Grad Rijeka je u rujnu 2013. godine donio Strategiju Razvoja Grada Rijeke do 2020. godine. Strategija razvoja Rijeke temelji se na Strategiji Europske unije do 2020. i na izbornom programu RI2020 kojim je istoimena koalicija pobijedila na lokalnim izborima u svibnju odnosno lipnju 2013.

Sudjelovanje javnosti u stvaranju i donošenju ove Strategije započelo je još u veljači 2013. projektom Razgovora o Rijeci 2020, nastavilo se stručnim radionicama tijekom mjeseca lipnja 2013 u kojima je sudjelovalo preko 130 stručnih osoba, te široko provedenom javnom raspravom o tekstu Nacrta Strategije koja je uključila riječke gospodarstvenike, gradske vijećnike, a putem e-konzultacije i sve građane odnosno uopće sve zainteresirane skupine. Strategiju Razvoja Grada Rijeke do 2020. usvojilo je Gradsko vijeće na Sjednici održanoj 19. rujna 2013.

Misija

Rijeka je usmjerena dobrobiti svih građana čije se zajedničke vrijednosti ogledaju u njegovanju otvorenosti, tolerancije i odgovornosti.

Vizija

Rijeka je grad ugodan za život koji svoj razvoj bazira na prednostima jedinstvenog geografskog položaja te na razvijenim ljudskim potencijalima usmjerenima u znanja kojima se na moderan način povezuju gospodarstvo i znanost.

Tri strateška cilja

Cjelokupni dokument Strategije razvoja Rijeke dostupan je u  PDF-u

Posljednje novosti

Petak, 17. studeni 2023.

EFRI gospodarski forum u riječkom Hotelu Hilton Costabella

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci i EFRI Gospodarski savjet organiziraju gospodarski forum u riječkom Hotelu Hilton Costabella. Cilj Foruma je unaprjeđenje poslovnih prilika te poticanje sudionika na zajedničko promišljanje i raspravu o mogućim rješenjima i razvoju inovativnih strategija za unaprjeđenje gospodarstva.

Više informacija

Petak, 15. rujan 2023.

Cesta DC403 za mjesec dana u prometu

Izgradnja državne ceste DC403, najskuplje ceste u Hrvatskoj, odnosno njen dovršetak i puštanje u promet očekuje se za mjesec dana, rečeno je danas prilikom obilaska gradilišta, ove za Rijeku i Riječki prometni pravac te budući kontejnerski terminal Zagrebačka obala izuzetno važne ceste.

Više informacija