Niz  institucija i udruga u Rijeci bavi se prevencijom i liječenjem ovisnosti, te na taj način djelujuju na stvaranju zdravih životnih navika, ali i pružaju neophodnu pomoći ovisnicima.

Korištenje sredstava ovisnosti predstavlja ozbiljan osobni i društveni problem čije posljedice mogu biti tragične. Grad Rijeka prepoznao je ozbiljnost i složenost ove problematike te jedno od prioritetnih mjesta pripada prevenciji ovisnosti.

Osim sufinanciranja programa i projekata partnerskih ustanova i udruga, Grad Rijeka osnovao je i Koordinacijski odbor za prevenciju ovisnosti.

 

Srijeda, 31. svibanj 2023.

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ na Korzu obilježio Svjetski dan nepušenja i završetak ciklusa radionica „Trening životnih vještina“

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije na Korzu je obilježio Svjetski dan nepušenja i završetak provođenja ciklusa radionica „Trening životnih vještina“ koji se od 2005. godine provodi u više od 50 osnovnih škola Primorsko-goranske županije, od toga u 23 osnovne škole u gradu Rijeci.

Više informacija