim mogućnostima znanosti o podacima, primjenjivim u analizi i planiranju prometnog sustava.

Trajanje projekta

1.siječnja – 31. prosinca 2021.

Opis projekta

Projekt predstavlja nastavak projekta SumBooST realiziranog tijekom 2020. godine. Odrađena je implementacija i validaciju metodologije za planiranje prometa temeljena na podacima („big data“)  prikupljenim u gradu Rijeci. Aktivnosti u 2021. godini nadovezuju se na obogaćivanje alata novim analitičkim mogućnostima. Razvijena metodologija moći će se primijeniti i u drugim gradovima.

Metodologija će dionicima uključenim u planiranje i pružanje usluga vezanih za urbanu mobilnosti omogućiti upotrebu novih izvora podataka, alata i metoda kako bi učinkovito koristili podatke iz stvarnog svijeta za planiranje održive urbane mobilnosti te temeljem njih stvorili nova rješenja za identificirane probleme u prometnom sustavu.

Partneri

  • Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, nositelj projekta
  • Grad Rijeka, Zavod za informatičku djelatnost
  • Ericsson Nikola Tesla
  • Grad Dubrovnik

Proračun

Ukupna vrijednost projekta: 44.977,00 eura (od čega se 80,62% sufinancira iz EU fondova)

Način financiranja

Temeljem javnog poziva Europskog instituta za inovacije i tehnologije (EIT), koji se financira iz fonda Obzor 2020, a putem Regionalne inovacijske sheme Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT RIS)

Službena web stranica

https://www.fpz.unizg.hr/sumboost/

Kontakt osoba

Aleksandar Tomulić, Ravnatelj Direkcije za informatičke sustave
Grad Rijeka
Zavod za informatičku djelatnost
E-mail: aleksandar.tomulic@rijeka.hr
Tel: +385 51 209 638

Vezane vijesti